Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Gourmand’a Konya Damgası

Gourmand’a Konya Damgası

Ankara’da Konya Tanıtım Günleri, Selçuklu Karne Şenliği, Çevre ve Sıfır Atık Festivali ve Konya Sporumuzun 100. Yıl Kutlamaları…

Tüm bu programlar geçtiğimiz günlerde adeta Konyalıların hangi etkinliğe katılacağını şaşıracağı şekilde gerçekleşti. (Konya Sporumuzun 100. Yıl Kutlamaları halen devam etmekte)

Konya markasını önce kendi insanımıza sonrada tüm Türkiye’ye ve Dünyaya tanıtıyoruz.

Önümüzdeki günlerde İstanbul’da Konya Tanıtım Günleri organizasyonu düzenlenecek  ve önümüzdeki aylarda da farklı şehirlerde yine Konya Tanıtım Günleri organizasyonları düzenlenerek Konya’mızın turistik ve folklorik değerlerinin tanıtımları yapılacak. Özellikle son yıllarda gastronomi alanında ciddi bir yol kat eden Konya mutfağını da bu organizasyonlarla tüm Türkiye yakinen tanımış olacak.

Konya Büyükşehir Belediyemizi ve program paydaşlarını tebrik ederim.

Markalaşma anlamında önemli adımlar atıldığını görüyorum.

Konya’mızın tanıtımına katkı sunmak için özellikle Konyalı Reklamcıların, Turizmcilerin ve akademisyenlerin istişare gruplarına dahil edilmelerinin yapılacak organizasyonlarla ilgili önemli dokunuşlar gerçekleşmesine vesile olabileceğini düşünüyorum.

Konya’mızı maharetli ellerinden çıkan yemekleriyle olduğu kadar kalemleriyle de en iyi şekilde temsil eden iki isme değinmek istiyorum.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Gastronomi bölüm başkanı, Tafed Başkan Yardımcısı ve Tafed İç Anadolu Bölge Başkanı, Kogat Başkanı değerli dostum Doç. Dr. Yılmaz SEÇİM’in kaleme aldığı “Konya mutfağı” ve “Edirne Yahudi Yemekleri” kitapları, kitapların Nobel ödülü olarak kabul edilen Gourmand World Cookbook Awards tarafından kendi kategorilerinde dünyanın en iyi (1.) yemek kitabı seçildi.

Yine Konya’mız için önemli değerlerden biri olan kıymetli dostum Ulaş Tekerkaya’nın uzun araştırmalar sonucunda hazırladığı 10.000 yıllık Çatalhöyük ve Boncukluhöyük Mutfak Kültürü Gourmand A06 özel ödüller kategorisinde ödüle layık görüldü.

İki ismi de ayrı ayrı tebrik ediyorum. Yürekleri güzel, elleri lezzetli, kalemleri güçlü dostlarımın önümüzdeki dönemde hem Konya gastronomisine hem de ülkemiz yemek kültürüne çok büyük katkılar vereceklerine eminim. Yolunuz açık olsun inşallah…

Festivaller ve Kutlamalarla ilgili özellikle sanatçılar konusunda eleştiriler var. Bazı eleştirilerin haklı yanları da olabilir. Lakin, her konuda herkesi mutlu edebilmek gibi bir imkan yok. Galiba biraz daha hoşgörülü olmak gerekiyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR