Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Ne söyleyelim, ne yazalım?

Ne söyleyelim, ne yazalım?

Zaman durdu sanki…

Yazacak o kadar çok şey var, lakin yazmaya mecalim yok…

Öyle büyük bir deprem ki izlediğimiz görüntüler adeta mahşer günü gibi… Deprem ülkesiyiz daha önce de oldu ama bu başka… On il, binlerce yıkılmış bina… Bu durumun bir izahı yok…

Göçük altında kalarak vefat etmiş olan kızının elini saatlerce bırakmayan babayla ilgili ne yazılabilir ki?

Evlatlarım var diye yıkılmış binaların başında bekleyen babalarla, annelerle, babam, annem var diye bekleyen evlatlarla ilgili ne yazılabilir ki?

Türkiye’nin her köşesinden iş makineleri, yardım tırları, gönüllüler deprem bölgesine akın ediyor… Bizlere de elimizden geldiğince yardımlara destek olmak ve bolca dua etmek düşüyor.

Birkaç gün Konya’mızda yardımların toplandığı adreslerden biri olan Selçuklu Spor ve Kongre Merkezinde Konya’nın gayretine, samimiyetine şahitlik ettim. Her yaştan hemşehrimiz karınca kararınca elinden ne geliyorsa koşarak getirdi. Özellikle gençlerin çabaları bu milletin mayasının ne kadar sağlam olduğunu kanıtlar nitelikteydi.

Helal olsun gençler…

Çalışmalar devam ederken bir babanın küçük kızına “ Zorda kalana, darda kalana hep birlikte böyle yardım edilir sen de büyüyünce bu ablaların abilerin gibi olacaksın… ” diye nasihatler edişine kulak misafiri oldum.

Deprem bölgesini izliyoruz gözlerimiz yaşarıyor, yardım çalışmalarında gördüklerimiz yaşadıklarımız gözlerimizi yaşartıyor, Rabbim milletimizin devletimizin yardımcısı olsun.

Depremin ilk anlarından itibaren devlet tüm imkanlarını bölgeye seferber etti. Deprem bölgesi dediğimiz bölgenin birçok Avrupa ülkesinden büyük olduğu gerçeğini unutmadan bakalım olaylara lütfen.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Konya Valimiz ikinci günden beri Hatay’da Türkiye’nin her yerinden belediyeler tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. Lakin yıkılan bina sayısı çok çok fazla. Devlet tüm kurum ve kuruluşlarıyla bütün imkanlarıyla deprem bölgesinde.

Özellikle sosyal medyadan hızla yayılan asılsız haberlere dikkat edelim hepimizin hassas olduğu böylesi bir zamanda art niyetli kişilerin emellerine bilmeden ortak olmayalım.

Bir de off road tutkunu dostlarım sizlerde deprem bölgelerindeki dağ köylerine yardımların ulaştırılmasıyla ilgili bir organizasyon yapabilir misiniz? Bölye bir girişim sanırım faydalı olacaktır.

Deprem bölgelerinde gerçekleşen dolandırıcılık, yağma ve çocuk kaçırma girişimlerini de ibretle izliyoruz. Tüm vatandaşlarımız bu tür durumlara karşı da dikkatli olmalı.

Eminim bir çok okurum da benim gibi düşünüyor; hepimiz günlerdir ruhen göçük altındayız…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR