Gülşen Yılmaz

Gülşen Yılmaz

Hey Ahbap!

Hey Ahbap!

Bitmiyor kadın cinayetleri!
 
Dün Mersin’de bir kadını kocası pompalı tüfekle vurdu. Aynı gün içerisinde Konya’da bir kadını kocası eşarbıyla boğarak öldürdü. Bunlar sadece benim gördüklerim.
 
Herkesin cinayetlere karşı bir çözüm metodu var her zaman olduğu gibi… Facebook’ta, Instagram’da, Twitter’da, Youtube’da, televizyonda ve gazetelerde, insanlar farklı açılardan bakarak anlattılar da anlattılar.
 
Uzmanlar desen açık oturumları süsledi.
 
Bu ülkede böyle bir alışkanlık vardır.
 
Maden ocağında patlama olur. Günlerce neden oldu. Nasıl bir zafiyet var onu konuşuruz. Deprem olur. “Neden hazırlıklı değildik” diye konuşuruz. Yangın çıkar. “İhmal mi vardı” der yine konuşuruz.
 
Tabi her şeyi de olduktan sonra konuşuruz. Önceden önlem almak adetimiz değildir.
 
Konuşulacak bir konu bulmayagörelim yeter ki. Bütün köşelerinden çeker sündürürüz. Asarız. Keseriz. Hemen idam isteriz.
 
Ama uzun sürmez. Bir hafta, bilemedin iki hafta tartışırız.
 
Hele ki o arada gündemi etkileyecek daha başka bir konu varsa, alıcılarımızı hemen o yana çeviririz. Velhasıl, balon gibi şişip sönen konular da bir çözüme ulaşmaz. Medya patronları da, devlette memleketimdeki insanların bu özelliğini çok iyi bilirler.
 
Bizim gibi sadece konuşmayıp harekete geçenlerde var elbette.
 
Emine ablanın hayatını adadığı kızı Bilge’yi güldürebilen birileri…
 
Artık hayatı boyunca hiç gülemeyecek sanmıştım. Bilge’yi yorgun gözleri ile tebessüm ederken görmek içimi biraz olsun ferahlattı.
 
Bunu başaran kişi Haluk Levent! Biliyorsunuz onun bir de kurduğu platform var.
 
Ahbap…
 
Haluk Levent ve ekibi harika ötesi işler yapıyorlar. Onlar bizim gibi ajite etmenin ötesine geçtiler. Hem de hiç vakit kaybetmeden… Acılar tazeyken…
 
Bilge’nin eğitim masraflarını üstlenip bir de Ahbap’ın avukatlarına vekalet verilmesi istenmiş. Artık mahkeme sürecinde aileyi, hayatı boyunca da Bilge’yi yalnız bırakmayacaklar.
 
Twitter’da taglere baktım demin. Birisi Haluk Levent için şöyle yazmış; “Hayırsever kişiliğinden başka bir yeteneği yok. Çünkü piyasada kalması için, şarkıları eskidi, kendisi eskidi, tarzı bitti.”
 
O kadar güldüm ki… Bu ülkenin en çok ihtiyacı olan yetenek hayırseverlik aslında... Ne kadar da yok saymışız bu insani özelliğimizi.
 
Bir abimiz demiş ki; “Keşke yaptığı iyiliği bu kadar pazarlamasaydı.”
 
Bırakın da pazarlansın!
 
Ekranlarda, bir kadının öldürülmesinin videolarını izleyeceğimize iyilik yapan insanları izleyelim. Kafamız da iyilikten yana şimşekler çaksın. Bu konuda yarışalım.
 
Ahbap Derneği’nin yardımlarını, projelerini görmek isteyen, bağış yapmak isteyen, ya da “Bende gönüllü olmak istiyorum” diyenler için platforma https://ahbap.org/ adresinden ulaşabilirler.
 
Kim bilir belki bir hareket kalpleri beton yığınından, çiçek bahçelerine döndürmeye yetecek.
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gülşen Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR