Şerife Şenyıl

Şerife Şenyıl

Müminin Silahı Dua

Müminin Silahı Dua

Dua kulun bütün benliğiyle yüce yaratana yönelerek ondan istek ve dilekte bulunması anlamında dinî terim ve bu amaçla icra edilen bir ibadet şeklidir. Dua Müslümanlar için çok önemlidir. Yüce Allah’a dilek ve isteklerimizi iletiriz. Bizler sabırsız kullarız. Bu yüzden isteklerimiz dileklerimiz hemen gerçekleşsin isteriz. Allah Teala dualarımızı asla geri çevirmez. Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim'de “Bana dua edin size cevap vereyim.” (Mü’min, 40/60) buyurmaktadır. Bazıları bu ayet-i kerimeyi öne sürerek şöyle demektedirler: Madem Allah “Bana dua edin bende kabul edeyim.” demiştir. Neden çokça dua ettiğimiz halde bazıları kabul edilmiyor. Bu hususta alimlerimiz ittifakla bu ayette Allah “cevap veririm” demektedir, “kabul ederim” dememektedir. Nasıl ki, sen bir hekime gitsen ve desen “Ey hekim bana şu ilacı ver.” elbette hekim sana cevap verir ve “Buyurun.” diye cevap verir. Fakat istediğin şey ya hikmetsiz ya faydasız veya sana zararlı bir ilaç ise, onu değil de daha güzelini sana verir.

En küçük şeyleri bile Allahtan istemeliyiz. Bu konuda Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sizden herkes, ihtiyaçlarının tamamını Rabbinden istesin, hatta kopan ayakkabı bağına varıncaya kadar istesin."(Ravi: Enes, HadisNo:1784)

Namaz, oruç, zekat nasıl ki ibadetse dua etmek de aslında bir ibadettir. Dua, bir nevi Allah ile beraber olmaktır. Kendini kalben Allah’a bağlayanlar için, ölüm de hoştur, ömür de. Allah dua eden kullarını sever ve onlara değer verir. Bu sebeple dua, vazgeçemeyeceğimiz bir ibadettir. Hastalanınca, korkunca veya daralınca, dua etmeyen insan yoktur. Önemli olan, bunalmadan önce dua etmektir. Sağlığın kıymetini hastalanmadan önce bilmemiz gerekir. Allah bazen bizlere dua etmemiz için fırsatlar verir. Bu zamanlarda her şeyin Allahtan geldiğini bilerek içten ve samimi dualarımızı eksik etmemeliyiz. Dua kapısı 7/24 açıktır. Sadece kendimiz için değil din kardeşlerimiz için de duamızı eksik etmeyelim inşallah. Özellikle bu 11 ayın sultanı olan ramazan ayında Gazzedeki eziyet gören, zor durumda olan kardeşlerimize de maddi ve manevi destek olalım. Her vakitte dualarımızda unutmayalım. Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Zalimlere fırsat vermesin. Amin…

Hayatımızın her anının dua haline gelmesi dileğiyle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şerife Şenyıl Arşivi
SON YAZILAR