Mustafa Çeçen

Mustafa Çeçen

İnsan İnandığı Bir Kişiliktir

İnsan İnandığı Bir Kişiliktir

İnanmak bilinen en büyük güçtür. Potansiyelimizin nekadarına ulaşabileceğimizi belirleyen inancımızdır. 

İnançlar fikir akımlarını açabilir, ya da durdurabilir.  

Kendinize inanmanız hayatınızı rahat bir şekilde, umut içinde geçirmenize yardımcı olur.

Bir insan istediğinde dünyanın gidişi hariç her türlü akıntıya karşı durabilir. 

İnancımız hayatımıza yön veren en büyük unsur olduğunu bilmeniz gereklidir. 

Tüm insanlar kendilerini yükseltmeye ,Geliştirmeye ve daha iyi olmaya yönlendirecek, Üretici, enerji verici,hemen hemen hiç akıldan çıkmayan, kendisi için bir neden keşfetmesi gerekmektedir. 

Bu neden aracın yakıtını körükleyen, gerçek potansiyeli ve inancımıza üst düzeye çıkarmak İçin yarayacaktır. 

Şöyle bir baktığımızda insanın en büyük inançı  ailesi olarak bilinir, eşi , annesi, Babası ve çocuklarıdır. 

Ailesinin kişiye olan inancını ve potansiyelini üst düzeye  çıkarması kişinin inancına yardımcı olması  yeter.

evet insan inandığı bir kişiliktir. Önce bir insanın en yakın olan insanlara inanması ve güvenmesi çok önemlidir. Ailenin bu duruma destek vermesi her ne konuda ne olursa olsun inancını körüklenmesi başarılı olmasının en büyük  etkenidir. 

Öncelikle bu durumun İnsanın kendisini inanılmasından geçer bir başarıya ulaşmak için kendisiyle barışık olması çok önemli. Her başarısızlık sonuçunda inancınız kendinize karşı zayıflık hissettirirse emin olun başarıya doğru gittiğiniz adımıdır Başarısızlıklar olmadan başarmak imkansızdır.  İnsanların kişiliklerini oluşması çok zordur. 

Bazı sınavlardan geçmesi bu sınavları başarılı bir şekilde vermesi, kendisine inanma konusunda tetikleyici bir durum olduğunu hepimiz çok iyi biliriz. Dünya üzerinde başkalarına mümkün olan durumlar sizler için de mümkündür. Nasıl başımıza bir olay geldiğinde mücadele ediyor, başımızdan en kısa sürede atmayı düşünüyorsak normal olarak yaşadığımız hayatın üst düzeyine çıkmakta mücadeleden geçer. Mücadele inanmaktır. 

Şöyle bir yol izleyelim Kendisine inanmayan bir insan düşünelim omuzları düşük ve kafası hep yere bakıyor, psikolojik olarak zaten kendisi inancını yitirmiştir.

Duygularımız ve düşüncelerimizdir bizi ayakta tutan yaşam felsefemizi belirleyen haritadır.

Örneğin gerilim içinde olan kendi inancını bitiren insanlar hemen sigaraya alkole de sarılmaktadır. İnanç bu kadar önemli bir unsurdur ki bir insanı boşluktan hemen alır başarıya doğru ilerler önemli olan kendinize inanmak ve başarıya doğru adım atmak 

Bir insan inancının Büyük potansiyelini doğrular üzerine kurması ,dürüstlüğün ve kişiliğin adımları ve kendisine olan inancının artmasına ,her zaman yardımcı unsurlardan bir tanesidir. yalan söyleyen insan inancı olmayan bir insandır ve başarılarını hiçbir zaman daim ettiremez insan inandığı bir Kişilik olması için önce kendisine sonra ailesine inanması gerekmektedir.

UNUTMAYIN ! 

İNSAN İNANCIYLA VARDIR.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mustafa Çeçen Arşivi
SON YAZILAR