Sami Gediz

Sami Gediz

EMNİYET MÜDÜRÜ VE KONYA

EMNİYET MÜDÜRÜ VE KONYA

Geçtiğimiz günlerde Konya Emniyet Müdürümüz Hüseyin Namal Bey’i ziyaret ettim. Kendisi medyada görünmekten hoşlanmayan birisi. Medyada görünmeyi sevmese de medya mensuplarını seviyor. Herkesin işini en güzel şekilde yapması gerektiğine inanan bir yapısı var. Biz genel anlamda Konya’yı konuştuk. Trafik yoğunluğunu sordum. Konya’nın geliştiğini ve büyüdüğünü söyledi. Ayrıca diğer illere oranla en geniş yolların Konya’da olduğuna değindi. Bazı saatlerde yoğunluk oluştuğunu, bu bölgelere de trafik ekiplerini anında yönlendirdiklerini söyledi. Konya yollarında eksik olan neydi? Yön tabelalarının eksik olmasından dolayı yabancıların bazen kaybolduklarını konuştuk. Aslında yön tabelaları çok maliyetli olmayan ve trafik yoğunluğunu bir nebze de olsa çözecek bir fikir. Konya’nın birçok caddesinde yön tabelaları eksik. Yabancı vatandaş gideceği yeri bulamıyor. İlgili birimlerimizin bu yollarımızdaki yön tabelalarına önem vermelerini ve bir an önce yerleştirmelerini diliyorum.

Müdür Bey ile Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün çalışmalarını da konuştuk. Bu şubenin yeni çağda en büyük ihtiyaçlardan birisi olduğunu söyledi. Özellikle gezi olayları gibi durumlarda, sosyal medya kullanılarak işlenen suçlarda bu şubenin etkisi çok olacak. Konya bu konuda birçok ilden 1-0 önde ilerliyor. Bilişim Şubesi, faydalarını ileride daha net gösterecek diyor müdürümüz.

Konya’da en çok hangi noktada ihbar alıyorsunuz soruma ise Müdür Bey şu şekilde cevap veriyor: ‘‘Artık modern bir çağdayız. Eskisi gibi cinayetler faili meçhul kalmıyor. Vatandaş şu cinayet ne zaman çözülecek diye sormuyor. Vatandaşın en çok şikâyet ettiği yani ihbar alınan konu gürültü ve hırsızlık olarak karşımıza çıkıyor. Düğün saatleri geçtiği anda 155’e onlarca ihbar geliyor. Birde hırsızlık çok oluyor’’ diyor. Yani artık gürültüden rahatsızlığımızı bile polise bildiriyorsak, çok rahat yaşıyoruz diye düşünüyorum.

Müdür Bey’e yerlere atılan kartların bittiğini Konya’nın rahatladığını söyledim. Bu kartlar konusunda da çok mücadele vermişler. Operasyonlar, takipler, baskınlar birbirini kovalamış. Bu malum bayanlar en son kartvizit bastıramadıkları için kâğıtlara kaşe ile numaralarını basarak yerlere atıyorlardı. Buda önlenince kendilerine en son çare internet sitesi kurmuşlar. Bu site aracılığıyla müşteri topluyorlarmış ki, emniyetimiz onu da kapattırmış. Bakalım şimdi ne ile karşımıza çıkacaklar.

Müdürümüzün çalışma odasında birde ikramı oldu. Dondurma yermisin diye sorduğunda hayır diyemedim. Telefonla arayarak 2 dondurma istedi. Bir süre sonra 2 tabak geldi. İçerisinde kaymaklı dondurma gibi bir şey vardı. 1 kaşık aldım ve dondurmanın bir Koyun yoğurdu olduğunu anladım. Müdür Bey, yaklaşık 15 yıldır koyun yoğurdunu her gün yermiş. Ereğli’de yaptırıyormuş. Bu günkü gençliği, zindeliğini de bu yoğurda borçlu olarak görünüyor. Giyimine ve sağlığına da çok dikkat ettiği gözlerden kaçmıyor. Ayrıca çok titiz bir yapısı var. Konya’yı çok seviyor. Konya’da olup biten her olaya hâkim şekilde müdürlüğünü sürdürüyor. Bizim gözbebeklerimiz asker ve polislerimizdir.  Allah yar ve yardımcıları olsun

 

20130919_173743.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR