Lokman Koyuncuoğlu

Lokman Koyuncuoğlu

Konya'da 100 bin kişilik namaz olur mu?

Konya'da 100 bin kişilik namaz olur mu?

Ramazan’ın sonlarına doğru hızla ilerliyoruz. Güzel ve üzüntülü haberler birlikte geliyor. Bir şekilde hayat devam ediyor. Sakin bir hafta da Konya’da öne çıkanlara şöyle bir bakalım.

 
Kombassan Borsaya açılıyor
Hafta içi Kombassan Holding, düzenlediği bir iftarla yeni dönemdeki borsa süreçlerini  Konya basınıyla paylaştı. Holding Başkanı Haşim Şahin,  diğer yönetim kurulu üyeleri Ahmet Şan ve Muzaffer Aydemir ile grup şirketlerinden Bera Oteller Genel Müdürü Yücel Yavuz da iftara katılan isimlerdendi. 
Son yıllarda önemli bir çıkış içinde olan Kombassan Grubu, İSO ilk bin şirket sıralamasında hep 5-6 şirketiyle yer alıyor. Bu çıkışını hizmetler sektöründe de özellikle Bera otelleriyle ortaya koyan Kombassan bu yılın sonunda borsaya kote olup, artık ortaklarıyla işlemlerinin tümünü İMKB üzerinden yürütecek.
Çok ortaklı yapının önemli isimlerinden olan Kombassan’ın ortaya koyduğu doğru strateji,yakın zamanda Türkiye’min önemli ekonomik güçlerinden biri olmasının da yolunu açıyor. Başarı onlardan takdir bizden…
 
Tarihi namazgahta 20 bin kişilik namaz
İlk olarak geçen yıl milletvekili Mustafa Kabakçı telaffuz etmişti. Bu yıl hayata geçti. Musalla Mezarlığı içinde bulunan Selçuklu Namazgahında teravih kılmak. Gece bile etkisi devam eden sıcaklarda açık hava da namaz bambaşka bir şey.

Günler ilerledikçe bu alanda namaz kılanların sayısı da artıyor. Hoş bir Ramazan akşamları için uygun bir yer Selçuklu Namazgah’ı.

Selçuklu Sultanlarının cuma ve bayram namazları kıldıkları bu namazgah, aynı zamanda Selçuklu ordularının sefere gönderildiği yer. Durum böyleyken bize yakışan sultanımız Alaeddin Keykubat’ın yolundan gitmek olmalı.
Bu hafta Büyükşehir Başkanı Tahir Akyürek, bayram namazını Konya’nın bu namazgahta kılması önerisini getirdi. Ne güzel. Biz de tam bunu söyleyecektik, başkan hızlı çıktı. Ramazan Bayramı namazının bu tarihi namazgahta kılınması bambaşka bir hava katacaktır Konya’ya. Hedef ilk etapta 20 bin kişi olmalı. Sonraki yıllarda 100 bin kişilik bir organizasyon yapabilmeliyiz, orada veya başka yerde. Bu sosyal anlamda bir hedef olmalı.
 
Meram’da Ümmet Senfonisi dinlemek!
Ramazan etkinliklerini Meram Köprü üstünde sürdüren Meram Belediyesinin Cuma günkü konuğu Ömer Karaoğlu oldu. Tarzını, duruşunu yaşayışını değiştirmeyen biridir Ömer Karaoğlu.

Muhafazakar camianın bu alanda en çok saygı duyduğu isimlerin başında gelir. Söylediği eserlerin bunda etkisi büyüktür. O gece de yine eskilerden bir demet Ömer Karaoğlu vardı.

Ancak bu günlerin mesajını içeren ve yeni eğitim modeline de vurgu yapan “Ümmet Senfonisi” ni dinleyemedik. O gün repertuarlarında yokmuş!  Adı üstünde ümmet senfonisi, bir bilinç aşılaması. Eserin, İngilizce, Arapça ve Türkçe söylenmesi de yeni eğitim modeline vurgu. Bu üç dili çok iyi bilen bir gençlik planlaması. Medeniyet vurgusu ancak böyle olabilir.
 
Konyalı STK’lar müthiş
Yardım denince akla hep bu isimler gelir. Konya Ramazan’da başka bir yardımsever olur. Şimdi daha profesyoneller. Yaptıkları işleri basın birimiyle herkese aktarıyorlar.

Bir bakıyorsunuz mahallede fakirlere yardım bir bakıyorsun Afrika, hatta Arakan. Mazlum ve ihtiyaç sahibi olmak yeterli onlar için.

Ayder, Ribat, Rida, Dosteli aklıma isimleri hemen gelen bir kaçı. Daha pek çoğu kendi gücünde bir yerlere yardım etmeye gayret ediyor.
Bu STK’ların daha çok kişiye ulaşmaları Ramazan zekatlarıyla mümkün olur.
 Haydi o zaman…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Lokman Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR