İshak Orhan

İshak Orhan

ÇÜNKÜ TEK KANATLI KUŞ UÇMAZ

ÇÜNKÜ TEK KANATLI KUŞ UÇMAZ

İnsanların sadece karınlarını doyurmakla onları mutlu edemeyiz. Psikolojilerini de doyurmalıyız.
 
Toplumumuzda maalesef tehlike arz eden pek çok insan var ve bunların hiç kimse farkında değil. Kendilerine rahatsız oldukları bile söylenemiyor maalesef. Söyleseniz sizi düşman belliyorlar ve size zarar verebiliyorlar. Bunlarla birlikte yaşamak zorunda olanlar da korkularından bunları kimseye şikayet bile edemiyorlar.
 
Şikayet ettiklerinde de canlarını vermek durumunda kalıyorlar. Çünkü kanunlarımız açık şikayet ettiği takdirde ilgileniyorlar. Bu tür insanları Psikiyatristlerimiz anında bir iki test ile tanıyabileceklerdir. Ve böylece gereken tedavileri yapılırsa, hem kendileri hem de yakın ve uzak çevresinde yaşayan herkes mutlu olacaktır.
 
Ülkemizdeki tüm evler resmi olarak ziyaret edilmeli ve bu tür durumları olanlar tespit edilmeli. Eğer samimi bir şekilde davranılır ve yaklaşılırsa, bu insanlarımız ortaya çıkarılabilir ve iyileştirilmeleri sağlanabilir. Bir insanı kurtarmak kainattaki tüm insanları kurtarmak gibidir. Düstur bu olmalı. İnsanlarımızın sadece karınlarının doyurulmalarına yönelik olarak yapılan tüm çalışmalar elbette güzeldir.
 
Ama psikolojileri çok daha önemlidir.
 
Tek kanatlı kuş asla uçmaz. Onlara devletimiz ücretsiz yardım yapmalıdır. Ve bu hizmet evlerinde yapılmalıdır ciddi durumlarda. Ayağına gidilen insanlar hem bu şekilde değer verildiklerini de görerek devletlerine daha çok güveneceklerdir.
 
Geciktirilmemesi gereken çok önemli bir konu ve bunu ancak akıllı devletler sağlayabilirler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR