İshak Orhan

İshak Orhan

Çocuklarınızı başıboş bırakmayınız

Çocuklarınızı başıboş bırakmayınız

Çok değerli anneler ve babalar!
 
Okullar tatile giriyor. Aman dikkat.
 
Ne olursunuz, çocuklarınızı başıboş bırakmayınız.
 
Okullar açılana kadar kesinlikle kontrol altında ve planlı olmalıdırlar.
 
Eğer imkânınız varsa onları iyi bir yaz okuluna göndermelisiniz. Akşama kadar sizin onlarla ilgilenmeniz ve takip etmeniz zor olabilir. Ve onlarla uğraşırken çok yorulursunuz. Ve çok yüz göz olabilirsiniz.
 
Onlarla ilgilenmeniz demek onlara görev ve sorumluluk vermek ve onları sevgiyle yapmalarını sağlamak demektir. Onlara bağırarak, kızarak, döverek, aşağılayarak olumlu davranış kazandırmamız mümkün değildir.
 
Yapma, etme diyerek de olumsuz davranışlarını engelleyemezsiniz. Yapması gerekenlerin neler olduğunu onlara söyleyerek yöneltme yapmalıyız.
 
Yaz okullarına verecek maddi imkânınız yoksa yaşı 11 ve 12’nin üzerinde olan çocuklarınızı yeteneklerine uygun bir işe yerleştirmeniz ve yaz boyunca kontrollü bir şekilde oralarda çalışmaları sağlanmalıdır.
 
Çünkü BOŞ BİR KAFA, ŞEYTANIN ÇALIŞMA ODASIDIR.
 
Boş duran çocuk kısa süre içinde çok fazla ve hayatını etkileyecek olumsuz davranışlar kazanabilir Allah korusun.
 
Sorunlu olduğunu düşündüğünüz çocuklarınızın, sorunlarının nedenleri belirlenip onlar ortadan kaldırılmadıktan sonra sorunlar asla ortadan kalkmaz. Bu sebeple gerekirse bir uzmandan geç kalmadan yardım almanızda yarar vardır.
 
Çocuk eğitimi ihmale gelmez. Geç kalındığında olumsuz davranışların değiştirilmesi imkânsız hale gelebilir. Ve bu durumda çocukların yetişkinlikleri de sorunlu geçecek, evlilikleri ve çocuk yetiştirmeleri de sorunlu olacaktır. Bu ise hayatının cehennem azabına dönüşmesidir.
 
NOT: Özellikle son yıllarda, akıllı cep telefonlarının akılsızca kullanılması sonucu, aile içi tecavüz olayları çok arttı. Çocuklar kontrol altında olmadıklarında ve iyi bir eğitim almadıkları takdirde her an bu korkunç durumu birbirlerine uygulayabilirler ve siz hiç fark edemezsiniz bile. Size de mağdur olan çocuğunuz bunu asla söyleyemez. Son pişmanlık fayda vermez. Lütfen çok dikkatli olalım.
 
Saygı ve sevgilerimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR