Kasım Göçer

Kasım Göçer

Mustafa Reşit Akçay'ın Yanlışları ve Doğruları

Mustafa Reşit Akçay'ın Yanlışları ve Doğruları

    Malatya deplasmanında alınan bir puan iyidir, kötüdür tartışabiliriz ancak sahada bence futbolun doğrularını yapan bir Atiker Konyaspor vardı.

    Mustafa Reşit Akçay hatalarından döndükçe birkaç hafta öncesinin Konyaspor'undan farklı olarak ne yaptığını bilen bir takım izlemeye başladık.

    Transfer enflasyonu sebebiyle ideal onbire bir türlü karar veremeyen hoca sonunda bir karar verebilmiş gibi görünüyor. 

     Akhisar maçının ikinci yarısındaki onbir V.Guimaraes’e karşı kazandı, yorgunluğuna rağmen Malatya karşısında da fena değildi. Hoca bu onbirde ısrarcı olmalı.

     Bunun dışında takım alan savunması ve set oyununu iyi oynadı. Hoca’nın önceki haftalardaki  anlam veremediğimiz kargaşa ve koşturmacadan vazgeçmesi isabet oldu.

      Hoca'nın eleştirildiği haftalardan farklı olarak alan savunması ve set oyununa yabancı olmayan eskilere daha çok yer vermesi de Hoca’nın bir diğer doğrusu.

      Eze’nin ileride sırtı dönük oynayabilmesi, istasyon görevi yapması hücumda çoğalmayı kolaylaştırıyor. Ancak Malick Evouna, Eze’ye alternatif olacak bir görüntü vermiyor.

        Savunmada Filipoviç Vukoviç'i aratmıyor. Uzun toplarla oynamaya çalışan Yeni Malatyaspor'un yüksek paslarını kesmekte zorlanmadı. Moke'den vazgeçip Filipoviç'e şans vermesini de hocanın hanesine bir diğer artı olarak yazabiliriz.

      Ancak futbolun doğrularını yapmak her zaman kazanacağınız anlamına gelmiyor. Yorgun olmasına rağmen Atiker Konyaspor genel olarak oyunu kontrol eden taraftı. Eze ile öne geçtikten sonra dahi fazla geriye yaslanmadı.

      Takım son on dakikaya kadar oyundan düşmedi. Sadece  Eze ve Ömer Ali’nin kasları yorgunluğa direnemedi ve oyundan çıkmak zorunda kaldılar.

      Böyle maçlarda farkı artıramazsanız 1-0 her zaman risktir. Hızlı gelişen bir Yeni Malatyaspor atağında Mehdi, Aytaç Kara'nın önünü kapatmakta geç kalınca skora denge geldi. 

      Sonrasında ise çizginin dışından çevrildiği için iptal edilen bir Yeni Malatya golü var.Atiker Konyaspor’un yediği gol de iptal edilen gol de Ömer Ali çıktıktan sonraki bölümde savunmanın solundan gelişen rakibin sağ kanat ataklarından geldi. 

      Sonradan oyuna giren Manyama da Malick Evouna gibiydi, fazla bir katkı veremedi. Sonradan giren oyuncuların performansına bakacak olursak Mustafa Reşit Akçay gereksiz macera aramamalı ve sahaya sürdüğü ilk onbirde ısrarcı olmalı.

      Diğer oyuncuların performansları yükselirse oynama alışkanlığı kazanan onbire birer ikişer dahil edilebilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR