Gülşen Yılmaz

Gülşen Yılmaz

Kitaplar çiçek açtı

Kitaplar çiçek açtı

Konya güzel bir Kitap Fuarı’nı geride bıraktı.
 
Yarım milyonu aşan ziyaretçisi ile güzel bir bitiriş de yaptı…
 
Açıkçası Konya’da bugüne kadar düzenlenen kitap fuarlarında hep bir yapmış olmak için yapılma havası vardı. Diğer büyükşehirlerin organizasyonlarının tadını alamıyorduk.
 
Bu sene sloganlarına uygun olarak hakikaten ‘Kitap Baharı’ yaşadık. Hatta kitaplar çiçek açtı diyebilirim.
 
Benim için en büyük şans bu yıl gazeteci olarak Kitap Günleri’ne katılacak olmamdı. Bu sayede bütün yazarlara ulaşabilme fırsatını yakaladık.
 
Yazarlarla röportaj yapmak bizim için güzel bir tecrübe oldu. Ben şahsen Aşkım Kapışmak söyleşisi ve ardından gazetemize özel röportajı ile farklı bir deneyim yaşadım.
 
Ben ve arkadaşlarım şunu fark ettik ki, yazarlar röportajlarda istisnasız en çok Selçuklu Kongre Merkezi’nin misafirperverliğine değindiler.
 
“Girişten, karşılamaya, odamızda beklerken ki muameleden, düzen ve intizama kadar her şey çok güzeldi” sözlerini neredeyse bütün yazarlardan duyduk. Bu konuda Selçuklu Kongre Merkezi büyük bir tebriği hak ediyor sanırım.
 
Diğer taraftan hepsi birbirinden kıymetli yazarların söyleşileri tıklım tıklımdı. Özellikle İlber Hoca’nın söyleşisinde salon doldu taştı. İçeriye alınamayan insanlar oldu. Zaten fuarın ilk gününden son gününe kadar ilgi hiç eksilmedi. Hatta artarak devam etti diyebilirim.
 
Bu durumun tanıtımın iyi yapılması ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Selçuklu Kongre Merkezi tanıtım konusunda sistemli çalıştı. Özellikle sosyal medyadan tanıtım yapmak, bildiğiniz üzere çok önemli artık. Selçuklu Kongre Merkezi’de bu durumu çok iyi kullandı. Ve Kitap Günleri başlamadan çocuğundan yaşlısına herkes duruma vakıf oldu.
 
Kitap Günleri hakkında söyleyeceğim son şey, yayınevlerinde fuara yakışır indirimler görememem. Normalde birer ikişer alabildiğim kitapları fuardan daha fazla ama daha indirimli alırım ümidi ile gidip iki kitapla geri döndüğümü itiraf etmeliyim. Okuyucu için hiç hoş bir durum olmadı. İnternetten daha ucuza kitap almışlığım var. Bu konuda yayınevlerine kızdım doğrusu…
 
Ama öyle ya da böyle dopdolu bir fuar geride kaldı.
 
Genel anlamda da etkinliklerini takip ettiğim kongre merkezi Konya’nın kültürel açlığını giderdi.
 
Eminim ilerleyen süreçte yazar skalasını da genişleterek Kitap Günleri’ni doyumsuz hale getireceklerdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gülşen Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR