Sami Gediz

Sami Gediz

Karatay Gençliği 'ERROR' Verdi

Karatay Gençliği 'ERROR' Verdi

Bu yazımda partilerdeki gençlik kollarına değineceğim. Gençlik kolları aslında partilerin yapı taşlarından bir tanesidir. Özellikle parti kültürü ile gençleri yetiştirmenin ilk adımının atıldığı yerdir. Başbakan Erdoğan’da gençlik yapılanmalarında uzun yıllar çalışmış, partisine hizmet etmiş yani bu kültürü almış birisidir. Peki, Başbakan Erdoğan’ın partisinde gençlik kolları yapılanmaları yeterince işlev görüyor mu? Kurumsal yapıya uygun hareket ediyor mu?

Bugün bizzat incelediğim ve birçok yerinde çelişkiye düştüğüm Ak Parti Karatay Gençlik Kollarını ele alacağım. www.akpartikaratay.org sitesine girdim. Karatay teşkilatının resmi sitesi karşınıza geliyor. Buradan Gençlik Kollarını incelemek için tıkladım. İçerisinde sadece Başkan yazılı bir link var. Bu gençlik yollarının hiç yönetimi yok mu? Gençlik kolları sadece Başkan’dan mı oluşuyor. Neyse Başkan yazılı linke girdim. İçerisinde karşıma bir arkadaş çıktı. İsmi Muhammet Said Çelik. Temiz yüzlü, efendi bir arkadaşa benziyor. Kendisi ile daha önce tanışma imkanımız olmadı. Siyasi tecrübesi olarak genelde Selçuklu Teşkilatında görevlerde bulunmuş. Selçuklu teşkilatında Tanıtım Medya, seçim işleri, arge gibi çeşitli Başkan yardımcılıkları yapmış. Sonra İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiş. Bu görevinin ardından da Meram Teşkilatında görev almış. Ve hiç görev almadığı Karatay Gençlik Teşkilatına Başkan olarak seçilmiş. Ben burada bir tezatlık gördüm. Farklı ilçelerde görev yapıp bir anda Karatay’a Başkan olması ilginç geldi. Bunuda geçtikten sonra Eğitim hayatına geçtik. Eğitim hayatında şu an Sakarya Üniversitesi Bilişim Ve Teknoloji Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi olarak görünüyor. Aynı zamanda Açıköğretim’den Sosyoloji 1. Sınıf öğrencisi olarak karşımıza çıkıyor. Bu arkadaş Sakarya Üniversitesinde faal olarak okula devam ediyor mu? Eğer devam ediyorsa Başkanlığı nasıl yürütüyor?

Ben neden Karatay Gençlik Teşkilatını inceledim onu da açıklayayım. Karatay Gençlik Kollarında önceki Başkan ve Yönetim sessiz sedasız görevden alındı. Gençlik Teşkilatı bir anda lağvedildi. Bunun sebebiyle ilgili bana ilginç bilgiler geldi. İtibar etmediğim için bu konuları ele almadım. Ben sadece bu olaylardan sonra Karatay Gençlik Teşkilatını meraktan inceledim. Zamanla diğer teşkilatların sitelerini ve çalışma yapılarını da inceleyeceğim. Ak Parti gibi ülkenin yarısının oy potansiyelini elinde tutan, kurumsallaşmış bir partinin gençlik kollarında ben kurumsallık ararım. Ama Karatay Gençlik Kollarında hiç bir kurumsallık göremedim. Ben gördüklerimi yazdım. Artık düzeltmek ve kurumsallaşma yapılanmasına ayak uydurmakta size kaldı. Herkese güzel bir hafta diliyorum. Hoşcakalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR