Hüseyin Koyuncuoğlu

Hüseyin Koyuncuoğlu

KOCAMAN TUZAĞA DÜŞTÜ!

KOCAMAN TUZAĞA DÜŞTÜ!

Atiker Konyaspor-Fenerbahçe maçını değerlendirmeye sondan başlayalım...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat maç sonunda "Kimse futbolumuzu beğenmiyor ama sonuç önemli. Biz Konyaspor'u şaşırtarak topu onlara verdik ve top onlardayken etkili olamayacaklarını biliyorduk. Bundan dolayı pozisyon vermeden maçı bitirdik" dedi.

Bizim için ne kadar da içler acısı bir yorum değil mi?

Türkiye liglerini iyi tanıyan Aykut Kocaman, Türkiye liglerini hiç tanımayan Advocaat'a yenildi.

Advocaat maç sonu burnunu kıvırarak "Biz rakibe topu verdik. Yüzde 68'e 32 topla oynamaya rağmen 3 puanı aldık. Zira rakibin tek hücum organizasyonunun kontraatak olduğunu biliyorduk. Topu onlara vererek ve alan daraltarak hiçbir şekilde pozisyon vermedik. Sadece topu aralarında çevirdiler" diyebiliyor ve bunu da gerçekleştirebiliyorsa durum vahim...

Aykut Kocaman Volkan ve Jonsson gibi herhangi bir yetenekleri olmayan ve adam eksiltmeyen bir takımla sahaya çıktı. İlk yarıda iki takım için de herhangi bir şey söylenemezdi. Fenerbahçe maçı 0-0'a kilitleyip sonra attığı bir golle galip geldi. Volkan ve Abdülkerim'in üst üste yaptığı 2 büyük hata penaltıya yol açtı. Volkan Lens'i kaçırdı, Abdülkerim penaltı yaptırdı.

Kısacası Aykut Kocaman, stratejik olarak Advocaat'ın tuzağına düştü. Vukovic ve Ali Çamdalı'nın eksikliğini çok iyi değerlendiren bir Fenerbahçe Teknik Direktörü vardı sahada. Her şeye rağmen adam Konyaspor'un kontraatak olmadan gol atamayacağını keşfetmiş. Bu nedenle çok iyi tedbirler almış.

Konyaspor'un gol atabileceği iki seçenek vardı. Biri duran toptan yani kornerden diğeri de kontraataktan.

Advocaat, Emenike ve Lens'i ileride tutarak kornerlerde Konyaspor'un ceza alanında çoğalmasını, gelmesini engelledi. Yani Konyaspor'a kornerlerde de hiçbir şekilde pozisyon verdirmedi.

Yeşil beyazlılar özellikle ilk yarı adam eksiltecek oyuncusu olmadan sahadaydı. Hiç bir şekilde rakibi eksiltmeden oyun oynadı ve sonunda Kocaman Advocaat'ın tuzağına düştü.

İkinci yarıdaki Konyaspor'un yüzde 75'e 25'lik topla oynaması bir şey ifade etmedi. Konyaspor'un 6 tane cılız şutu var. Kaleyi tutan şutu ise Rangelov'un 30 km hızdaki vuruşu.

Hakem Bülent Yıldırım'a da parantez açmak gerek. Mücadele boyunca tüm takdir haklarını Fenerbahçe'den yana kullanan Yıldırım, Atiker Konyaspor'un yüzde yüzlük penaltısını da es geçti.

Eldeki veriler değerlendirdiğinde bu sonuç sürpriz olmadı...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR