İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Kartal kalkar dal sarkar...

Kartal kalkar dal sarkar...

Karşılaşmadan önce kimse maçın bu kadar rahat geçeceğini tahmin etmiyordu. Belki de birçok kişi 1 puanın bile yeterli gelebileceğini düşündü. Maç başladıktan sonra ise bu düşüncelerin tamamı değişti. Çünkü, yorgun ve ne oynadığını dahi bilmeyen bir Beşiktaş vardı sahada... 

Vida’nın korner armağanı sonucu, top toplayıcı çocuk ile Ömer Ali ve Levan’ın başarısı Konyaspor’u 1-0’lık üstünlüğe taşıdı. Konyaspor ilk yarıda doğru pres ve ne oynadığını bilen bir takım olarak Beşiktaş’a pozisyon dahi vermedi.

Mücadelenin ikinci yarısında ise oyuna sonradan dahil olan Artem Kravets, farkın mimarı oldu. Attığı 2 gol ve Levan’a yaptığı asist ile maçın yıldızıydı. 

Attığı ilk golde tam bir forvet olduğunu gösterdi. Levan’a yaptığı asist ile de bencil bir oyuncu olmadığını ispatladı. Belki de Bajic olsa iki pozisyonu da kalecinin üstüne vururdu. Kazanılan penaltıda ise “Bu takımın golcüsü benim, penaltıları da ben atmalıyım” dedi ve topun yanına hiç bir Konyasporlu oyuncu gelmedi. Bajic olsaydı, penaltıyı Skubic atardı.Doğru transfer hamlesiyle alınan forvet Konyaspor’un kaderini değiştirdi. 

Mücadelede 2 gol kaydeden Levan Shengelia, gerek topu kontrol edememesi gerekse girdiği gereksiz çalımlarla oyun anlamında beklenen katkıları veremedi. Hani derler ya, “2 gol attı ama sahada yoktu” diye... İşte Levan öyle bir oyun ortaya koydu. Doğru zamanda doğru yerde bulunması 2 gol atmasını sağladı. Ama oyun anlamında ben beğenmedim...

Miloseviç’in 11’e dönmesi, takımı daha ileriye taşıdı. Marko ile Amir ise ön liberoda Beşiktaş orta sahasına geçit vermedi. Solda Sitya, sağda ise Skubic, takımın çıkışlarında yeterli desteği verdi. Ömer Ali Şahiner, serbest oynadı. Hareketli oyunu rakibin defans dengesini bozdu. Abdülkerim, zaman zaman çıkış hataları yapsa da ilerleyen haftalarda yerini sağlamlaştırabilir. Uğur Demirok, bazı pozisyonlarda onun açığını kapattı. Defansın lideri görüntüsünü sergiledi ve Uğur güven verdi. Cikaleshi, oyunda kaldığı sürede rakip defansı yormayı ve yıpratmayı başardı. Yine Miya da ilerde çok hareketliydi. Boşluk arayarak top istedi. Kaleci Sehic, uzun ve elle verdiği paslarda çok başarılıydı. Ayrıca kalede de güven verdi.

Doğru oyun Konyaspor’a galibiyeti getirdi.

Milosevic’in ceza sahası yakınlarında düşürüldüğü pozisyon birçok takım için gol pozisyonudur. Kaleye yakın olan noktalarda atılan frikiğin önemi büyüktür.  Sağdan kazanılan frikikleri Levan atabiliyor. Ancak soldan kazanılan frikiklerde topa plase vuracak oyuncu yok. 2 kez Amir denedi ama dağlara taşlara vurdu. Bence duran top konusu önemsenmesi gereken bir konu!

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR