Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Hepinizi şikayet ediyorum açgözlüler!

Hepinizi şikayet ediyorum açgözlüler!

‘Biz bize yeteriz de, biz bize iteriz diyenleri ne yapacağız bilmiyorum’ diyerek son yazımda da bahsetmiştim. Vallahi utanıyorum artık bu fırsatçılardan. Yazıklar olsun!
 
Sınır kapıları kapalı, yaş sebze ve meyve ihracatı yok, ürünün büyük bölüm iç pazarda. Keza diğer gıda ürünlerinde de benzer durum söz konusu. Yani arz çok fazla. Sırf bu sebeple bile vatandaşın her şeyi ucuza yemesi lazım ama gelin görün ki bu açgözlüler yüzünden insanlar doğru düzgün bir Ramazan alışverişi bile yapamadı.
 
Açgözlüler hafta sonu yasağını da bahane ederek meyve ve sebzeye, tavuğa, yumurtaya, süte, şekere, kısacası her şeye en az yüzde 30 zam yapmış durumda.
 
Gerçekten yazıklar olsun! Bana göre bu kazanç türü kesinlikle helal değildir…
 
Bizim esnafımız ya dinini bilmiyor ya da gerçekten de bir dine inanmıyor. ‘Müslüman esnaf nasıl olmalıdır’ı anlatamamışız. Bunun fetvasını Konya İl Müftümüz Ahmet Poçanoğlu’ndan bekliyorum. Her fırsatta anlatın hocam bunu…
 
Ne market ayırıyorum ne manav. Çoğunluğunda durum aynı ne yazık ki. Ulusal markalarda da yerel markalarda da şaşmıyor bu fırsatçılık konusu. İçlerinden bir iki tanesinde birazcık merhamet kırıntısı görüyorum o kadar!
 
Hepsi sağda solda virüse karşı önlem aldık, bilmem ne yaptık diye reklam yapıyor ama tezgaha koyduğu ürünlerin fiyatlarıyla vatandaşa Koronavirüs gibi illet oluyorlar.
 
Bu vatandaş ne yapacak? Suçlu kim şimdi?
 
Marketçiye tepki gösteriyoruz suçu ya toptancıya atıyor ya halciye. Toptancıya tepki gösteriyoruz, suçu ya üreticiye atıyor ya nakliyeye.
 
Vatandaş kime gitsin, kime kızsın şimdi?
 
Bu nasıl iştir yahu, hiç mi vicdan yok? Bu dünyanın bir de ahireti var. Zaten durum belli, bir de siz bunu reva görürseniz ne yapacak bu vatandaş?
 
Geçen hafta 11 lira olan bir koli yumurta bu hafta ne oldu da 18 liraya çıktı? Tavukların kökü mü kurudu yoksa yumurtaları civciv mi yaptınız? Domateslere ne oldu da bu hafta yüzde 200 zam yaptınız. 2 liralık Finike portakalını bu hafta neden 7 liraya satıyorsunuz? Geçen hafta 37 lira olan ayçiçek yağı bile 50 lira bandına dayandı!
 
Yatacak yeriniz yok!
 
Ben buradan devletime sesleniyorum; bunlara ne zaman bir ayar vereceksiniz?
 
Sayın Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; vatandaşın üç kuruşuna göz dikenlere göz açtırmamanız gerekiyor.
 
Ramazan fırsatçılarına izin vermeyin.
 
Sayın Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçe başkanlarım Ahmet Pekyatırmacı, Mustafa Kavuş, Hasan Kılca; sizin de gerekli hassasiyeti göstereceğinize inanıyorum.
 
Fırsatçılar, stokçular, karaborsacılar, halkın ekmeği ile oynayanlar, hileli üretim yapanlar için ne gerekiyorsa yapılması lazım.
 
Bizim milletimiz güçlü bir millettir, paylaşmayı sever, iyilik yapmak için can verir-can alır, her şeyini paylaşır, yumuşak başlıdır ama asla uysal koyun değildir. Milletimizi koyun yerine koyanlar utansın.
 
Bizim milletimiz her şeye rağmen mazlum ve mahzun bir millettir. Kimseye el açmayı sevmez, onuruyla çalışır kazanır. Bizim milletimiz çalışkan bir millettir, harama göz dikmez, emeğinin peşinde koşar.
 
Peki bu fırsatçı aç gözlüler bizim milletimizden mi?
 
Paraya, dünyaya tapanlar, fırsatçılar, menfaatçiler Allah’tan korkmayanlar bu dünyada belki bir şeyler elde ederler ancak ahirette çok pişman olacaklar.
 
Abiler, ablalar; almayın mazlumun ahını çıkar aheste aheste…
 
Fırsatçılık yapanların hepsi bu yazıyı üzerine alınsın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR