Sami Gediz

Sami Gediz

KONYA’DA BİRLİK POZU VERMEK

KONYA’DA BİRLİK POZU VERMEK

Son günlerde gittiğim her ortamda konuşulan konuların başında Konya’nın birlik pozu vermemesinden yakınılıyor. Neden birlik pozu veremiyoruz. Konya menfaatine olacak bir konuda neden bir arada olmuyoruz.

Aslında bunun için birçok fırsat önümüze çıkıyor. Son gündem Şeb-i Arus İstanbul. Bu konuda daha önce bir yazı kaleme almıştım. Bu programın tekrar yapılacağını ve önlem alınması gerektiğini belirtmiştim. Tabi her zamanki gibi duyarsız kalındı. Yazımın son kısmında da belirttiğim gibi kınama ve tepkiler programlar açıklandıktan sonra gelmeye başladı.

Bu programlarda müthiş rant olduğu için Ahmet Özhan bile Konya’ya gelmeden İstanbul’da bir sema programı düzenliyor. Salonu tut, semazen ve müzisyen ekibini hazırla, biletleri bastır ve afişle duyur. 1 gecede cebini doldur. Sonrada Konya’ya gel 10 gün boyunca dudak uçuklatan ücretlerle sahne al. Konya bu konuda tepkisini dile getirmelidir. Bütün Sivil Toplum Kuruluşları, Vakıflar, İş Adamı Dernekleri, Başkanlar, Müdürler, Konya medyası bir araya gelecek bir organizasyon düzenlenmelidir. Bu programda Şehrin Mülki Amiri olarak Vali Bey’de bulunmalıdır. Bu konuda gerekli girişimler yapılıyor. Bu birliktelik pozu aslında geleceğe yönelikte önemli bir adım olabilir. Konya olumsuz konularda bir araya gelebiliyor, örgütlenebiliyor izlenimini oluşturmamız gerekiyor.

Konya Kültür Sanat Derneği Başkanı Mehmet Çipan Bey geçtiğimiz günlerde beni aradı. Öyle bilgiler verdi ki inanın Konya’da yer yerinden oynar. Geçtiğimiz yıl 17 Aralık 2012. Kepez Belediyesi Konya ile aynı tarihte ve saatte Şeb-i Arus programı düzenliyor. Mehmet Çipan Bey’in iddiasına göre bu organizasyonu Uluslararası Mevlana Vakfı yapıyor. Uluslararası Mevlana Vakfı’nın Konya Şubesini ise Esin Bayru hanımefendi yönetiyor. Peki, neden bu programa izin veriliyor anlam veremiyoruz. Açıklamalarda kınama yapıp ardından kendimiz bazı programlara öncülük yaparsak bu etik olmaz. Bu konuda birlik olmamız gerektiği aşikardır. Bu sene bu organizasyon yapılacak diye tepkimizi ertelemek, bizi yine pasifleştirir. Lütfen bu konuda duyarlı olalım. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR