Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Konyaspor yukarı, daha yukarı

Konyaspor yukarı, daha yukarı

Pendikspor maçı herkesin merakla beklediği bir maçtı. Çünkü Konyaspor için iyi bir dönemin başlangıcı olabilirdi ki gerçekten de öyle oldu.

Yaptığı transferlerle tüm spor kamuoyunun dikkatini çekmişti. Pendikspor’un kadrosu gerçekten kıskanılacak bir kadro. Ama takım oyunuyla ilgili sorunlar yaşadı ve hoca değişikliğine gitti. İbrahim Üzülmez ilk maçına çıkmıştı ve ilk maçında Konyaspor’a karşı kaybetti.

Burada Konyaspor’un nasıl bir futbol oynadığını, Omerovic’in nasıl bir taktikle oyun ortaya koyduğunu dillendirmemiz gerekiyor. Sakin, pas yapan, rakibin artılarını bilen bir oyun mantığıyla oyuna başladı. İlerleyen dakikalarda Konyaspor’un gol atacağı işaretleri vardı. İlk gol penaltıdan gelmiş olsa bile, Konyaspor’un bulduğu pozisyonlarla gol atacağını biliyordu.

Gol Konyaspor’u rahatlattı. Kendine güveni arttırdı. Pendikspor da strese girdi. Konyaspor maçını kaybettiğinde Lig’in dibinde kalacağı, bundan sonraki haftalarda umudunun azalacağı göz önüne aldı. Konyaspor’un oyuncu değişiklikleri, Pendikspor’un tüm umutlarını bitirdi.

Beşiktaş ile oynanan kupa maçında Konyaspor’un hangi amaçla o kadroyu çıkardığını çok daha net görmüş olduk. Çünkü Lig, Konyaspor için çok önemli.

Bu hafta Adana Demir maçının ve sonrasındaki Karagümrük maçının Konyaspor’un rahatlayacağını düşünüyorum. Puan alarak düşme tehlikesinin uzağında olacağımızı tahmin ediyorum. Burada Başkan Ömer Korkmaz ve yönetiminin ciddi işlere imza attığı ve doğru oyuncu tercihleriyle takımı istenen düzeye getirdiğini söyleyebiliriz. Tabi ki erken konuşmak insanı sıkıntıya sokabilir…

Ancak Lig’de şu anda Konyaspor’un oynadığı futbolla çok kolay gol yemeyeceği, rakiplerinin hepsine kafa tutacağı ve daha yukarı çıkacağının işaretleri görüldü. Bunu önümüzdeki haftalarda çok daha net göreceğimi düşünüyorum.

Ve tekrarlıyoruz; Konyaspor yukarı, daha yukarı!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR