Alper Doğan

Alper Doğan

Müslümanlar Zengin olmalı !

Müslümanlar Zengin olmalı !

Müslüman Halklar, İslam Devletleri, bilhassa İslam Toplumları Güçlü ve Zengin olmalı !
Evet bazı İslam Devletleri Zenginlik ölçüsü olarak yeterli gibi görünse de bu durum halka doğru ve eşit olarak yansımıyor ve o ülkelerde kaosun önü açılıyor !
Bu durumun, devletler açısından siyasi, uluslararası sonuçları ayrı bir tartışma konusudur ama Müslüman birey açısından bakılırsa sanki tam anlaşılamıyor gibi yani birey olarak Müslümanın bu konuya bakışı nasıl olmalı ?
Güçlü olmak, bu çağda Zengin olmak demek oluyor ama aynı zamanda İslami açıdan mütevazı da olmak gerekiyor…
Öyle ki, eliniz, diliniz, üstünüz, başınız, eviniz, aracınız, işyeriniz zengin olmalı ve fakat mütevazı da olmalı değil mi ?
Bu da olur mu, hem Zengin hem de Mütevazı ?
Aslında bu ayrımı yapmak sanıldığı kadar zor değil, eğer akleden bir Müslümansanız !
Tabi şu kısma değinmeden geçemezsiniz, bu konu ne zaman tartışmaya açılsa kafalar karışıyor ve aynı soru geliyor, ne için Zengin olacağız ?
 
Bir Lokma bir Hırka varken…
Komşun açken sen tok yatamazsın varken…
Beyt’ülMal’a, fakirin, garibin malına uzanan eller kesilir varken…
Müslümanların derdiyle dertlenmeyenlerdensen Müslüman olamazsın varken…
 
Hepsi doğru !
 
Zevk’ü sefa içerisinde sadece müreffeh bir yaşam sürüp hem bu dünya da hem ahirette cennet hayatı yaşamak için mi Zengin olacağız ?
Keyif ehli olup, Hedonist ve Lümpen kafayla bir ömür sürmek için mi ?
 
Oysa numune’i insan, önderimiz ve liderimiz Muhammed Sav. ve onun Gökyüzündeki Yıldızlar diye tarif edilen mübarek arkadaşlarının bir kısmı Zengindi !
Evet inancımızın temelinde gösterişten uzak yaşamak, kapitalist olmamak, gereksiz lüksten ve israftan uzak durmak, faize dayalı bir finansman kültürüyle hayatımızı ve işimizi idame ettirmekten kaçınmak önemlidir ama aynı zamanda “bizden olanların” bir kısmı kesinlikle Zengin olmalıdır !
Çünkü Resulullahın yakın arkadaşları olan o Yıldızlar bu güce ve Zenginliğe matuf vasıfları olduğu için o dönemde neredeyse imkansız şu eylemleri yaptılar ;
Zengin oldukları için sıkıntıya giren arkadaşlarına yardım edebildiler !
Zengin oldukları için köleleştirilmiş arkadaşlarının canlarının bedelini ödeyebildiler !
Zengin oldukları için o devirdeki  en değerli emtia olan Su Kuyularını satın alabildiler !
Zengin oldukları için o dönemin S400’leri, F35’leri olan Develere-Kılıçlara sahip olabildiler !
 
Eğer aralarında tevazu sahibi Zenginler olmasaydı bunları kim yapacak, kim infak edecekti ?
 
Tevazu ve Zenginliğin aynı vücuttaki birlikteliğine, dramatize görünen ama reel bir ölçü vermek gerekirse, Vatan şairimiz Akif’in kendisine tahsis edilen ve o döneme göre büyük bir meblağ olan 500 lirayı ihtiyacı varken bile almadığını hatırlamamız, sürgün hayatında evsiz kaldığında rahatı-konforu iyi olsun diye kendisine lüks bir otel tahsis edilmesine rağmen daha mütevazı bir otel rica etmesini hatırlamamız gerekmez mi ?
Kendisine daha konforlu bir otelde kalma imkanı varken bu davranışının nedenini sorduklarında "Benim, burada temsil ettiğim milletin evladı olan Mehmetçikler, şimdi Çanakkale'de aç, açık, perişan Vatan müdafaası yapıyorlar, bu rahat bana batar” demesini hatırlamamız gerekmez mi ?
 
O halde ne için Zengin ve Güçlü olacağız ?
 
Tabi ki “infak etmek için" yani zordakine yardım etmek için, ekmeğini, gücünü, imkanını, kredibiliteni paylaşmak için ve akleden Müslümanlardan olmak için !
Müslümanlar ezilmesin belli standartlara kavuşsun için, Devlet ve Millet güçlü olsun için !
 
Yoksa, Müslümanların desteğiyle geldiğimiz makamlardan akşam olunca özel şoförümüzün açtığı kapısından ısıtmalı-soğutmalı koltuğuna kaykıldığımız tahsisli İki Milyon Liralık arabalarla Beş Milyon Liralık evlerimize giderken, çocuk başına yıllık Yüzellibin Lira özel okul ücretleri ödeyip hafta sonları kokoş partilere gitsin diye altına Bir Milyon Liralık araç aldığımız “ikinci” hanımlara özel günlerde Ellibin Dolarlık TekTaş alıp ve fakat ertesi gün işe geldiğimizde yıllarca birlikte kaşar-ekmek yediğimiz bir arkadaşımızın en basit ihtiyacında hiçbir etkimiz-yetkimiz yokmuş gibi ağlak-ağlak yalnızca çay ısmarlayıp yollamak için değil !
 
Emrimiz altındaki görevliye bir telefon açmaktan bile imtina etmek için değil !
 
Aylık mutfak gideri olarak kendi evine Onbeş-Yirmibin lira harcayıp sadaka ve senelik zekat hesabında yardımcı olsun diye ceplerimizde Akrep beslemek için değil !
 
Yıllarca beraber direklere tırmanıp Bayrak astığımız bir kardeşimizin başı sıkıştığında, yardım etmekten kaçınayım diye yalanlar uydurmak için değil !
 
Kurban Bayramının ilk gününde asgari ölçüden Hayvan alıp keserken, ikinci gün gideceğimiz tatili Yedi Yıldızlı otellerde en üst konaklama paketiyle satınalmak için değil !  
 
Ortadoğu’da, Afrika’da açlıktan-susuzluktan hergün ölen onbinlerce Müslümana kapalı ellerimizi daha fazla bireysel Zenginlik gelsin ve Allah yolunda harcanmayan “altınlar-gümüşler biriksin” diye semaya kaldırmak için değil !
 
Evin de olmalı, Araban da, bol miktarda Paran da ancak… 
 
Mütevazı ve Zengin olmalısın Allah için, Allah yolunda harcamak için…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Alper Doğan Arşivi
SON YAZILAR