Lokman Koyuncuoğlu

Lokman Koyuncuoğlu

Medicana,Stat ve Kelebekler Vadisi

Medicana,Stat ve Kelebekler Vadisi

Bazen böyle olur. Yoğun günden arasında unutur gidersiniz. En azından unutmadığımızı ifade etmek bağlamında Konya için büyük önem taşıyan bazı yatırımlara genel bir bakalım.

Belediyelerin haftalık, olağan temel atma ve açılışları yıl boyunca devam edecek görünüyor. Büyük olsun küçük olsun her haftaya bir etkinlik sığdırmak bunu da uzun bir süreçte yapmak gerçekten önemli. Belediyelerin geçtiğimiz günlerde yapılan iki büyük temel atma töreni vardı, Konya Büyükşehir Belediyesinin Konya Şehir stadı ve Selçuklu Belediyesinin Kelebekler Vadisi projesi.

Bunların öncesinde özel sektöre bir bakalım. Son bir yıl içinde müthiş bir inşaat performansı gösterip İç Anadolu’nun en büyük sağlık kompleksini tamamlayan Medicana Hastanesi hasta kabulüne başladı.

İnşaat performansına bilerek atıp yaptım. Geçen yıl oldukça ağır kış geçiren Konya’da eksi 25’lerde çalışacak ekibin ancak Sibirya tecrübesi olmalıydı. Tam da öyle de olmuş. Bilinenin tersine kışın çalışan bir ekip çok kısa süre de inşaatı tamamlamış.

Medicana’nın 60 milyon dolara mal olan maliyeti ile sağlıkta Konya’yı bir üst kategoriye taşıdığı kesin. Helikopter pistine sahip hastanenin, kalp, yoğun bakım ve yeni doğan bölümleri çok etkileyici. Özellikle yeni doğan bölümünün Konya’nın nüfusuna olumlu katkı yapacağına eminim. Ayrıca özel dizayn süit odaları da 5 yıldızlı otellerle yarışacak çapta. Bir de 555 olsa, tam süper olacakmış!

Medicana Sağlık Grubu Genel Koordinatörü Reha Özkaya Konya’yı tam olarak anlamış biri. Doğru yere yatırım yaptıklarından emin.Tabi ki hastanenin en büyük şansı, Konya’nın  pek çok konusuna hakim olan Dr.Lütfi Şimşek’e en iyi bildiği işin de emanet edilmesi, hastanenin Genel Müdürü yapılması. Hal böyle olunca da ortaya çok kaliteli bir iş çıkmış. Kazanan hem Medicana hem de Konya olmuş.
Geçen haftanın bir önemli yatırımı Konya stadyumun temelinin atılmasıydı. Türkiye’nin yeni dönemde spor konusunda karnesi pek iyi değil. Bunun için topyekun bir hamle yapılıyor. Konya stadı da bu projenin içinde yer alıyor. Geçtiğimiz hafta A Milli futbol takımın aldığı kötü sonuçlar herkesi karamsarlığa itti. Artık sporda çok daha planlı ve uzun vadeli işleri organize etmek gerekiyor.

Statları sadece o şehrin takımın 15 günde bir oynayacağı maçlar için düşünmemek gerekir. Türkiye’de temel problem bu kadar genç nüfusu olan bir ülkenin gençlerinin spor yapmaması.

Bu soruna çözüm de işte bu çok yönlü statlarının fonksiyonel olarak kullanılmasından ve yeni eğitim modelinin düzenlenmesinden geçiyor. Bu konuda farklı ve yeni projelerle sporda ki başarısızlığımıza çözümler üretilebilir. Spor Genel Müdürü de Mehmet Baykan olduğuna göre her başarı bizi iki kat sevindirirken her başarısızlıkta bir o kadar üzüyor. Haliyle bu problemin kökten çözümünde en büyük takdiri de Konya alacaktır. Spor için kolları gerçekten sıvamak şart.

Kelebekler Vadisi. İsmi ne kadar hoş geliyor kulağa. Selçuklu Belediye Başkanı U.İbrahim Altay o gün içten, etkileyici bir konuşma yaptı. Bir kelebek senfonisi sundu. Başkan Altay’ın Selçukluya farklı yatırımlar kazandırma çabası çok önemli, bu yönüyle Başkan Altay klasik başkan algılayışını kırıyor. Ancak bunu yaparken, genel eleştirileri de önemsemesi, gösterişli tanıtımlara biraz mesafe koyması gerekir.

Kelebekler Vadisi kadar özel bir projesi daha var Başkan Altay’ın. Şimdilik istişare safhasında gördüğüm kadarıyla. Gerçekleşirse kadim şehre, modern bir imza atmış olacak.

Meram ve Karatay Belediyeleri ise belki görece küçük ama her hafta farklı, gerekli açılış ve temel atmaları sürdürüyorlar. Karatay Belediyesi bu hafta Altınekin ilçesine kendi adıyla güzel bir park yaparak, hizmete açtı. Başkan Mehmet Hançerli bu açılış için Konya’daki Altınekinlileri çağırmayı unutmuş olmalı, yoksa katılım çok daha fazla olurdu.

Konya’ya yatırım için yazılacaklar bitmez,  bu çalışmalar inşallah hız kesmeden devam eder. Nasıl desek acaba, Konya’ya Kurban olmak böyle olsa gerek.

Hayırlı ve bereketli kurbanlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Lokman Koyuncuoğlu Arşivi
SON YAZILAR