Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Konya’nın Erdoğan mesaisi yoğun geçecek…

Konya’nın Erdoğan mesaisi yoğun geçecek…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tamamlanan yatırımların açılışını yapmak üzere bugün Konya'ya geliyor.
 
Şehirde yine heyecan üst düzeyde. Herkes Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bekliyor.
 
Eminim ki Konyalılar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yine bağrına basacak, Konya’ya yakışır şekilde karşılayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu gelişinde Konyalılarla buluşamayacak olsa da Konyalılar onu gönülden kucaklayacak.
 
Erdoğan Cuma namazı ile birlikte Konya’da olacak. Muhtemelen sabahın erken saatlerinden itibaren Konya’da ana caddelerin sağı solu insan seliyle dolacaktır. Erdoğan’ı görmek için balkonlara, pencerelere, kapı önlerine çıkan yığınlar yine gövde gösterisi yapacaktır.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan bu coşkuya defalarca kez şahit olmuştur ama aynı coşkunun devam etmesi ona bir kez daha güç verecek. Her zaman miting meydanında bu coşkunun karşılığını veren Erdoğan da bu defa uzaktan verdiği müjdelerle Konyalıları yine sevindirecektir.
 
En azından ben öyle tahmin ediyorum.
 
Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her gelişi, Konya için güzel işlerin yapıldığı, yeni müjdelerin verildiği, bitirilen yatırımların hizmete açıldığı programlarla geçiyor.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, pandemi sebebiyle alışkın olduğumuz gibi fiili olarak çok fazla sahaya inmiyor uzun zamandır. Zaten bu süreçte çok fazla şehir ziyareti de yapmadı. Pandemiye rağmen kalkıp Konya’ya kadar gelmesi, Konya’ya verdiği önemin bir ayrı göstergesidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan için Konya, en önemli şehirlerin başında geliyor. O sebeple Konya’nın isteklerine cevap verecektir.
 
Bu nedenle de hem Başkan Uğur İbrahim Altay’ın hem de AK Parti İl Başkanı Hasan Angı’nın eli oldukça rahat olacaktır.
 
MURAT KURUM FAZLA MESAİ YAPACAKTIR
 
Başkan Erdoğan’ın ziyaretinde masaya yatırılacak bazı projeler de olacaktır.
 
Mesela Konya Metrosu ile ilgili özel bir çalışma yapılacak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu konuda son gelişmeler hakkında bilgi verilecektir. Projenin hızlandırılması için de destek istenecektir.
 
Aldığım bilgiye göre metro projesi ile ilgili olarak proje ortağı olan Çin tarafı bekleniyor. İlk kazmanın vurulması için Konya’daki hazırlıkların tümü tamamlanmış durumda. Çin tarafından kaynaklanan finansman ile ilgili ufak tefek pürüzlerin çözülmesinin ardından 15-20 gün içerisinde ilk kazma vurulabilir.
 
Özellikle bu sene hızlandırılan ve daha bir ayrı önem atfedilen sulama projeleri de masaya yatırılacaktır. Bu anlamda, özellikle tarımsal üretimin artırılması noktasında Erdoğan kurmaylarına çeşitli direktifler verecektir.
 
Yine savunma sanayii alanında da Konya için yeni fırsatlar doğabilir.
 
Demiryolu ve karayolu ulaşım projelerinde de Konya yeni fırsatlar yakalayabilir.
 
Bu projelerin birçoğunun hem onaylanması, hem projelendirilmesi, hem takip edilmesi hem de tamamlanması noktasında Konya’nın en fazla destek aldığı isimlerden biri olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yine en fazla mesai harcayan isimlerden biri olacaktır.
 
BAKAN KOCA DERİN BİR NEFES ALMIŞTIR
 
Vaka sayısında artışın olduğu illerden biri olan Konya’da sıkıntılı günler yavaş yavaş geride kalmaya başladı.
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilde son günde vaka sayısının yüzde 43,5 oranında düştüğünü belirtti. Koca, Konya'da servis yatak doluluk oranının yüzde 46,6, yoğun bakım doluluk oranının yüzde 73,8, ventilatör doluluk oranının ise yüzde 29,9 olduğunu aktardı.
 
Bu habere bence en fazla sevinenlerin başında yine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gelmiştir.
 
Şüphesiz ki her il Bakan Koca için önemlidir, değerlidir. Ama tıpkı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum gibi Bakan Koca da kendi memleketi Konya’ya ayrı bir önem veriyordur.
 
Konya’nın Koronavirüs sürecinde sıkıntılı bir sınav vermesi Bakan Koca’yı da çok üzmüştür. Nihayetinde alınan önlemler ve sıkı denetimlerle elde edilen bu başarı Bakan Koca’ya derin bir nefes aldırmıştır.
 
Türkiye’nin en güzel hastanelerinden biri olan Konya Şehir Hastanesi’nin resmi açılışı aslında Ağustos ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yapılacaktı. Fakat Koronavirüsle ilgili olumsuz tablo bu açılışın bugünlere ertelenmesine sebep olmuştu…
 
Gelinen noktada o riskli günleri geride bırakan Konya o özlemini bugün gideriyor.
 
Bakan Koca’nın, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada Konya’ya ayrı bir parantez açmasının sebebi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya ziyaretiyle ilişkilidir.
 
Bakan Koca, ‘Sıkıntılı günleri bir nebze olsun geride bıraktık, şimdi özlemimizi gidereceğiz’ demek istedi aslında.
 
Bakan Koca bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ağırlarken hem daha mutlu hem de özgüveni daha yüksek bir ev sahipliği yapacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR