İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Konyaspor’un yarışı bırakmaya niyeti yok!

Konyaspor’un yarışı bırakmaya niyeti yok!

Geçtiğimiz 2 haftada yaşanan puan kayıplarının ardından deplasmandaki Karagümrük galibiyeti yeşil beyazlılara ilaç gibi geldi. Ligin 2. sırasına adeta demir atan Konyaspor, Trabzon’un da kaybetmesiyle zirve yarışında önemli avantaj yakaladı. Geriye dönüp baktığımızda kaybedilen puanlar üzse de zirveye bir adım daha yaklaşmak, camiaya gurur veriyor.

Sahadaki mücadelesi ile takdirleri üzerine toplayan Konyaspor, sessiz sedasız zirveye doğru ilerliyor. Ancak kendi sahamızda oynanan karşılaşmalarda taraftarların yetersiz olduğunu düşünüyorum. Zirveye oynayan oyuncu grubuna en az stadyumun yarısı destek vermeli! Daha fazla verilen destekle neler olabileceğini oturup birlikte göreceğiz.

Oyuncu bazında değerlendirdiğimizde Cikalleshi’nin son dönemdeki formsuzluğu gizli forvet olarak Rahmanovic’i öne çıkarmaya başladı. Bu da artık yavaş yavaş Ahmed Hassan’ın formayı kapabileceğini gösteriyor. Ancak İlhan hocanın Ahmed Hassan konusunda ne düşündüğünü de merak etmiyorum değil!

Geçtiğimiz hafta Malatyaspor maçında gole en çok ihtiyaç duyulan anlarda Hassan’ı sahaya sürmemesi beni biraz bu konu hakkında düşünmeye itti. Ahmed Hassan kötü bir forvet değil, ancak bizim oyun sistemimize çok fazla uyan bir yapıya da sahip değil. Beslenmesi gereken bir oyuncu ve daima atağı düşünen takımlarda daha başarılı olacağını düşünüyorum. Elimizdeki böylesine bir oyuncuyu ben hala değerlendiremediğimiz kanaatindeyim. Başarılı sonuçları elbette ki takdir etmek gerekiyor. Fakat kaybedilen puanlarla ilgili de neden kaybedildiğine dair oturup düşünmek lazım…

Skubic ve Guilherme ile Ahmet Çalık ve Abdülkerim ligin en iyi defans hattını oluşturuyor. Devre arasında fayda sağlamayan oyuncuların gönderilip, faydalı oyuncular, takıma dahil edildiğinde bambaşka bir ikinci yarı izleyebiliriz. Takımda oturmuş bir görüntü artık var. Hangi oyuncunun oynayabileceği tahmin edilebilir hale geldi. Buna göre de sistemin zaman zaman maçtan maça farklılık göstermesi gerektiğini Malatya ve Gaziantep maçlarında gördük. Sumudica’nın Konyaspor’a çok iyi çalıştığı aşikardı. Karagümrük maçında da zaman zaman ev sahibi ekibin atakları tehlike yarattı. “Pozisyon vermedik, 4-1 kazandık” desek yalan söylemiş oluruz. Sehic’in kalede güven vermesi, Serdar’ın ve diğer futbolcuların çabası galibiyeti getiren önemli bir etkendi. Ancak uzun zamandır forvet yerine diğer oyuncular gol atıyorsa forvet noktasında oturup bir kez daha düşünmek gerekiyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR