Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Hep aynı üst akıl! Bir de müdür var tabi

Hep aynı üst akıl! Bir de müdür var tabi

ABD’nin büyükelçilik çalışanları ve vatandaşlarını Venezuela’yı terk etmeleri konusunda uyarması ve ülkede Gezi benzeri sokak eylemlerinin artması üzerine Venezuela’da bir darbe olacağından geçen haftaki yazımda bahsetmiştim.

“Venezuela, Nicolas Maduro liderliğinde kendi anayasasını yapmaya çalışıyor, ne AB ne de ABD buna rıza gösterecek gibi durmuyor. Yakın zamanda Venezuela’da bir darbenin gerçekleşmesi kuvvetle muhtemel” diye devam etmişti yazım.

Tam da beklediğim gibi, yazımdan 4 gün sonra Venezuela’da bir darbe girişimi gerçekleşti…

Çokbilmişlik yapmıyorum yanlış anlaşılmasın, sadece benzerlikler şaşırtıcı geldi bana.

ABD ve egemen güçlere dişini azcık göstermeye cesaret edebilen küçük-büyük bütün ülkelerde hemen hemen benzer oyunlar sergileniyor. Sadece Venezuela değil, Pakistan, Katar, geçtiğimiz aylarda da Belarus…

Bu saydığım ülkelerde gerçekleşen siyasi, sosyolojik ve ekonomik olaylar, Türkiye’nin son 10 yılında yaşadıklarına ne kadar da benziyor.

Türkiye de yeni anayasası için sancılı bir dönem geçirdi. Gezi’den tutun da, MİT Tırları ihanetine, 17-25 Aralık sürecine kadar hemen hemen bütün olaylar silsilesi bu millileşme sürecini baltalamaya yönelikti. Bu millete ve liderine boyun eğdiremeyeceğini anlayan ABD ve onun çocuğu FETÖ’cü teröristler, 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni gerçekleştirdi.

Türkiye’nin 17-25 Aralık’tan sonra başlayan tasfiye sürecindeki adımları, 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının sonuçlarının daha da ağır olmasının önüne geçti. 17-25 Aralık sonrası Emniyet Teşkilatı’nda yapılan etkili temizlik, kalkışmaya Emniyet Teşkilatı’nın da katılmasına mahal vermedi.

Aslında Venezuela da, yaklaşık 4 yıldır tıpkı Türkiye’dekine benzer şekilde devlet kadrolarında bazı tasfiyeler gerçekleştiriyor.

Venezuela; ABD’nin, CIA’nın çocuklarını tasfiye ediyor…

2014 yılında görevden atılan eski Yüzbaşı Juan Caguaripano’nun geçtiğimiz Pazar günü yaşanan bu darbe girişiminin liderliğini yaptığı söyleniyor. Yani ABD, Venezuela’da da kendine bir Adil Öksüz bulmuş durumda.

Caguaripano’nun ordudan atılma sebebi ise Amerikan merkezli CNN’e verdiği röportaj. Tıpkı bizdeki hainler gibi o da batı basınına kendi ülkesini karalayan ifadeler kullanmış!

Benzerlikler bununla da kalmıyor. Darbeci Caguaripano da tıpkı Adil Öksüz gibi esrarengiz bir kişiliğe sahip. O da tıpkı Adil Öksüz gibi sırra kadem bastı, yakalanamadı. Nerede yaşadığı, nereye kaçtığı bilinmiyor. Söylentilere göre Panama’da saklanıyormuş. Ama elde delil yok.

Darbe girişimine yeltenen bazı askerler de tıpkı bizdeki hainler gibi yabancı ülkelere sığındılar. İltica talepleri kabul görmüş durumda.

Darbeciler, bir video yayınlayarak, ‘Maduro’nun kanlı tiranlığına son vereceklerini’ söylemişler! Bizdeki hainler de benzer dili kullanıyordu. Ayrıca ülkede muhalefet de bu hain girişimi destekliyor ve Maduro’dan koltuğu bırakıp geçiş hükümeti kurulmasını istiyorlar. CHP gibi işte…

Bastırılan darbe girişiminin ardından ortaya çıkan fotoğraf, 15 Temmuz sabahı Türkiye’de çekilen fotoğrafa ne kadar da benziyordu. ABD’nin çocukları, orada da yüzüstü istiflenmiş, ağzı burnu kırılmış şekilde tek sıra halinde fotoğraflandı. İki fotoğraf adeta birbirinin kopyası gibiydi. Türkiye’nin başardığını, şimdilik Venezuela da başardı ve ABD’nin çocuklarına fırsat vermedi!

…..

Bu müdürün 10 kelimesinden 9’u yalan, 1’i şüpheli

Kılıçdaroğlu, Alman Dışişleri Bakanlığı’nda çalışmaya başladı da bizim mi haberimiz yok. Müdür bey Almanları uyarıyor; “Türkiye’de can ve mal güvenliği yok” yok diyor. Türkiye’de can ve mal güvenliğinin olduğunun ispatı, Kılıçdaroğlu’nun kendisi değil midir?

Turizmcilerden neden çıt yok. CHP’nin oy deposu sahil şeridi neden sessiz? Kılıçdaroğlu sizin ekmeğinizle oynuyor, uyanın turizmden ekmek yiyen pek muhterem laik teyzeler, amcalar!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR