Merve Ateş

Merve Ateş

KARA ÇİZMELİ, KARA BAHTLI İNSANLAR ONLAR…

KARA ÇİZMELİ, KARA BAHTLI İNSANLAR ONLAR…

 

Umutları vardı, Amaçları sadece ailelerini geçindirmek, Helalinden kazanmaktı, belki bir ev, belki bir araba alabilmek, Belki çocuğunun düğün masraflarını çıkarabilmek, belki de askerdeki evladına para yollayabilmekti. “Alın terimle kazandım” cümlesinin en anlamlı çalışanları, Mekanınız cennet olsun. Allah ailelerine Sabır versin. BAŞIN SAĞOLSUN SOMA, BAŞIN SAĞOLSUN TÜRKİYE

 

***

Soma'da kara çizmeleri ve hassasiyeti ile Türkiye'nin kalbinde yer edinen madenci Murat Yalçın konuştu. Temizlik imandan gelir, devlet malına zarar veremezdim" dedi. Ağladık…

Soma’da maden faciasında yaşamını yitiren işçilerden birinin avucunda bulunan kağıtta “Oğlum, hakkını helal et,biz bu kadar onurlu maden işçileriyiz” yazıyordu.Sadece ağladık…

 

Türkiye 'nin en çok konuştuğu konulardan biri bu oldu. Nasıl olur da 15 yaşında bir çocuk madende çalışır diye tartışıldı.Enerji Bakanı Taner Yıldız, 15 yaşında bir çocuğun madende çalışmadığını söyledi ve ''İspat etsinler istifa ederim'' dedi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de net bir dille böyle bir şeyin olmadığını söyledi.

***

Dün A haberde birisi çıktı telefonda enteresan şeyler söyledi.Madende tuhaf şeyler var böyle modern bir madende bu kadar büyük ihmallerin üst üste olması tesadüfi olamaz diyor ! ..

 

Şimdi, 29 Nisan öncesi, trafo kameralarının tümü incelenecek.Savcılar harekete geçti ve olay yeri inceleme ekipleri göreve başladılar.İşin ucu nereye varırsa varacak.

 

Böyle bir trafo,durup dururken patlamaz.Bir trafonun patlaması icin,çok aşırı bir yüklenmenin olması gerekir veya trafoyu patlatacak kadar çok kısa devre.

 

Olayın,vardiya değişiminde olduğu söyleniyor,o halde hiç patlamaması gereken bir anda patlamış.Yani en az yüklenmenin olduğu anda !

 

Birileri çok büyük operasyon yapıyor isteyen inansın istemeyen inanmasın ama tarih bunları yazar.

 

ILO 'nun(Uluslararası Çalışma Örgütü) verilerine göre; Dünyada her yıl 2 milyon 300 binden fazla kadın ve erkek çalışırken hayatını kaybediyor.Her 15 saniyede bir, 1 işçi çalışırken ölüyor, her 15 saniyede bir ise 160 işçi iş kazası geçiriyor. Her gün 6 bin 300 işçi çalışırken ölüyor

 

***

Konya’da tek yürek oldu.Zaferde müziği son ses açan kafelerde  yoktu bugün, ellerinden o geliyordu .Derin bir sessizlik hakimdi.Yeni yapılan  stadyum inşaatında çalışan işçiler de , stat ortasında bedenleriyle "SOMA" yazarak, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında hayatını kaybeden işçileri andı. Acılara rağmen hayat devam etmek zorunda..

Konya Yapı, Kent, Asansör ve Isıtma-Soğutma Fuarları’nın açılışı  yapıldı bugün. Konya Valisi Muammer Erol AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, KSO Başkanı Memiş Kütükcü,KTO Başkanı Selçuk Öztürk,ve İlhan Ersözlü  konuşma yapmadılar ama “ Kara Çizmeli, Kara Bahtlı İnsanlar”ın toprak olduğu, ülkenin kalbinin acıdığı şu günde kırmızı kurdele kesitler.Keşke konuşmalar yapılsaydı, acımız paylaşılsaydı cümlelerde, kurdele kesilmeseydi.

Selçuk Üniversitesi İletişim fakültesi öğrencileri örnek olmalı herkese kantinde yemek yiyen insanlar bir anda örgütlenip bu vatanın evlatlarına Hatim bağışladılar.

Size de bir Fatiha düştü şimdi “Bir avuç kömür bir bir ömür verenlere” bağışlamak üzere…

11-1-1.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
Merve Ateş Arşivi
SON YAZILAR