Osman Uzunkaya

Osman Uzunkaya

KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİĞİ’NİN ARDINDAN

KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİĞİ’NİN ARDINDAN

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuklu Belediyesi ile Yazarlar Birliği Konya Şubesinin katkılarıyla; 27 Mart ila 1 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenen bir  “Kütüphane Haftası Etkinliği” ni daha geride bıraktık.

                Konyanın kültür hayatına önemli katkıları olan etkinliğin içeriğine, isterseniz gelin daha yakından bakalım ve etkinliği adım,adım anlatmaya çalışalım.

                Etkinlik kapsamında; Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi üyesi yazarlar, bir program dahilinde Konya İl Halk Kütüphanesinde okurlarıyla buluşarak kitaplarını imzaladılar. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar ve çalışma arkadaşları, yazarları ziyaret etti ve yazarlara  hediyelerini takdim etti.

                Diğer taraftan, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Başkanı Prof.Dr.Hayri Erten, yazarlar ve Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy bir araya geldiler. Söz konusu proğramda; Kültürel yayınlar, kütüphane hizmetleri ile gündeme ilişkin projeler değerlendirildi. Başkan Uğur İbrahim Altay yaptığı konuşmada; 29 kütüphanede 262 bin kitabın ve 76 bin üyenin olduğunu,  yıl sonu itibariyle 50 den fazla kütüphane ile 100 binleri geçen üye sayısına ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

                Daha sonra Selçuklu Belediyesi, yazarların iştirak ettiği bir şehir turu düzenledi.Gezinin duraklarından biri de, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan ve yakın gelecekte faaliyete geçmesi planlanan; Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi (SOBE) idi.

                Bahse konu etkinliğe; Ayrı gün ve saatlerde, farklı mekanlarda düzenlenen panel, sergi, sohbet, yarışma ve söyleşiler ayrı bir canlılık katmış oldu.

               Ayrıca İl Halk Kütüphanesinde, tanınmış şairlerimiz kendi şiirlerini seslendirerek katılımcılara güzel anlar yaşattılar. Dikkati çeken etkinliklerden biri de Ali Şems Aksu ile  Zübeyir Belviranlı’nın sunduğu, Ney ve Rebap Resitali idi.

Kütüphane Haftası etkinlikleri 1 Nisan 2017 Cumartesi akşamı Devlet Sanatçısı Ahmet Çalışır’ın İl  Halk Kütüphanesinde gerçekleştirdiği ve büyük beğeni toplayan, müsiki dinletisinden sonra yapılan ödül töreni ile sona ermiş oldu.

                Her yıl belli bir program dahilinde tekrarlanan, “Kütüphane Haftası” etkinlikleri; Kanaatimce bu yıl, gerek çeşitlilik ve gerekse aktivite bakımından daha zengin bir içerikle icra edildi.

                Bilindiği gibi bu tür etkinlikler, kültürel farkındalığı oluşturmanın  yanında, başta gençler olmak üzere tüm bireylere kütüphane ve kitap sevgisini aşılaması bakımından son derece faydalı olmaktadır.

                Bu etkinliğe katkı sunan tüm görevlileri yürekten kutluyor, ellerine sağlık diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Osman Uzunkaya Arşivi
SON YAZILAR