Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Mustafa Kalaycı haksız mı?

Mustafa Kalaycı haksız mı?

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin teşrifleriyle pazar günü saat 16’da Kılıçarslan Şehir Meydanı'nda yapılacak miting öncesi basın mensuplarıyla buluştu. Düzenlenen toplantıya ben de katıldım.

Kalaycı’nın özellikle 6’lı masa ile ilgili tespitleri hayli dikkat çekiciydi. Başörtüsü tartışmaları ve Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kalaycı, Kılıçdaroğlu’nun ABD’ye icazet almak için gittiğini üzerine basa basa vurguladı. Sonra da ekledi; "Zillet ittifakının Cumhurbaşkanı adayını 6+1 formatlı masa değil, dış güçler belirleyecektir. Biden’dan onay almadan adayımız budur diyemezler. Sayın Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda icazeti milletimiz yerine uluslararası aktörlerden almak için ABD'ye gitmiştir. Halbuki bizim adayımız belli, kararımız nettir. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Çıkarsınlar adaylarını, görsünler Hanya’yı Konya’yı.”

Mustafa Kalaycı’nın bu tespiti haksız da değildi aslında. Son dönemdeki hatalı çıkışlarıyla kendi mahallesindeki medyadan bile ağır eleştiriler alan Kılıçdaroğlu’nun, böyle bir zamanda ABD’ye gitmesi hayra alamet değildi.

Hele bir de New York’tan Washington’a uçakla gitmesi gerekirken son anda karayoluyla gitmeyi kararlaştırıp, sonra da gazetecileri atlatıp 8 saat sırra kadem basması kafa karışıklıklarını iyice artırdı.

Kılıçdaroğlu niye karayolunu tercih etti, 8 saat boyunca kiminle görüştü? Kimse bilmiyor. Ya da bizim bilmemizi istemiyor.

Soru işaretleriyle dolu bu ziyaretle ilgili olarak önümüzdeki günlerde de birçok ayrıntı ortaya çıkacaktır.

Ama şu ana kadar yaşananlara bakınca, Kalaycı’nın “6'lı masanın adayını dış güçler belirleyecek” çıkışı boş yere ortaya atılmış bir eleştiri olarak görünmüyor.

Tablo, Mustafa Kalaycı’yı haklı çıkarıyor.

ANKET ŞİRKETLERİ ALGI YAPIYOR

Mustafa Kalaycı’nın Cumhur İttifakı ile ilgili kendinden emin cümleleri de dikkat çekiciydi.

Kalaycı, hem MHP’nin hem de Cumhur İttifakı’nın oy oranlarını artıracağını ifade etti.

Son zamanlarda anket şirketlerinin yaptığı algı oyunlarına da değindi.

MHP’nin oylarını düşük gösteren anket şirketlerinin, önceki seçimlerde de yüzde 4-5 oranında saptığını hatırlattı. Baraj yüzde 10’ken MHP’yi yüzde 7 gösterenlerin, baraj yüzde 7’ye düşünce şimdi de yüzde 4 oy oranı gösterdiğini söyledi.

Özetle, MHP’ye olumsuz algı yapıldığını vurguladı!

Ofise gelince ben de geçmiş seçimlerdeki tahminlere ve alınan oy oranlarına baktım. Kalaycı haklı, bu kadar büyük yanılma paylarının olması çok masum değil.

Ben de Kalaycı gibi düşünüyorum. Anket şirketlerinin de tıpkı borsa manipülatörleri gibi algılarla oynadığını düşünüyorum. Bu konuya da bir yasal düzenleme getirilmesi gerekiyor diyorum.

SELÇUKLU KARTALIYIZ

Basın toplantısının ardından çay sohbetinde dış politika ile ilgili konulardan bahseden Kalaycı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Özbekistan'da katıldığı Şanghay İşbirliği Örgütü toplantısındaki izlenimlerinden de bahsetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Şanghay İşbirliği Örgütü’nde yine en fazla dikkat çeken lider olduğunu söyledi.

Katılımcı ülkelerin liderlerinin tamamı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın ilgi göstermiş.

Kalaycı, ülke liderlerinin, ‘Siz hem NATO üyesisiniz hem de Şanghay İşbirliği Örgütü toplantısına katılıyorsunuz. Üstüne bir de Putin ile konuşuyorsunuz” dediklerini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gösterilen saygıdan duyduğu gururu dile getirdi.

Türkiye’yi, bir ayağı doğuda bir ayağı batıda olan Selçuklu Kartalı’na benzetti.

BAHÇELİ COŞKUYLA KARŞILANACAKTIR

Basın toplantısında Mustafa Kalaycı’ya, MHP Konya Milletvekili Esin Kara ve MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan’ın yanı sıra teşkilat üyeleri de eşlik etti. Uzun zamandır büyük bir hazırlık içerisinde olduklarını biliyoruz.

Yazımın girişinde de bahsettiğim üzere, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, pazar günü saat 16’da Kılıçarslan Şehir Meydanı'nda miting düzenleyecek.

Gördüğüm kadarıyla MHP Teşkilatları da tek vücut olmuş, büyük güne hazırlar, heyecanlılar.

Konyalılar da Devlet Bahçeli’yi coşkuyla karşılayacaktır. Biz de yakından takip edeceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR