Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Kabinenin en çalışkanı kim?

Kabinenin en çalışkanı kim?

Sevgili okurlar, pazartesi günü kaleme aldığım yazımda gündem yoğunluğundan bahsetmiş ve yazmayı planladığım konulara değinmiştim. Bugün, o konulardan birini yazmak istedim.
 
Ama öncelikle bir soru sormak istiyorum.
 
Şu anda AK Parti adına sahada ve ekranlarda en fazla gördüğümüz isim kim?
 
Tabi ki Cumhurbaşkanı Erdoğan.
 
Sayın Cumhurbaşkanımızın çalışkanlığına, azmine, cesaretine, fedakarlığına, yoğunluğuna, uykusuzluğuna hep şahit olduk. Bugüne kadar vatanı ve milleti için nasıl koşturduğunu hepimiz bizzat gördük.
 
Kolay değil bu ülkenin yükünü çekmek. Sayın Erdoğan bu ülke için ömrünü verdi.
 
Twitter’da benim de takip ettiğim ‘Erdoğan Sosyal Medya’ hesabı, zaman zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmiş yıllara ait açılışlarda, ziyaretlerde ve mitinglerde çekilen fotoğraflarını paylaşıyor. O fotoğrafları her gördüğümde anlıyorum bu ülkenin onu ne kadar yıprattığını.
 
AK Parti içerisinde ondan çalışkanı tabi ki yok…
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan hem ülkemizi hem de davasını sırtlayan isimlerin başında geliyor. Hatta çoğu zaman tek başına sırtlıyor bütün yükü…
 
Peki özellikle son zamanlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan haricinde sahada, masada ve ekranlarda en fazla gördüğümüz isimler kimler?
 
Şöyle bir hafızamı zorladığımda aklıma gelen isimler bir elin parmak sayısını geçmiyor. Ama bir liste yapacak olursak; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar paşayı ilk sıraya yazarım.
 
AK Parti’nin şu anda sahada ve masada en fazla çalışan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yükünü en fazla çeken isimler bunlar.
 
Hepsi kendi sorumluluk alanlarında gerçekten insan üstü mesai veriyorlar. Bu anlamda bence AK Parti içerisinde şu anda en vazgeçilmezler de bu isimlerden oluşuyor.
 
Mesela son zamanlarda NATO, Ukrayna-Rusya meselesi gibi konularda Mevlüt Çavuşoğlu çok iyi bir sınav veriyor. Özellikle İsveç Dışişleri Bakanına verdiği ayar tadından yenmez bir diplomasi dersiydi.
 
Şanlı ordumuzun Suriye Operasyonu ve Yunanistan’ın hadsiz açıklamaları ile Ayasofya konusunda ise Hulusi Akar Paşa, açıklamaları ve hamleleriyle içimi serinletti.
 
Kararlı tavırlarıyla, Mehmetçiğimizle ve Emniyetimizle kurduğu güçlü bağla, zaman zaman yaptığı net çıkışlarıyla Süleyman Soylu da yine en göze batan isimlerden biri.
 
Ama ben en büyük parantezi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a vereceğim.
 
Daha önce de tecrübe etmiştik: Sel olur Bakan Kurum anında orada, yangın olur Bakan Kurum anında orada, müsilaj çıkar hemen koşar gider, vatandaş çağırır hiç ikiletmez hemen gider, bir bakıyorum yurt dışında, bir bakıyorum Malatya’da. Sabah bakıyoruz Ordu’da, akşam bakıyoruz Afyon’a gitmiş.
 
Bakan Kurum göreve geldiğinden bu yana bir an olsun durmadı. Biz de bunu defalarca kez yazdık. Bakan Kurum şimdi de yine aynı çalışkanlığını devam ettiriyor. Azminden hiçbir şey kaybetmiyor.
 
Özellikle son zamanlarda kira artışları ve konut sıkıntısı noktasında gece gündüz efor harcadı.
 
Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı’nın daha fazla alanına giren ‘fahiş kira artışları’ meselesinde doğrudan topu ayağına aldı, sorumluluğu adeta üstlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda organize ettiği toplantı bunlardan biriydi.
 
Siyasi açıdan olumsuz bir meseleyi üstlenip o konuda açıklama yapmak aslında çok riskliydi. Fakat o bıkmadan usanmadan çözüm arayışına girişti.
 
Neredeyse her akşam bir televizyon kanalında meselenin iç yüzü hakkında ve yapılacak çalışmalar noktasında vatandaşı bilgilendirdi, bilgilendirmeye de devam ediyor.
 
Bakan Kurum’un ekibinin de hakkını vermemiz gerekiyor. Çok güzel hamleler yapıyorlar. Özellikle basın ekibini alkışlamak gerekir.
 
Mesela geçtiğimiz günlerde Kanal D’de konuk olduğu Hakan Ural’ın programı çok akıllıca bir iş oldu.
 
Akşam kuşağında yayınlanan açık oturum ve haber programlarına nazaran, Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı'nın sunduğu, magazin içerikli olan ve kadınların daha fazla izlediği bir program olan ‘Neler Oluyor Hayatta?’ programı çok etkili bir hamleydi.
 
Buradaki açıklamalar hakikaten ses getirdi. Bu anlamda ekibine de tebrikler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR