Esra Doğan

Esra Doğan

Çözüm sürecinin ülkemize kazandırdıkları

Çözüm sürecinin ülkemize kazandırdıkları

HDP’li vekiller ifade vermek üzere kaç kez emniyete çağrılmalarına rağmen gelmedikleri için bir operasyonla evlerinden alındılar. Kimi serbest bırakılırken kimileri tutuklanarak ceza evine konuldu. Milletin meclisinde milletin evlatlarına kıyanları destekleyenler bir bir bunun bedelini ödüyorlar.

*****

Çözüm sürecini destekleyenler de vardı, desteklemeyenler de. Çözüm süreci ne işe yaradı diye düşündüğümde, aslında çok işe yaradığını gördüm. Mesela hep vaatlerle ya da tehditlerle kandırılan, baskı altına alınan insanlarımız bu süreçte kendilerini mecliste temsil edenleri gördüler. Onlara mı yoksa devletlerine mi güvenmeleri gerektiğini düşündüler. Somut örneklere şahit oldular.

Çözüm süreci olmasaydı, bu kandırılan ve tehditlerle sindirilen insanlarımızın içinde hep bir şüphe olacaktı: “Fırsat verilseydi bizi temsil edeceklerdi, ama o fırsat hiç verilmedi”, diyeceklerdi. Şu an her şey ortada, fırsat verildi ve herkesin ameli ortaya döküldü.

Bu süreç sırasında birçok askerimiz şehit oldu, onlar geri gelmeyecek. En azından teröristleri destekleyenlerin birçoğu fotoğrafın tümünü gördüler. O kendilerine vaatlerde bulunanların, kendilerinin haklarını savunduklarını söyleyenlerin tüm bunların aksine eylemlerde bulunduklarını açıkça gördüler.

*****

Memleketimizde hep birilerini piyon olarak kullanan dış etkenler, şu an zora düşmüş durumdalar ki, HDP milletvekilleri alınıyor, AB’den sesler yükseliyor. Hadi onları anladık da, CHP’den yükselen seslere ne demeli!

Vatan hainlerini arkalıyorlar. Neymiş efendim, seçimle gelen seçimle gidermiş! Seçilerek geldiler diye teröre açıktan destek vermelerini göz ardı mı edeceğiz? Kimse kusura bakmasın; bu vatan hepimizin. Bu birlikteliğe darbe vuranları affedersek adaletten bahsedemeyiz.

Mazlum ağlarken zalimi affetmek, zulümdür. Zulmü katmerlendirmektir. Yüreğine ateş düşen anaların bu ateşini körüklemektir. Baba sevgisinden mahrum kalan evlatların hakkına girmektir. Eğer affetme gafletine düşersek, bu hakkı ne dünyada ne de ahirette ödeyebiliriz.

Sosyal medyada “İntikamımızı alma vakti!” gibi paylaşımlar görüyorum. Bizim lügatimizde intikam yoktur. Allah’a ve Rasulü’ne inanan insanlar intikam alma hırsına bürünemezler. Yanlıştır, kabul edilemez, teklif dahi edilemez.

Eğer ki hukuken bir suç işlemişlerse, bunun karşılığını hukuka uygun şekilde çekeceklerdir. Adaletten ayrılanı Allah iki cihanda da zelil eder, bunu hiçbir zaman unutmamak gerekir.

*****

HDP milletvekili Selahattin Demirtaş tutuklanırken halkı sokaklara davet etti. Sokağa dökülen milyonları görmek istediler zannımca; ama bu böyle olmadı. Çağrılarına kulak veren yirmi kadar yandaşları vardı.

Bizim milletimiz onların tehditlerinden bıktılar, evlatlarını dağa kaldırmaya çalışmalarından, tüm kaynaklarını sömürmelerinden, her eylemlerini teröristlerin direktifleri doğrultusunda yapmaktan yıldılar.

Bu konuda Batı ve Doğudaki öğrencilerimizin kaynaşmasına yönelik gerçekleştirilen projelerin doğuda yaşayan lise ve üniversite öğrencilerinin ufuklarını açtığı, bakış açılarını değiştirdiğini de net bir şekilde görebiliyoruz. Şehirlerinde maruz kaldıkları baskının yanlış olduğunu, böyle bir yaşantının olmaması gerektiğini anladılar.

Bu durumun da çözüm sürecine bir katkı sağlayarak gençlerin ailelerine yaptıkları baskı ile teröre ve teröriste “Yeter artık!” demelerini sağladı. En büyük kazancımızın bu olduğunu düşünüyorum; çünkü yerleşen bir zihniyeti kırmak kolay değildir.

Çözüm sürecinin ülkemizi daha kararlı adımlarla ileriye taşıdığını düşünüyorum. Kendilerine tanınan her fırsatı kötüye kullanmaları, her defasında kendi ayaklarına kurşun sıkmaları demekti.

Çözüm süreci ülkemiz için hayra, terör yanlıları için bir çıkmazsa sebep olmuştur. Allah bizi hayır yoldan ayırmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Esra Doğan Arşivi
SON YAZILAR