Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Korona notları

Korona notları

İletişimin önemini korona bize her gün yeniden hatırlatıyor.

Sağlık bakanımız sayın Fahrettin Koca’nın süreçle ilgili bilgilendirmeleri, basın kuruluşları ve basın mensuplarıyla iletişimi, sosyal medya hesaplarını aktif şekilde kullanması ve en önemlisi de süreçle ilgili her gelişmeyi şeffaf şekilde aktarıyor olması halkı rahatlatıyor. Milletimizin iyi haberleri de kötü haberleri de alma hakkı var. Bu haberleri nasıl vereceğiniz çok önemli. Evet, Sayın Fahrettin Koca her haberi en doğru şekilde veriyor. Kendisi bir doktor, kendisi bir iş insanı ve bu süreçte gördük ki kendisi iyi bir iletişimci. Her hafta yazsak yine yeterli gelmez sayın bakanın başarısını. Sayın bakanım teşekkür ediyoruz böylesi diken üstünde olduğumuz günleri sizin gibi samimi yöneticilerle daha kolay atlatacağız inşallah.

Doğru iletişim virüsün sanal yayılımını da engeller. Her kafadan bir ses çıkarsa bilgi kirliliği ile oluşacak panik virüsten daha tehlikeli bir hal alır.

.....

Birilerinin özellikle sosyal medyadan virüsün ekonomik sonuçlarıyla ilgili felaket tellallığı yapmaya başlamaları da gözden kaçmamalı. Türkiye’de yaşanan her olayı kendi lehlerine çevirmeye çalışan ve virüs gibi hayati bir konuda bile iktidara destek olmak yerine köstek olmanın yollarını arayanlar her zor güne mal bulmuş mağribi gibi saldırıyorlar. Zor günler geçiriyoruz. Doğru. Ama ne maaşları ödeyemeyecek bir devlet var karşımızda ne imf’nin kapısında ne isterseniz yapalım üç kuruş verin diye yalvaran bir devlet ne de yöneticilerini darda bırakacak bir millet var… Zor günleri kendi menfaatlerine alet etmeye çalışanlar bilmeliler ki artık Devlet ve Millet el eledir. Biz Bize Yeteriz kampanyası bunu bir kez daha göstermiştir.

Akbabalar boşuna sevinmesinler ne bu Devlet vatandaşını darda bırakır, ne de bu Millet komşusunu aç bırakır.

Ey batının parasıyla buralarda düdük çalanlar siz ağababalarınızın memleketinde olup bitenlere bakın, hastane kapılarından çevrilen hastaları haber yapın, huzurevlerinde ölüme terkedilen yaşlıları yazın, vatandaşından maskelerini hastanelere getirmelerini isteyenlerden bahsedin… Size bu Ülkeden ekmek çıkmaz…

.....

Dünya gelip geçer diye düşünürken Sağlık bakanlığının, diğer kurum ve kuruluşlarımızın hemen koordine olması daha ülkemizde vaka yokken önlemler almaya başlanması, bu güne kadar yapılmış olan sağlık yatırımları elhamdülillah bugün korona’nın tahribatının önüne set olmuştur.

Millet olarak yapmamız gereken yegane şey uyarıları dikkate almak.

Unutmayalım Biz Bize Yeteriz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR