Hüseyin Koyuncuoğlu

Hüseyin Koyuncuoğlu

İlaç gibi gelen 3 puan

İlaç gibi gelen 3 puan

 

Torku Konyaspor 6 puan değerindeki Kartalspor maçından farklı galibiyetle ayrıldı. 4-1'lik skorla rakibini evine eli boş göndermesi yeşil beyazlıların play-off yolunda ileriki maçları için büyük avantaj sağladı. Maç başlamadan şehirde bir galibiyet havası vardı. Stada giderken gözlemlediklerim oldukça mutlu etti. Sanki final maçıymışcasına aileler çocuklarıyla beraber maça gidiyorlardı. Üzerlerinde de Konyaspor forması olması ayrı bir heyecan yaratıyordu. Stadın önüne vardığımızda karşılaştığımız manzara sanki bize bu maçtan 3 puanın geleceğinin garantisini veriyordu. Bilet gişelerinden taraftar giriş kapılarına kadar uzun kuyrukların olması maça oldukça ilginin olduğunun göstergesiydi. Yeşil beyazlı taraftarlar stada girdiklerinde de sadece izlemeye gelmediklerini göstererek, 90 dakika susmayıp takımlarını desteklediler. Heyecan verici marşlardan tutunda meksika dalgasına kadar yaptıkları her hareket futbolcuların gücüne güç kattı. Taraftarlar bakımından maçta tek üzücü olay ise Kartalspor'u desteklemeye gelenlerle tatsızlık yaşanmasıydı. Neyseki polisin olaya girmesiyle kargaşa büyümeden önlendi.
Konyasporlu oyuncular maça gol yiyerek başladı. Fakat bu umutları yitirmeye neden olmadı. Kazanılan serbest vuruşta Erdal'ın kendisine göre normal, bu lige göre müthiş şutu berarberliğin gelmesini sağladı. Beraberlikten sonra takıma özgüven gelmişti. İlk yarı bitmeden Ars'ın ileriye kaçmasıyla yeşil beyazlılar bir pozisyon daha yakaladı. Hollandalı oyuncu kaleciyi geçerek içeriye güzel bir orta açtı. Neca da bunu affetmeyerek takımını öne geçirdi. İlk yarıyı önde kapatan Konyaspor'da keyifler yerine geldi.
İkinci devreye Kartalspor oldukça heyecanlı başladı. Basit top kayıpları Konyaspor'un iyice rakip yarı alana yerleşmesini sağladı. Konyaspor'un ataklarının yoğunlaştığı anda Ars'ın pasıyla Erdal'ın ayağından içeriye güzel bir orta daha geldi. Neca bunu da iyi değerlendirerek takımını iki farklı üstünlüğe taşıdı.
Erdal, Neca, Ars üçlüsü yine herzamanki formuyla oynuyorlardı ama bu maçın adamı Ali Turan'dı. Defans oyuncusu, çoğu maçta yenilen gollerde hatası olduğu için sürekli eleştiri oklarını üzerine çekiyordu. Fakat bu maçta mükemmel bir performans sergiledi. Taraftarların şaşkın bakışları arasında içeriye çalımlarla girmesi ve sonucunda takımına penaltı kazandırması alkış aldı. İkinci yarıda oyuna giren Recep'in penaltıyı gole çevirmesi skoru 4-1'e taşıdı. Bu da yeşil beyazlıların eksiye düşen averajını yeniden sıfırlamasını sağladı. Güzel futbolla gelen bu galibiyet son haftalara girilirken takıma ilaç gibi geldi.
Maç sonunda taraftar desteğinin takıma ne derece etkisinin olduğunu bir kez daha görmüş olduk.
 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR