Alper Doğan

Alper Doğan

Korona’yı dünyaya ihraç eden Çin, virüsü yendi mi ?

Korona’yı dünyaya ihraç eden Çin, virüsü yendi mi ?

Yendiyse nasıl yendi, ne oldu, bunu irdelemek lazım ama işin bir de Din boyutu var ki zaten Futbol Adamı, Deprem Uzmanı, Gastroentroloji Doktoru, Güvenlik Politikaları Stratejisti ve Siyasi Analist olanlarımız Korona sayesinde bir de Din Alimioluverdiler !

“Korona, duyarsız Müslümanları terbiye etmek için özellikle mi yollandı”

“Korona, zalim kafirlere Müslümanlara zulmettikleri için mi yollandı”

“Korona, unuttuğumuz değerleri hatırlayalım diye mi yollandı”

“Korona, aslında bize bir rahmet vesilesidiye mi yollandı”

“Korona, aile, sevgi, komşuluk nedir, bunu mu öğretti”

“Korona, içki, kumar,zinayı yoketmek için mi geldi”

Bunların hepsi doğru (olabilir) ve tabi ki hepsi yanlış gibi !

Orasına girmeyelim, nereden baktığınıza bağlı, doğrusunu ancak yüce Allah bilir.

Müteşabihattan sıyrılıp muhkemata gelirsek, herşeyWuhan Devlet Hastanesi Doktoru LiWenliang’ın19 Aralık 2019’daattığıbir mesajlave 29 Aralıkta yeni bir SarsCoV vakasından bahisle yakın çevresini uyarmasıyla başladı.

Dr. Wenliang, Devletin soruşturmasına tabi kalarak tutuklandı amasonra özür dilenerek serbest bırakıldı, tekrar Wuhan’a dönerek Korona Virüs Araştırma kurulunda çalışmaya başladı ve ne yazık ki 6 Şubatta hayata veda etti…

Akabinde Çin başta olmak üzere tüm Dünya, yakın yüzyıldaki savaşlar sonrasının neredeyse en zor ve ölümcül mevsimini yaşamaya başladı.

Peki amabu Korona Virüs nedir, neden-nereden çıkmıştır, bir canlıdan mı üretilmiş-türetilmiştir, neden Çin’de çıkmıştır, Çin gerçekten kurtulmuşmudur?

Bir de Mikrop, Virüs, Bakteri arasındaki ne fark var, bizlere göre hepsi aynı değil mi ?

Hayır değil, en bariz fark Bakteri bir çeşit canlı organizmayken Virüs ise cansız ama canlanabilen bir organizmadır ve bilinen standarttaki mikroplardançok daha küçüktür öyle ki on-onbeşbin kat daha küçük olabilmektedir. Daha da önemlisi Bakterilerin yani standart olarak bilinen mikrop türlerinin aşıları varken ne yazık ki bu Korona Virüs için her bünyede standart/pozitif/etkisi teyid edilmiş ve muteberliği kesinleşmiş bir aşı veya antidot ve antikor şuana dek bulunmamıştır, (burada kafa karıştırıyoruz) ya da insanoğlunun kullanımına henüz sunulmamıştır !

Neden Çin (burası da gerçekten karışık) şöyle, Çin ve Sovyet Rusya arasındaki bağımlılığın aslında bir dönem kopmak üzere olduğunu düşünün,çünkü Stalin’in ölümünden sonra iki süper güç arasında modernleşme ve gelişme standartlarına farklı bakışlar oluştu. 1950’lere kadar iyi devam eden bu birliktelikte Çin’in Stalinizm formatlı,kapalı yenileşmeye yönelik çabalarına Sovyetler entegre olmadıve Çin’in radikal komünist bakışıyla Sovyetler’in kabuğunu kırarak batıya dönme, refaha koşma özlemiçakıştı. Bu dönemde Marksist-Leninist sefaletten bıkan Ruslar Kapitalistleşen ülkelerin pastasından pay kapmaya girişincede tekrar yakınlaşma çabaları 20-30 yıl patinaj çekti. Çin-Sovyet bloğundaki kısmi kopmalar ve Amerika’nın damardan sızması da bu dönemde başladı !

Fakat bunun Korona Virüs’le ne alakası var ? Hem Korona’yla hem de şu 30-40 yıldır tanıştığımız Virüslerin “üretimiyle” çok alakası var çünkü Çin-Sovyet ayrılığı sonrasında Amerika ve bir süre sonrasında Fransa’nın, Avrupa’nın daha sonra da Kanada’nında içerisinde bulunduğu bir yeni Çin pazarı doğdu.Sonrasında bu flört semeresini verdi,Wuhan şehrinde altyapının kurulması ve modernizasyona Fransa’nın da fikri katkılarıyla girişildi. Wuhan’dakiTıbbi Teknoloji Araştırmaları konusunda  herne kadar ilk tesislerin 2.000’lerin başlarında kurulduğu düşünülse de1990’lara kadar kimsenin kolay giremediği Wuhanbiraz farklıydı. Bu iş Amerika’yla yakınlaşma düzlemine nasıl evrildi kısmına değinecek olursak da şöyle bakılmalı, bu taktiği nereden hatırlıyoruz, bizim yeni kurulmuş Cumhuriyetimizin ilk yılları da biraz böyleydi. Tıpkı Çin gibi modernleşme sürecine girdiğimiz düşünülürse büyümeye çalışırken, Soyvet Rusya’danbiraz uzaklaşınca Amerika’yla veonun güdümündeki Avrupa’yla keza Nato’yla pek de romantik olmayan bir aşka kucak açmadık mı ?

60’lı yılların Çin’i, Wuhan’ına böyle bir bakış atıp döner ve kasedi 20 yıl ileri sararsak, bunun yanına Amerika-Fransa’nın Çin’le yakınlaşmasını koyarsak Dean R Kontz’un 40 yıl önce neden bu “olmayan” tesislerden bahsettiği ve Wuhan400’ün gölgesini aralamak daha kolay olur. Bu komplo teorisine bakarsak, zaman içerisinde adeta bir MikroBiyolojik Silikon Vadisine dönüştürülen Wuhan’dan nelerin çıktığını dünyamızispat edemese de yaşayarak öğrendi ve Ebola, Malarya, Mers, Sars, Zika, Korona, Kovid, CoV, Kovid-19 bizlerle çoktan tanışmış oldu.

Tabi tüm bunların yanında,şu aralar haklarında soruşturma açılan Fransa Sağlık Enstitüsü Başkanı ve bir Yahudi MikroBiyoloji Doktoru olanYvesLevy’ninWuhan’daki bir Tıbbi tesisin 5 yıl önce açılışını yaptığı, yine kendisi gibi bir Yahudi olan karısı eski Fransa Sağlık Bakanı ve MikroBiyoloji Profesörü AgnesBuzyn’in de kendisiyle bazen Wuhan’a giderek tıbbi çalışmalarda bulunduğu, 2020 Ocak ayı sonunda Amerika’da tutuklanan Harward Üniversitesi Sağlık Bölüm Başkanı Bilim Adamı Kimyager ve bir Yahudi olan Charles Liebher’inde Wuhan’da 20 yıldır Teknoloji Üniversitesi bünyesinde Kimyasal programlar yürüttüğü ve 10 yıldır Cia takibinde olduğu düşünülürse insan biraz şüpheleniyor...

Korku tüneli gibi olacak ama söylenmesi lazım, Korona’nın yenimutant akrabalarının günü gelince bir yerlerde “döllenmek üzere” bizlerle tanışmak için bekletildiğini tahmin etmek için sanırım şu son 2 ayda yeterince MikroBiyoloji veya İmmünoloji Profesörü dinlemişizdir. Bu Mutanlar da doğum tarihleri belli olunca belki Amerika Massechusets veyaMaryland’de, Kanada Winnipeg ya da Çin Wuhan’dadoğacak ve bizlerle birlikte yaşamayabaşlayacak, belki de şu an bir laboratuardayaşıyorlar !!!

Çin’e gelirsek,Korona’nınihracatı yapıldı ve 2 aylık bocalamadan sonra başarı sağladı. Dünyadaki enfekte sayısı arttıkça, Çin'deki vakalar çoğu Bilim Adamı inanmasa da ilginç şekilde düştü. Dr. Li’nin mesajı sonrasında önce çuvallayan ama sonra Hubei’ininWuhandahil birçok yerinin Zombi şehirlerine dönüştüğünü görünce Polyannacılık oynamayı bırakan Pekinaldığı radikal kararları ivedilikle hayata geçirdi.  Çin, bu ciddiyeti çabuk algıladı veBilim Kurulu kararlarını tartışmaya açmadan tek bir hedefe kilitlendi, Siyasi İrade de alınan kararları biraz sert ama zamanında uyguladı !

Öncelikle bir şehrin değil komple bir Eyaletin Karantinaya alınması ve Maske takma zorunluluğu konularak 10 Milyonluk Wuhan kendi içinde, 62 milyonluk Hubei’ de kendi içinde izole oldu, tüm giriş-çıkışları kapatan Çin, o ana dek kaçırdığı Taşıyıcılar hariç bataklığın çoğunu tamamen kuruttu ve bunu 1,5 ayda %94 oranında başardı !

Çin’in virüse verdiği bu tepki bir model olarak alınabilirmiydi, geç mi kaldık, benzer cezalandırmalar yapılmalımıydı, bunlar tartışmalı konular ama ortada bir gerçek varsa şudur, Çin’in “kararlı ve hızlı”yaklaşımı artan ölümlerin gidişatını değiştirmiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Alper Doğan Arşivi
SON YAZILAR