Kasım Göçer

Kasım Göçer

Kafalar kupada olunca sahada futbol yoktu

Kafalar kupada olunca sahada futbol yoktu

     Sezonun iç sahadaki son maçı Atiker Konyaspor – Akhisar Belediyespor karşılaşması boş tribünler önünde oynandı.

    Tribünler gibi Konyaspor da boş vermiş bir futbol oynadığı karşılaşmadan 3-0 mağlup ayrıldı.

     Akhisar takımı, Okan Buruk'un gelişenden sonra inanılmaz bir çıkış yakaladı. Konyaspor maçına kadar oynadığı son 5 karşılaşmada 20 gol atıp sadece 1 gol yiyen Akhisar ekibi, aynı tarifeyi Konyaspor'a da uyguladı.

      Okan Buruk, maçları ofansif bir kadro ile oynuyor. Maçta Cikalleshi, Vaz Te, Özen Hurmacı, Soner Aydoğdu ve Larsson gibi ofansif özelliklere sahip oyunculara aynı anda şans verdi.

     Aykut Kocaman ise beklenenin aksine büyük bir revizyona gitmedi. Mbamba, Rangelov ve Selim’i saymazsak ideale yakın bir kadro sahaya sürdü. Ancak sahaya sürdüğü kadronun yürüyecek hali yoktu.

      Yürüyerek hücum eden Atiker Konyaspor, futbol takımından çok mehteran ekibi gibiydi. Çok hızlı hücuma çıkan Akhisar karşısında iki yana bir geri oynayan ve yürüyerek rakip sahaya gitmeye çalışan Atiker Konyaspor’un hiçbir şansı yoktu.

      Kupa finaline düşündükleri için Atiker Konyaspor'lu oyuncular kendilerini fazla yormak istememiş olabilirler. Aykut Kocaman'ın revizyona gitmemesi anlaşılır şey değil. Geçen yıl Türkiye Kupası’nda Beşiktaş’ı Atiker Konyaspor'un deplasmanda 2-1 yendiği maçta neredeyse tüm kadroyu değiştiren Aykut Kocaman'ın hiç bir önemi olmayan Akhisar maçına üç gün sonra sezonun en önemli maçı varken daha çok as oyuncularıyla çıkması anlaşılır şey değil. Atiker Konyaspor'un hücumdaki en önemli gol silahı Bajic sakatlandı. Kenarda Hora dururken neden böyle bir risk aldığını anlamak gerçekten zor…

     Aykut Kocaman'ın sahaya sürdüğü ilk on birin maçta hiçbir motivasyonu yoktu. Bunun yerine sezon içinde fazla forma şansı bulmayan oyunculara şans vermesi gerekirdi.

     Atiker Konyaspor açısından Akhisar maçını analiz edecek bir durum dahi göremedik. Çünkü takım hiçbir şey oynamadı. Çarşamba akşamı kupa maçı orada dururken as oyuncuların kendilerini yormayacağı zaten.

    Bu sebeple Akhisar mağlubiyetine çok takılmıyorum. Çarşamba akşamı Eskişehir’de farklı bir motivasyonla çok farklı bir takım Başakşehir karşısına çıkacaktır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR