Ali Kaya

Ali Kaya

İki meclis iki yasa

İki meclis iki yasa

Rahmeti ve bereketi bol olan Ramazan ayını yaşadığımız şu günlerde İstanbul Veznecilerde meydana gelen bombalı terör saldırısında hayatlarını kaybederek şehit olan kardeşlerimize yüce Allahtan rahmet , yakınlarına  baş sağlığı ve  yaralı olanlara da  acil şifalar diliyorum. Bütün İslam coğrafyasının umudu olmuş ülkemizin güçlenmesine engel olmak isteyen dış güçlerin amaçları artık her kesim tarafından bilinirken bu saldırının  son olmayacağını da bilmemiz gerekir. Her bir taraftan Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak isteyen dış güçler  Ortadoğu bataklığını kurutacak yegane gücün  Türkiye olduğunu bildikleri için , hain planlarını devreye sokmaya devam etmektedir.

Almanya’nın Sözde Ermeni soykırımı yasasını oylamasını yoksa hangi gerekçe izah edebilir ki. Tüm kesimler bu yasanın kabulünün zamanlamasını iyi analiz etmelidir. Özellikle de TBMM’nin dokunulmazlık yasasını 376 evet oyuyla yasalaştırılmasından sonra Almanya Parlamentosu böyle bir yasa ile neyi amaçladığı bellidir. Amaç Türkiye’nin içinde yükselen muhaliflerin elini güçlendirerek kaleyi içten zayıflatmaktır.

             Yasa ,toplumsal yaşam içinde kendiliğinden oluşan ve uyulması toplum içinde yaşamanın bir zorunluluğu olan alışıkların bütünü olarak tarif edilirken, geçtiğimiz günlerde  iki ayrı ülke Parlamentosunda yapılan yasa  oylamaları ile kendi halk kitlesinin ihtiyaçları konusunda  irdeleyeceğimiz  bu günkü yazımızda önce Alman parlamenterlerin  1915 Ermeni soykırım yasasını oylamasının sokaktaki bir Alman vatandaşını ferdi veya  milli olarak kesinlikle bağlayıcı olmadığıdır. Alman halkı kendi meclislerinden böyle bir yasa çıkarma  beklentisi olmadan sadece  Dış siyasetle bağlantılı yapılan bu tasarısının kabulü ile  Almanya’nın sadece yabancı ülke olan Türkiye ile  ilişkileri açısından bir sonuç doğurur.

Reisi Cumhurun  dediği gibi Türkiye’nin  siyasetine müdahale olan bu yasanın kabulü , Alman vatandaşlarının günlük hayatında herhangi bir getirisi olmayan ve  hangi toplumsal yaraya derman olacağı ise belli olmayan  bir yasadır. Oysa  TBMM’de  oylanan dokunulmazlık yasa tasarısı toplumumuzun  tüm kesimlerince beklenen bir yasa olarak  teröre destek veren Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ile Türk toplumunun tüm kesimlerinin  beklentisi olmuş bir yasa olması bakımından önemlidir.

TBMM oylanan bu yasa  Cumhurbaşkanımızın da geçtiğimiz günlerde onaylaması ile yürürlüğe girmiştir. Bu yasa ile Teröriste yardım ve yataklık eden Milletvekillinin dokunulmazlık zırhı ile silah taşıyan, parasal ve siyasal destek veren vekillerin yargılanması yolu açılmış oluyor. Dolayısı  ile toplumumuzda gerilimlere yol açan bu durum giderilerek halkın güven ve istikrarına katkı sağlamış olur. Bu yasa tarihi yargılamadan mevcut duruma göre oluşturulmuş ve toplumun tüm kesimlerince de kabul görmüştür. 

               Almanya parlamentosunda kabul edilen bu yasaya  evet oyu kullanarak oy veren sözde  Türk asıllı vekillerin neden evet oyu kullandıklarını tartışırken  öne çıkan isim olan Cem Özdemir’in geçtiğimiz yıl Cizre ziyaretinde yaptığı konuşmadan  karakterini ve kişiliğini kaybetmiş sadece etiket olarak Türk asıllı olarak kalmış bir vekile ne diyelim  denecek çok söz var fakat en makulü damarsız veya kansız olsa gerek . Evet diyen Türk asıllı vekillere seslenmek istiyorum , eğer hayır deseydiniz belki sonuç değişmezdi ama tüm Türkiye sizi bağrına basar hayırlarla yad ederdi , ama verdiğiniz evet oyu ile damarlarınızda dolaşan kanı inkar ettiniz ve bu millet bunu asla unutmayacak.  

SAYGILARIMLA

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR