Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

DAHA NELER GÖRECEĞİZ?

DAHA NELER GÖRECEĞİZ?

Seçim gündemin en önemli konusu olmayı sürdürüyor vatandaşın en büyük temennisi ise seçimin biran önce sonuçlanması ve seçim sonrası ekonominin normale dönmesi. Hemen hemen her sektörde duraklama var. Sıkıntıyı en fazla hissedenlerse ham maddesi dövizle temin edilen üretim sektörleri. İnşallah gerekli adımlar biran önce atılır ve piyasalar rahatlatılır.

…..

Cumhurbaşkanı adayları artık netleşti, Meclis grupları için siyasi partiler ittifak açıklamalarını yaparak taraflarını belirlediler. Bu dönemde bizi en çok şaşırtan parti şüphesiz Saadet Partisi oldu. Erbakan ödüllerini 28 Şubat’ın baş aktörlerine vererek aslında nasıl bir eğilimde olduklarını göstermişlerdi. Heyhat, kim derdi ki 28 Şubat’ın ikna odacılarıyla mağdurları aynı safta bulunacak… Kimin aklına gelirdi Sivas’ta katliam yapmakla suçladıkları Karamollaoğlu’nu CHP bağrına basacak…

…..

Cumhurbaşkanlığı seçimi, seçimi kazanmak için değil de Recep Tayyip Erdoğan’a kaybettirmek için adayların yarıştığı bir seçime eviriliyor sanki. Adaylar içinde Cumhurbaşkanı hariç yapıcı hedeflerden bahseden yok. Diğer adaylar vaatlerini, satmak ve yıkmak üzerine kurguluyorlar… Recep Tayyip Erdoğan’dan iz bırakmamak üzerine seçim vaatleri oluşturuluyor. Oysa bu ülkeyi muasır medeniyet seviyesinin de üzerine çıkartmak gayretiyle daha çok hizmet, şimdiye kadar yapılanların daha fazlasını yapma vaatleri bekliyor millet… Cumhurbaşkanımız muasır medeniyet seviyesinin üzerini hedefleyip yeni ufuklar, yeni yatırımlar açıklarken, diğer adayların şimdiye kadar yapılanları yıkacağını, satacağını vadederek iktidar hedeflemeleri tuhaf değil mi?

Her yeni seçimde daha ilginç bir hal alıyor muhalefetin durumu. Düşmanımın düşmanı dostumdur ilkesiyle hareket ederek ittifak kurmak ve tüm seçim propagandasını Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerine inşa etmek. Daha neler göreceğiz acaba?

….

Muharrem İnce’nin asansör isyanını hepiniz izlemişsinizdir. On kişilik asansör yirmi kişiyi taşımaz ısrarcı olursanız ya hareket edemezsiniz ya da kat arasında kalırsınız Allah muhafaza daha kötüsü asansör düşebilir de. İnmesi gerekenler inmeli, biz çıkmıyorsak hepimiz burada kalalım zihniyeti bizi yerimizde sabit kılar ilerlememizi engeller. Bakın örnek CHP… Ben demiyorum ha… Muharrem İnce diyor…

….

Cumartesi günü AK Parti aday adayları temayülü yapıldı biz bu yazıyı yazarken de mülakatlar devam ediyor siz okurken de muhtemelen tamamlanmış olacak ve aday belirleme sürecinin son düzlüğüne girmiş olacağız. Gönüllerde ki vekil listeleri sosyal medyada dönmeye başlayacak. Son günler yaklaştıkça herkes bir liste yapıp kaç bildim acaba heyecanıyla ysk’ya gidecek listeyi bekleyecek. Sizler de Kimi aday görmek istediğinizi ve istemediğinizi anketlerde belirtin muhakkak dikkate alınacaktır.

….

Sözün özü: Makamlar geçici önemli olan kubbede bir hoş sada bırakmak…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR