İsmail Yaşa

İsmail Yaşa

Kılıçdaroğlu’nu seccade çarptı

Kılıçdaroğlu’nu seccade çarptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz gün katıldığı bir iftar programının ardından yanına gelen katılımcılarla fotoğraf çektirirken seccade üzerinde ayakkabılarıyla durması ülke gündemine bomba gibi düştü.

Müslümanların namaz kılarken serdikleri ve Allah’ın huzurunda secde ederken alınlarını koydukları seccadenin ayakkabılarla çiğnenmesi büyük tepki çekti.

Fotoğrafın sosyal medyada yayılması üzerine CHP yanlısı troller önce Photoshop programıyla fotoğraf üzerinde oynama yapıldığını ve seccadenin sonradan fotoğrafa eklendiğini iddia ettiler.

Ardından Kılıçdaroğlu’nun üzerinde durduğu şeyin seccade değil süs amaçlı serilmiş kilim olduğunu öne sürdüler.

Söz konusu iddiaların asılsız olduğunun fark edileceğini ve kimseyi inandıramayacaklarını anlayınca da seccadenin herhangi bir kutsallığının olmadığını ve ayakkabıyla üzerine basılabileceğini söylemeye başladılar.

Bu arada Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada ayakkabılarıyla seccadeye bastığını itiraf etti ve “Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla” dedi.

Fotoğraf üzerinde Photoshop programıyla oynandığını ve ayakkabılarla üzerine basılan şeyin kilim olduğunu söyleyen troller ortada kaldı.

CHP Genel Başkanı’ndan gelen itirafın ardından skandal görüntüyü savunabilmek için başka bir yol arayan Kılıçdaroğlu yandaşları, yana yakıla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da ayakkabıyla seccadeye bastığı bir fotoğraf bulma telaşına düştü.

Bulamayınca da Lübnan eski başbakanlarından Saad el-Hariri’nin ayakkabılarıyla namaz kıldığını gösteren fotoğrafı alıp herkesin kolaylıkla fark edebileceği bir amatörlükle el-Hariri’nin yerine Erdoğan’ı yerleştirerek sosyal medyada paylaştılar.

Yine Cumhurbaşkanı’nın Kazakistan’daki bir cami açılışında caminin önünde düzenlenen törende protokol için serilen halının üzerinde ayakkabılarıyla durduğunu gösteren fotoğrafı sanki caminin içindeymiş gibi dolaşıma soktular.

Tabii, yalanları anında deşifre edildi ve gerçek ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı’nı CHP’lilerden çok FETÖ’cülerin ve Saadet’lilerin savunması da dikkat çekiciydi.

Kılıçdaroğlu, seccadeyi görmediğini söylüyor.

Yanındakiler, korumaları, danışmanları ve fotoğrafı çeken kişi de mi görmedi?

Bu arada CHP Genel Başkanı’nın seccade üzerinde ayakkabılarıyla durduğu ikinci bir fotoğraf daha ortaya çıktı.

Haydi, birinciyi görmediklerini varsayalım; ikinciyi de mi görmemişler?

Bu kadar kişi bir seccadeyi göremiyorsa koskoca ülkeyi nasıl idare edecekler?

CHP Genel Başkanı’nın seccadeye ayakkabılarıyla kasıtlı olarak bastığı ve bir yerlere mesaj verdiği söyleniyor ama ben aynı düşüncede değilim.

Son zamanda muhafazakâr kesimden de oy almak için kılıktan kılığa giren, türbe ziyaret edip dua eden Kılıçdaroğlu, hayatında seccade ve namaz diye bir şey olmadığı için büyük ihtimalle yerde serili olan seccadeyi fark edemedi.

Takiyeyle ve zorlamayla ancak bu kadar olabiliyor.

Bir yere geliyor, oy uğruna gizlenmeye çalışılan gerçek kodlar ortaya çıkıveriyor ve ajansın tüm çabaları çöpe gidiveriyor.

Kılıçdaroğlu yandaşları şimdi CHP Genel Başkanı’nı seccade üzerine ayakkabılarıyla kimin çıkardığını soruyorlar.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayına parti içinden komplo kurulduğu iddiaları var.

CHP’lilerin bir kısmı da seçimlere az bir süre kalmışken Kılıçdaroğlu’nun böyle büyük bir skandala imza atarak rakibine koz vermesine fena halde öfkeli.

Erdoğan gibi bir siyaset dâhisinin ve futbol ustasının önüne gelen gollük pası en iyi şekilde değerlendireceğini biliyorlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Yaşa Arşivi
SON YAZILAR