Mustafa Çeçen

Mustafa Çeçen

Hayırlı eş huzurun başlangıcıdır

Hayırlı eş huzurun başlangıcıdır

Bir insan kalbinde şefkat, saygı, özlem, sabır, pişmanlık, sürpriz, affedicilik ve aşk kelimelerini birleştirerek Eş haline getirebilir. İnsanlar dünyaya gözlerini açmaları ile yaşamlarını devam ettirirken her şeyin hayırlısı olsun derler. Hayırlı bir evlat hayırlı bir eş hayatı muhteşemliğe sürükleyen bir serüvendir. Evet hayırlı eş huzurun başlangıcıdır. Hayırlı eş derken gönlünde sevgi saygı sadakat ve şefkat önemli unsurlar. İnsan nerede olursa olsun dünyanın bir ucu olsa dahi arkasında hayırlı bir şey sahip ise muhteşemlik duygusuyla hayatını devam ettirir. İnsanın eşi insana huzur verir. Mükemmelliğin anahtarı aslında eşinizde saklıdır. İnsana verilen bu lütuf rabbim tarafından sağlanmıştır.Hayırlı eş ruh eşin hayatını geri kalanını devam ettireceğin insan, bundan sonra hayatin tüm güzellikleri artık sizinle beraberdir pozitif enerjisi ile yasam kaliteniz artarak iş başarınızda artacaktır. Nitekim

BİR HADİSİ ŞERİFTE;

Hanımlarınızı Üzmeyin. Onlar, Allahü Teâlâ’nın Size Emanetidir. Onlara Yumuşak Olun, İyilik Edin ! | Hadîs-I Şerîf - Müslim

Yaşamda hedeflenecek tek bir unsur vardır.

Hayırlı bir eşe sahip olmak ve hayatın güzelliklerinin farkına varmaktır. Hayırlı bir eşe sahip olan insan hayatın tüm gerçeklerini ve imtihanlarını zorluklarını her daim geçer ve hedeflenecek olan muhteşem yola emin adımlarla ilerler. İnsana fayda sağlayacak tek unsur sizi anlayan bir eşe sahip olmanızdır. Bu kelimeyi belki de defalarca duymuşunuzdur.  Her başarılı bir erkeğin arkasında kesin bir kadın vardır. Çünkü aile yani eşiniz sizin nasıl bir yol haritası izleyeceğiniz konusunda hep destekçinizdir. Eğer ki sizin destekçiniz olmazsa sevgi ve muhabbet ile sizin yanınızda yer almaz hangi konuda olursa olsun hayat çekilmez bir hal olmaya başlar. Sabah kalktığınızda güneşin doğuşunu kuşların sesini fark etmeyecek hale gelebilirsiniz.

EN BÜYÜK KAYNAĞINIZ EŞİNİZDİR.

İnsanların hayatta en büyük kaynakları ailesi olduğunu hayata daha enerjili başlamak için eşinizin her daim desteğini ihtiyaç duyduğunuzu bilmenizi isterim diğer adı ile yaşadığımız hayatın en büyük sermayesi eşinizin hayırlı olması sizi mükemmele ulaştıracak kesin ve net kaynaktır. Hayırlı eş ruh eşin hayatını geri kalanını devam ettireceğin insandır.

Hayırlı bir eşe sahip iseniz emin olabilirsiniz ki mükemmelliğe ulaşmak için kafanızdaki bütün projeleri yapabilir düşündüğün her mükemmelliği eşiniz ile birlikte başarabilirsiniz.

Hayat hayırlı eş ile durağan değildir akışkandır. Hayatımızın bütün olumsuzlukları eşinizle yıkabilirsiniz

Evet, eş demek CAN demektir. Bir insanın bedeninde yaşayan iki candır. Bunu fark ettiğinizde hayırlı bir eş ile karşı karşıya kaldığınızı anlarsınız içinde ki bütün kelimelerin birleşerek sevginin oluştuğunu görürsünüz. Uğrunda ölebileceğiniz hayırlı bir eşiniz yok ise bu sizin yaşam mücadelesi için uygun olmadığınızı gösterir. Mücadeleci bir yaşam oluşturmak istiyorsanız size peygamber efendimizin (s.a.v) bir sözünü hatırlatayım.

Sana şüphe veren şeyi terk et emin olduğun şeye ulaşıncaya kadar git zira doğruluk kalbin mutmain olmasıdır.

Kendi kendisi ile barış içinde yaşamak istiyorsa hayırlı bir eşi hayatında kesinlikle olmalıdır. Hayırlı eş huzuru her daim sağlayan mutluluğu ve mükemmelliği daim ettirmesini bilen insandır. İnsanların mükemmelliğe ulaşmasını sağlayacak en büyük sebep eşidir. Eşinden aldığı en büyük sermaye mutluluğun formülüdür.

Hayatın gerçek amacı “HAYIRLI BİR EŞTİR” yakın zamana kadar birbirlerini tanımayan iki ayrı cinsin çok güçlü bağlarla birbirlerine bağlanması temelinde iffet anlayışı bulunan karşılıklı güven ve sevgi  duyguları geliştirilen bir aile kurumunun inşa edilmesi için hayırlı eş şarttır.

Unutmayın !

Bir insanın başına gelebilecek en güzel şey sevdiğinin diline dua olmaktır.

Gönlü bu denli güzel bir insanla hayati birleştirince işte hayırlı eş huzurun başlangıcıdır sözü tam yerinde oluyor benim için şükürler olsun ki hayırlı bir eşim olması ve diline dua olmak en büyük mutluluğum….

Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mustafa Çeçen Arşivi
SON YAZILAR