Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Konya Valimiz Muammer Erol, Hoş Geldiniz…

Konya Valimiz Muammer Erol, Hoş Geldiniz…

Yeni Konya Valimiz Muammer Erol dün görevine başladı. Tabiî ki hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz ve Valimiz Muammer Erol Bey’e şehrimize, Konya’mıza hoş geldiniz diyoruz.

Öncelikle şunu belirtelim, Valimiz Muammer Erol hakikaten Konya ile ünsiyet kurabilecek, nezaket, zarafet ve derinliğe sahip bir Vali…

Her şeyden önce Kayserili… Konya’ya her açıdan yakın bir coğrafyanın evladı, Anadolu’nun insanı. Elazığ’da müthiş işler yapmış. Eğitim konusunda başlattığı ve bitirdiği projeler, Elazığ tarihine geçmiş durumda.

Bununla birlikte Elazığ halkı Vali Muammer Erol’u samimi bir şekilde seviyor. Elazığ medyasına bakmaya çalıştım, tek kelime aleyhte yazı yok.

Bu güne kadar Sayın Vali’nin aleyhinde medyada yer alan haberlere baktığımızda ise, mesela Ecevitçi Milletvekili Recai Birgün’ün bir suçlamasını görüyoruz, Bu adam Sayın Valiyi,  “Osmanlı hayranlığını da dile getirdi” diye eleştirmiş.

NTV’den Oğuz Hak Sever ise Valimizi Vaiz olmakla suçlamış, (sanki vaiz olmak suçmuş gibi, oysa vaizlik bir şereftir).

Bunun nedeni de Valimiz Muammer Erol’un, “Allah’ın izni ile Afrika’da iyi işler yapacağız” demesi ve İmam Hatipli bir Başbakanın görevde olmasının ülkemizin mazlum halklara bakışını değiştirdiğini, ülkemizi mazlum halklara yardıma koşar bir noktaya getirdiğini ifade etmesi.

Sizin anlayacağınız seküler medyanın Sayın Valiye yönelik suçlamaları, hepimizin şeref olarak taşıyacağımız hadiselerden oluşuyor.

Neticede Konya’mızda, Sayın Valimiz Muammer Erol hem çok rahat edecektir hem de çok iyi hizmetlere imza atacaktır.

Hani iki de bir neden Başbakanımızı sevmeliyiz, neden bu millet AK Parti’ye teveccüh ediyor, anlatmaya çalışıyoruz ya, aslında bu konuya Sayın Valimizde bir örnek teşkil etmektedir.

“Bu millete hizmet etmeye geldik, hizmetkâr olmaya geldik”, diyerek yola koyulan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümetinin atadığı Valilerde gerçekten kendileri gibi bu millete hizmet etmeye geliyorlar.

Yıllarca devleti, üzerinde Demoklasin kılıcı gibi gören bu millet artık devleti ile hükümeti ile Valisi ile Kaymakamı ile ünsiyet kurmaktadır. Bunun neticesinde de ülkemize, şehirlerimize, ilçelerimize, köylerimize müthiş hizmetler yapılmaktadır. Türkiye’nin, Konya’nın makûs talihi değişmektedir. Türkiye yeniden, Büyük Türkiye’ye dönüşmektedir.

Valimiz Aydın Nezih Doğan’da öyle değil miydi? Bu şehirde fitne ile fesat ile işi olmayan, şartsız ve koşulsuz bir şekilde kişi ve olaylara bakmayı başaran herkes Sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan ile gönül köprüleri kurabilmiştir.

Valimiz Aydın Nezih Doğan kararname açıklandıktan sonra bile Konya’ya ya hizmet için projelendirdiği konuları değerlendiriyordu.

Kendisine veda için gittiğimiz son mesai gününde bile bize Konya’nın hizmet, sanayi ve tarım sektörleri için hazırlattığı yatırımcılara yönelik bilgilendirici broşür ve kitapları göstermişti. Çalışkan bir Vali gitti, çalışkan bir Vali geldi.

Eminim Sayın Aydın Nezih Doğan çalışma masasındaki enerji, hizmet sektörü, tarım, sanayi, turizm gibi alanlardaki projeleri Valimiz Muammer Erol Bey’e sunmuştur. Ve Sayın Valimiz Muammer Erol’un bütün o projelerin takipçisi olacağından hiçbir şüphe duymuyoruz.

Vali Aydın Nezih Doğan Konya’da Valilerin yapacağı hizmette çıtayı yükseltmişti ama biliyoruz ki Muammer Bey o çıtayı daha da yükseltecek ve Konya’nın merkez il olma vasfı ile daha verimli, daha nitelikli, daha etkili çalışmalara imza atacaktır.

Sayın Valimize şunu da ifade edelim, Konya Türkiye’nin diğer birçok şehrinden daha farklı özellikleri ihtiva eder. 5 tane üniversitesi vardır, güçlü dinamik bir kamuoyu vardır. 31 ilçesi vardır ki bu 31 ilçenin en az 5 tanesi çok rahat il olabilecek özellikleri taşır.

Onun için Konya’yı yönetirken bir vilayeti değil bir eyaleti yönetme saikı ile hareket eden yöneticiler her zaman daha başarılı olmuşlardır.

Şehrimizin birlik ve beraberliğine katkı yapacağı konusunda hiçbir şüphe duymadığımız, sivil toplum kuruluşları ile çok iyi işler çıkaracağından emin olduğumuz, Konya’nın var olan projelerinin takipçisi olacağını çok iyi bildiğimiz ve bu projelere yeni projeler katmasını beklediğimiz Sayın Valimiz Muammer Erol Beyefendi,

Şehrimize ve artık sizin de Şehriniz olan Konya’ya Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR