Servet R. Çolak

Servet R. Çolak

KOMEK’le değişen dünya

KOMEK’le değişen dünya

Ulaşımda, eğitimde, sanayide, turizmde, sporda ve nice alanlarda Konya’da son yapılanlar tüm Türkiye’ye örnek oldu. En çok konuşulanda tabii ulaşım oldu. Başkan Uğur İbrahim Altay, 5 yıldır zaman yapmıyor ve yıl sonuna kadar zammı da düşünmüyor.

Eğitimde de çok güzel şeyler oldu. Merkez ilçe belediyeleri Selçuklu, Karatay ve Meram üniversiteye gidecek gençlere nakit para desteğinde bulunduklarını açıkladılar. Kendim bizzat şahit oldum, üniversiteye gidecek gençler bu durumu birbirlerine haber veriyor ve destekten faydalanmaları için telkinde bulunuyorlardı. Bu olay, gençler arasında büyük beğeni aldı ve duyan duymayan herkes belediyelerin verdiği bu destekten faydalandı.

Sanayide de durum farklı değil. Birbirinden güzel projeler açıklanıyor, iş adamları meslek liseleriyle işbirlikleri yapıyor, sanayi alanları açılıyor. Bir de Konya’da bir girişimci üretmek ve iş yürütmek istiyorsa tüm imkanlar önüne de geliyor. Bunun için güzel bir fikri sunmak yetiyor.

Turizmde de yepyeni gelişmeler var” Çatalhöyük’te balon turları başlıyor… Karatay Belediyesi Savatra Antik Kenti’ni ortaya çıkardı ve çok güzel gelişmeler var. Yakında tüm dünyanın ilgisini çekecek kadar güzel gelişmeleri kamuoyuyla paylaşacağız.

Spor desek bambaşka… Konya artık Türkiye’nin spor merkezi haline geldi ve dünya da Konya’yı sadece Mevlana şehri olarak değil yanında spor şehri olarak da anmaya başladı. Son İslami Dayanışma Oyunlarının Konya birbirinden güzel etkinliklerle yapılması da buna kanıt oldu. Yine 2023 yılında da Dünya Şehirleri Spor Başkenti unvanını taşımış olacak.

Tüm bu gelişmelerin yanında Konya kendi içinde de büyük bir olayı gerçekleştiriyor. Bahsettiğim konu KOMEK, yani meslek edindirme kursları. Konya’nın içini ilgilendirdiği için dışarda çok konuşulmuyor belki ama başvuruların başlamasının ardından ilk gün 50 bin kişi başvuru yapmış. Konyalı artık KOMEK’i bir üniversite gibi görmeye başladı. Üniversitede gidemediği bölümlerin kursunu KOMEK’te alarak kariyerine kariyer ekliyor. KOMEK, kurulduğu günden bugüne kadar 544 farklı branşta 1 milyondan fazla kursiyere eğitim vermiş. Şimdi de yepyeni kurslarla içerik daha da zenginleştirilmiş. Konyalılar artık işlerinden arta kalan zamanda KOMEK’te yeni bir meslek öğrenerek hayatlarına zenginlik katacak. Şahsen ben şimdiye kadar KOMEK’in 5 kursuna gittim ve hepsinden de güzel işler öğrendim. Şimdi de yeni bir kursa kayıt yaptım. Benim gibi binlerce Konyalı kayıt yaptırıyor, çünkü gerçekten güzel işler oluyor ve insan burada kariyerine yeni bir özellik katıyor. Başka şehirlerde durum ne bilmem ama Konya’da KOMEK gerçekten büyük başarılar gösteriyor. Üstelik buradan kurs alan birçok kursiyer öğrendiği meslekle işyeri bile açabiliyor, destekleme ve hibe programlarından yararlanıyor. Aslında hiçbir mesleği olmayan bir kişi KOMEK’te kendini yetiştirerek işletme sahibi bile olabiliyor.

Bazı üniversiteler buna kızabilir ama KOMEK inanım bazı üniversite bölümlerinin 2 yılda verdiği meslek öğretimini pratik olarak 6 ayda verebiliyor. Halk arasında hani derler ya “Bu bölüme neden gittin bir kurstan sertifikasını alsan bile yeterdi” diye. İşte KOMEK birçok kişinin üniversite okuyarak iş kurma hayalini gerçeğe dönüştürüyor.

Emeği geçen tüm yöneticiler ve KOMEK öğretmenlerini büyük başarıları şimdiden hak ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Servet R. Çolak Arşivi
SON YAZILAR