Murat Can

Murat Can

KONYA MKYK’DA TEMSİL EDİLMELİ

KONYA MKYK’DA TEMSİL EDİLMELİ

Şehirlerin siyasi partilerdeki temsilleri önemlidir. Bir siyasi partinin ana hatlarını oluşturan figürler o şehrin sadece lokomotifi olmaz. Her zaman daha fazlasıdır. Bu yüzden ben temsilin önemine inanırım.

Konya temsil noktasında her zaman zirvelerde olmuştur. Bu çıtayı en yukarıya taşıyan elbette Rahmetli Erbakan Hoca olmuştur. Bu yüzden şehirle özdeşleşmiş ve farklı bir çığır açmıştır Konya’da Hoca.

Konya siyaseti ve MHP yan yana geldiğinde de yine temsil noktasında iyi şeyler söylemek mümkündür.

MHP’nin Ecevit hükümetinde yer aldığı dönemlerde hafızam beni yanıltmıyorsa, Meclis Başkanı, bir bakan, bir genel başkan yardımcısı düzeyinde temsil ediliyordu Konya MHP’de.

Bakın bir kez daha altını çiziyorum. MHP hükümette ve Meclis Başkanı, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Hükümette yer alan bir bakan MHP milletvekiliydi.

Böyle bir dönemde peki Konya ne aldı?

Ben hatırlıyorum koskoca bir hiç.

Hatta bırakın ciddi kazanımlarımız Konya olarak kaybedildi.

28 Şubat Postmodern darbesiyle hükümetten uzaklaştırılan Refahyol hükümetinin Başbakanı Erbakan Hoca Konya Milletvekili idi.

O dönem Erbakan Hoca Konya’ya olan vefasını göstermek adına Ankara – Konya hızlı tren projesinin fizibilitelerini hazırlatmıştı.

Ancak darbe sonrası yapılan toplum mühendislikleriyle kurulan Anasol – M hükümetinin icraatlarından bir tanesi de Refahyol döneminde atılan olumlu icraatları ortadan kaldırmaktı. Bu torbaya giren Konya hızlı tren projesi de bu hükümetin hışmına uğrayarak tarihin karanlık sayfalarında yerini almıştı.

Hükümet ve siyaset nezdinde en yüksek temsile sahip Konya, bırakın yatırımlardan yeterince pay almayı, hazırlanan yatırımların bile iptal edilmesi suretiyle adeta cezalandırılıyordu.

Halkın umut olarak Meclis’e gönderdiği MHP, Konya’nın elinden adeta hızlı treni çekip alıyordu.

Bugüne baktığınızda Konya gerçekten başka bir şehir oldu.

Ak Parti hükümetleri tarafından el üstünde tutulan Konya, Başbakan’ın Konyalı olmasıyla adeta altın çağını yaşıyor.

Pek yakında yapılan muazzam yatırımların yanına Konya Metrosu da eklenecek. Metro Konya’da bir çağı kapatırken yeni bir çağın da başlangıcı olacak.

Metro’nun Konya’ya gelmesinde en büyük pay sahibi olacak kişinin Kerim Özkul Beyefendi olacağını söylemiştim. Projenin arkasında ki bu sağlam güç elbette Konya’nın hükümet nezdinde ki en büyük silahı.

Sayın Başbakan’ın Genel Merkez’in yani siyasetin derin meselelerini emanet etmesinin yanında Konya siyaset hayatını da emanet ettiği Kerim Özkul'un, önümüzdeki dönemle birlikte Konya’ya ciddi bir ivme kazandıracağından eminim ben.

Geçtiğimiz hafta Memleket Gazetesi’nden Sami Gediz ve Merhaba Gazetesi’nden Kerem İşkan bu konulara hafiften değindi.

Ak Parti’de bu hafta kongre haftası. Partinin üst yönetimi yapılan kongre sonrası yeniden şekillenecek. Konya siyasi hayatında bu denli önemli bir ismin MKYK’ya girmesi Konya siyaseti açısından da önemli. Bu yüzden yapılacak olan bu kongrenin Türkiye ve Konya adına faydalı olmasını diliyorum. Ancak gönlümden Ak Parti MKYK'sında bu Konya'nın bu isimle temsil edilmesi. 

Kendisiyle yaptığımız konuşmalarda böyle bir düşüncesi olmadığını defaatle bana söyledi. Ancak belki fikri değişir diye bu yazıyı yazmayı uygun gördüm. 

Her ne kadar bu güne kadar duruşunundan hiç bir taviz vermese de Sayın Özkul, Konya adına bir umut aklımdan geçenleri hatırlatmak istedim. 

 

BİR KEZ DAHA DAĞLICA HABERİYLE YIKILDIK

Dağlıca'da kurulan hain pusu sonucu 16 şehit verdik. Böyle durumlarda insan söyleyecek sözü bulamıyor. Doğru kelimeleri seçmek gerçekten güç. 

Sayın Başbakan'ın milli maçı yarıda bırakp staddan çıktığı andan itibaren "birşeyler oldu" düşüncesiyle yüreklerimiz huzursuzdu. 

Şehit haberleri gelince üzüntümüz katlandı. 

Şehitlerden üçünün Konya'dan olmasıda ayrı bir hüzün. Hepsi çocuğumuz, ancak işte mahalleden olunca acı katlanıyor.

Elden birşey gelmiyor. 

Vatan millet adına dua etmek, şehitlere rahmet okumak ve milletin kurtuluşu için yakarmak gerekiyor sanırım. 

Sözlerin kifayetsiz kaldığı bu tabloda milletimizin başı sağolsun diyor, sabır temenni ediyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Can Arşivi
SON YAZILAR