Mustafa Çeçen

Mustafa Çeçen

Düşünce bir bardak gibidir

Düşünce bir bardak gibidir

Şimdi elinize bir su bardağı alın ve saatlerce elinizde tutun peki elinizde tutmanız sonucunda kolunuz da veya elinizde bir sağlık sorunu oluşur mu ? 
Evet oluşur işte beyinde böyledir düşüncenizi ne kadar beyninizde tutar saatlerce beyin fırtınası yaparsanız beyniniz de sağlık sorunu ortaya çıkar ve bunun sonucu olarak psikolojik sorunlar meydana gelir peki dertli olan bir insan düşünmesinde ne yapsın başka çare mi var diyorsunuzdur kesin! Şöyle bir etrafınıza bir bakın hayatınızda yaşadıklarınız ve hayatınızda ciddi sorun yaşayan insanlar muhakkak vardır.

            Peki yaşadıklarınız muhakkak ki bir çözüme ulaşmıştır iyisiyle de kötüsüyle de peki her şey olacağına varması durumda neden bu kadar düşünür insanoğlu her şeyi kafasına takar tabi ki çözüm için uğraşmak gerekiyor çaba ve gayret göstermek sorunu çözmeye faydası olacaktır Ama dertlerle dertlenmek size ciddi zararlar vereceği apaçık bellidir yine aynı şekilde sorunu beyninizde bir bardak gibi düşünmek aklınıza takmak zarar vermekten çok etrafınıza da zararlar verecektir

            Ben hep şu kelimeyi defalarca söylerim sağlığım yerinde olsun her şey yoluna girer ama sağlık olmazsa dimdik ayakta duramam asıl büyük sorun ayakta durmaktadır ayakta durmanız bütün sorunları çözüme kavuşturmanızdır

            Rabbim en iyisi bilendir şüphesiz ama insanın kendine yaptığını başkası yapmaz nitekim fakirliği, zenginliği, hastalığı ve sağlığı yapan insanın kendi Zihnidir insanın zihni ne kadar açık olursa başarılı olma olasılığı çok yüksektir.

            Beyniniz her zaman bir depo gibi çalışır. Telefon numarası gibi kısa bilgileri veya geçen yıl doğum gününde neler yaptığınız gibi uzun ve yoğun bilgi içeren anılarınızı depolar. Bilgileri kaydedin, hatırlayın ve gözden geçirin. Bu sayede güçlü bir hafızaya sahip olacağınız gibi, unuttuğunuz birçok bilgiyi de yeniden canlandıracaksınız. Hatıralarla dolu hayatınızdaki her şey beyninizde depolanırken, size de bu depoyu kullanma şansı doğacak.

            Duygular,  motivasyonlar, umutlar, korkular ve heyecanları nasıl kullanacağınız çok önemli nitekim olaylara şöyle baktığımızda beynimizde heyecanı fazla yaşarsak beyin zorlanır korkuyu fazla yaşarsak beyin yine zorlanır sadece dertlenerek düşünmekte zarar vermez beyine fazla mutluluk ve mutluluğu çok fazlasıyla yüklemek beynin kaldıramayacağı yük olarak görülüyor

            Düşünceyi iyisiyle ve kötüsüyle beyninizde tutmak ciddi  hastalık sebebi olacağını unutmayın sevdiğiniz sporlardan hafta da bir kere dahi bile olsa devamlı olarak  yapmanız beyninizi daha elverişli hale getirebilecektir beynimizi orantılı olarak kullanmak mükemmelliğe ulaşmakta faydası olacaktır hayatımızda her şeyin fazlası zarardır örnek olarak aracınıza yüklemek için ürünleri fazlasıyla attığınızda aracınız fazla yükten dolayı nasıl yürümez ise beyin de aynı şekildedir deposunu nasıl kullanacağınız çok önemlidir. Duygular her zaman önemlidir fazla duygu yüklemek fazla düşünmek beyni çileden  çıkaracaktır.

 

UNUTMAYIN !

Düşünmekten sıkılmış  zihin, çok az bilgi tutar ya da hiçbir şey tutamaz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mustafa Çeçen Arşivi
SON YAZILAR