Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Hani spor kardeşlikti!

Hani spor kardeşlikti!

Spor kardeşliktir, birleştirici unsur olması gereken spor maalesef ayrıştırıcı olabiliyor. Konyaspor ile Alanyaspor arasında gereksiz bir gerginlik var. Alanya ve Konya ayrılmaz bir bütün. Konya’lı pek çok kişi Alanya’da ticaret yapıyor. Konya için Alanya çok önemli bir ticaret merkezi, Alanya için ise Konya çok önemli bir tedarik merkezi.

2016 yılı Mayıs ayında Konya’da oynanan play of finalinde stadyumda, Alanyaspor tarafında yaklaşık 16 bin taraftar vardı, o tarihte Alanyaspor’un e-bilet taraftar sayısı o rakamı yakalamıyordu bile. Uzun zaman oldu yanılmıyorsam o gün 8.000 bin civarı Konya’lı, Alanyaspor’u destekledi. Rakamları en iyi bilen kişi şu an Alanyaspor’da kulüp müdürü olan Muhammet Ak. Hal böyleyken Alanya cephesindeki Konyaspor düşmanlığına anlam vermek mümkün değil…

Bu saçma ve anlamsız gerginlik bir şekilde sona ermeli.

xxxx

Konyaspor 11 hafta aradan sonra kazanıp hanesine 3 puan yazdırdı ve puanını 41 yaptı. Konyaspor kalan 3 maçın ikisini içerde birini deplasmanda oynayacak. Konyaspor sırasıyla Trabzonspor, Kasımpaşa ve Akhisar ile oynayacak.

Kalan 3 haftada Konyaspor’un 9 puan toplayıp ligi 50 puanla bitirmesi hayal değil ancak bu sakatlıkların ardı arkası kesilmiyor. Elinde Diagne, Filipovic, Uğur, Selim, Ali Turan olmak üzere 5 tane stoperi olan Konyaspor’da en önemli iki isim Diagne ve Filipovic sakat, diğer önemli alternatif Selim sakat. Aykut hocanın elinde kullanabileceği Ali Turan ve Uğur var. Bu hafta Ali Turan cezalı yine Aykut hocanın elinde tek stoper Uğur kaldı. Hal böyle olunca Volkan, Jevtovic ve Jonsson’dan biri bu hafta Uğur’a eşlik edecek. Konyaspor’da bir diğer cezalı oyuncu ise Yatabare.

Konyaspor özellikle ligin ikinci yarısında kabul edilebilir sınırların dışında çok fazla sakat ve cezalı oyuncuyla mücadele etmek zorunda kaldı. Bu durum Konyaspor’un takım ritmini yakalamasına çok mani oldu.

Konyaspor’da topa en iyi hükmeden oyuncu Hurtado, lig bitmeye yaklaştı fakat Hurtado yeni yeni forma giymeye başladı. Merkez orta sahada Jonsson-Jevtovic ile güçlü olacak dediğimiz Konyaspor şimdim de sakat ve cezalılar nedeniyle bu iki oyuncuyu merkez orta sahada aynı anda kullanamıyor.

Konyaspor’u bu şartlarda yorumlamak çok kolay olmuyor, hocanın kafada bir şablon var, bizler de az çok o şablona göre Konyaspor’u sahada görmeyi arzu ediyoruz ancak bir türlü o kadroyu sahada göremiyoruz. Lig bitti ve Konyaspor Diagne-Filipovic ikilisiyle hiç maç oynayamadı, Jonsson-Jevtovic ikilisi de malum sebeplerden bir arada olamıyor. Bu hafta Trabzonspor karşısında yine Uğur-jevtovic stoperde, Jonsson-Volkan ikilisi merkez orta saha oynar diye düşünüyorum. Özellikle Trabzonspor’un merkezdeki gücünü düşününce keşke Jonsson-jevtovic’i bozmasak diyorum ama bu sefer de defansta problem çıkıyor.

Teknik kadro için ligin ikinci yarısı çok zor geçti, Konyaspor büyük hedeflerini önümüzdeki sezona bıraktı. Konyaspor kalan 3 haftada 9 puan toplayabilir mi? Bu mümkün ancak çok kolay görünmüyor.

50 puan ve ilk 5, Konyaspor’un önümüzdeki sezona güçlü girmesi adına çok önemli. Taraftar Pazar günü takımına destek olup bu hedef için gerekeni yapmalı. 11 hafta Konyaspor’un yanında olmayan futbol şansı Konyaspor’un yanında olursa gelecek sezon çok farklı hedefler konuşabiliriz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR