Şerife Oktar

Şerife Oktar

Konya’nın öz evladı Murat Kurum

Konya’nın öz evladı Murat Kurum

Bugün size sadece Konya’nın değil tüm Türkiye’nin çalışmalarını takdirle izlediği Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan bahsetmek istiyorum.

Aslında bir kişiyi dikkate alacak, onu öne çıkaracak yazıları yazmamaya gayret gösteriyorum ama Karatay’da doğmuş, burada büyümüş, yaşayan ve inşallah ömrümü de burada tamamlamayı ümit eden biri olarak ben Murat Kurum’un Konya’ya ve özellikle Karatay’a yapmış olduğu çalışmaları görünce bu yazıyı yazma ihtiyacı hissettim.

Öteden beri Karatay’ın diğer ilçelere göre eksikliği söz konusuydu. Fakat Sayın Murat Kurum göreve geldikten sonra Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı dönüşümü beni ziyadesiyle mutlu etti. O kadar keyif aldım ki, Mevlana Çarşısı gibi bir garabeti gördüğüm zaman Mevlana’nın ruhaniyetinin sıkıntıya girdiğini, böyle bir yapının bu meydanda nasıl yer aldığını hep hayıflanarak izliyor, düşünüyordum.

Yanında da artık köhneleşmiş, insanların girip çıkmaktan rahatsız olduğu, altyapısı eksik Altın Çarşı vardı.

Her ikisinin tümüyle yıkılıp yenilenme inşaatının başladığını ve inşallah yaz aylarına kadar da yetişeceğini görmek beni bir Konyalı ve bir Karataylı olarak büyük mutluluğa sevk etti. Büyük keyif aldım.

Sayın Murat Kurum’un Türkiye’deki bütün illeri, hem deprem bölgelerini hem kentsel dönüşüm yerlerini gezmesi, yoğun bir şekilde çalışması beni de bir Konyalı olarak ziyadesiyle mutlu ediyor.

Çünkü bu genç yaşına rağmen temposu, çalışma azmi ve heyecanı ülkemizin geleceği anlamında bize güven veriyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha güzel görevler ve makamlarda kendisini görürüz.

Bunların hepsini şunun için anlatıyorum; Aslında Türkiye’de millet için çalışan, milletin gönlüne dokunan, ihtiyaçlarını gören birileri, bu ülkenin geleceğini inşa edecek kişilerdir.

Ben Murat Kurum’da bu işareti gördüm. Bir hemşehrimiz olarak, Konya’nın öz çocuğu olarak bunu yapmış olması o kadar keyif verdi ki, bu hafta Murat Kurum’dan özel olarak bahsetmek istedim. Çünkü Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’nın tümüyle yıkılıp yerine yenisinin yapılacak olması hayallerimdi. Buna öncülük etmesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca ekibiyle birlikte hummalı çalışmalarından ötürü Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı da tebrik ediyor, ona da teşekkür ediyorum.

Allah onlardan razı olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şerife Oktar Arşivi
SON YAZILAR