Doç. Dr. Ömer Akdağ

Doç. Dr. Ömer Akdağ

İsimlendirme

İsimlendirme

Güneydoğu’da adeta bir vatan müdafaası yapılıyor. Ülkemizden o bölge koparılmak isteniyor. Askerimiz ve polisimiz cansiperane mücadele ediyor.

Şehadet makamına yükselen şehitlerimiz var. Şehitlerimize Fatihalar gönderiyoruz. Onları gönlümüzde yaşatıyoruz.

Şehitlerimizin mübarek isimlerini okullarımıza verilmelidir.

Konya’daki okullarımızın isimlerine baktım. Birkaç örnek takdim edelim;

Hemen isimleri değiştirilebilir olanlar şunlardır;

Karatay Ortaokulu,

Karaaslan Ortaokulu,

Karkent Ortaokulu

Karatay Toki Ortaokulu

İsmil Cumhuriyet Ortaokulu

Bu ve benzeri okul isimlerini artırmak mümkündür. Bu isimlerin yerine Konya’dan şehit olan asker ve polislerimizin adları verilmelidir.

Yukarıdaki okul isimlerine ilaveten problemli olan okul isimleri de vardır.

Mesela Meram Mithat Paşa İlk Okulu.

Mithat Paşa çok makbul birisi değildir. Sarhoş ve eroinmandır. Örnek alınacak bir şahsiyet değildir. Okullara onun adını vermekle öğrencilerimize örnek almalarını ima etmiş oluyoruz.

Çok tuhaf değil mi?

Sultan Abdülaziz’e darbe yapan ekibin beyin takımındaydı Mithat Paşa. Darbeci birisinin okulumuza adının verilmesini millet olarak şık bulmuyoruz.

Yılmaz Öztuna, Mithat Paşa hakkında şu değerlendirmeyi yapmaktadır: “50 yıldan beri Osmanlı tarihi üzerinde her çağda her dilde ne yazılmışsa okudum. Ben bütün Osmanlı tarihinde Mithat Paşa tipinde devamlı bela arayan, kendi felaketini kendi elleriyle hazırlayan ikinci bir şahsiyet görmedim. Karakteri zayıftı. Kendini çok fazla beğenirdi. Mithat Paşa Bağdat valiliğine tayin edildiği günlerde, babası Eşref Efendi oğlunu uğurlamaya gelmişti. Vedalaşma esnasında oğlu Mithat Paşa’ya bazı tavsiyelerde bulununca, Mithat Paşa kalabalık içinde babasına dönerek; ‘Eşek herif sen benim işime karışma’ demiştir. Herkes bu söz karşısında donup kalmıştır”.

Babasına “eşek herif” diyen birisi mi çocuklarımıza “örnek” olacak?

Kendini beğenen, başkasına küçümseyen ve egoist bir şahsiyeti, henüz kişiliği şekillenmekte olan çocuklarımızı örnek göstermek hangi aklın mahsulüdür? Çok merak ediyoruz…

Böyle bir adamın adı yerine vatan uğrunda şehadet şerbeti içen bir şehidimizin adının okulumuza verilmesi milletimizin vicdanını rahatlatacaktır.

İsmet Paşa ilkokulunun adı teröre karşı cansiparane şehit olan Konyalı bir şehidimizin adı verilmelidir.

HAsan Ali Yücel ilköğretim okulunun adı bir şehidimizin adıyla değiştirilmelidir.

PKK, sol ve sağ teröristlere karşı imanla ve inançla mücadele eden asker ve polislerimiz, muhtaç olduğunuz kudret kalbinizdeki imandır.

Dargeçit, Silopi, Şırnak, Nusaybin ve diğer beldelerimizde ihanetlere karşı mücadele eden yiğitlerimize selam olsun.

Yüksekova'da hain bombalara karşı feda-ı can etmeye hazır yiğitlerimize gönül dolusu selam.

….

Teröre karşı mücadelede şehadet şerbeti içen kahraman asker ve polislerimizin mübarek adları okullarımıza verilmelidir.

Okullarımızda yarışmalar yapılmalı. Teröre karşı canını ortaya koyarak mücadele eden asker ve polisimize mektup yarışmaları yapılmalıdır.

Teröristlere karşı cansiperane mücadele eden kahraman askerlerimize ve polislerimize gönül dolusu selam.

Müslüman Türk'ün sanat anlayışı kavisli ve dairevîdir. Kırık çizgilerin hakim olduğu çizgiler Türk-İslam sanatını aksettirmez. Hatırla.

Sanat, duygu ve düşünceyi besler. 1930'larda Türk sanat musikisi yasaklanmıştı. Bu hatalı beslenme darbeleri (27 mayıs, 12 eylül ve 28 şubat) doğuran sebeplerden birisidir.

Faydalı ve lider insan tipi okullarda dersleri en yüksek olan değildir. Faydalı ve lider insan tipi samimi ve kararlı olandır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Doç. Dr. Ömer Akdağ Arşivi

YAZI

02 Ocak 2017 Pazartesi 09:01

DUA

19 Aralık 2016 Pazartesi 09:04
SON YAZILAR