Ali Kaya

Ali Kaya

Ne Zaman Hasım Olduk Biz Amerika?

Ne Zaman Hasım Olduk Biz Amerika?

Türkiye’de son yapılan darbelerin arkasında her zaman Amerika vardır ki bizim çocuklar başardı sözü akıllardan hiç çıkmamaktadır.!5 temmuz darbe teşebbüsünün ardında da Amerika olduğu aşikardır. Erdoğan’ı darbe ile indiremeyen Amerika önce ekonomik şimdi de Askeri önlemlerle Türkiye’nin önünü kesmek istemektedir. Çünkü artık Türkiye kontrol edilememektedir ve onların çocukları işbaşında değil. Yahu nerden çıktı bu demeyin buyurun devam edelim. 

Geçen hafta ABD senatosunda hemen herkesin söylemekte zorlandığı Catsaa yaptırımları kabul edilip Başkan Trumpın onayına sunulmasının ardından, bu yaptırımların Türkiye’nin Rusya’dan Hava savunma Sistemi alması neticesinde bu kararın alındığı ve Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemlerini Rusya’ya geri verilmesi yönünde adım atmasını beklediklerini bildirmişlerdir. Peki catsa nedir ? Amerika’nın Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Yasası(catsaa) imiş. Ne zaman hasım olduk biz Amerika? Hani biz stratejik ortaktık?  hani biz müttefiktik? Hani biz tüm Müslüman ülkelere model olabilecek güvenilir bir dost ülkeydik? Tabi ki yersen yedik mi yemedik. Yemediğimiz için Türkiye son on beş yıl içinde savunma sanayisinde yerlilik oranını yükseltmiş  ve savunma sanayi alanında kendine pazar oluşturup müşteri bulmuş  sevinerek söylüyorum  bu durum  Amerika’nın menfaatlerine tamamen  ters düşmektedir. Diğer taraftan Türkiye'nin uzun yıllardır  Amerika’nın üretip dünyaya  sattığı  hava savunma sistemi Patriot’ları almak istemesine rağmen kongreden onay çıkmadı bahanesini uydurarak bize Patriotları satmamışlardı.  Türkiye ne yaptı  soğuk savaş döneminde Amerika’nın en büyük rakibi olan Rusya’dan S-400’leri aldı . İyide Yunanistan uzun zaman önce S-300 leri aldığında ses çıkarmayan ABD neden Türkiye S-400 leri alınca parasını ödediğimiz ve ortağı olduğumuz F-35 savaş uçağını bize teslim etmekten vazgeçti. Değerli okuyucularım ABD catsaa yaptırımları Türkiye’nin S-400 almasına karşı alınmış gibi gözükse de esas ve öncelikli hedef Türkiye’nin savunma sanayisidir. Çünkü Türkiye Irak ve Suriye de Doğu Akdeniz de ve Karabağ savaşında geliştirdiği savunma teknolojileri ile silah sanayisinde de güçlü olduğunu göstermiştir. Amerika savunma bakanı Pompeo Bir açıklamasında “Türkiye’nin giderek artan askeri kabiliyetleri bir endişe kaynağıdır”  dedi. Türkiye’nin ABD’ye rağmen Rusya’dan S-400 alması Amerika ve Nato için zor bir olay gibi gösterilse de Türkiye’nin tüm uyarılara rağmen bunu alması Amerika’nın ve Nato’nun uyarılarından daha çok hava savunmasını güçlendirme arzusu gösterip alması Amerika’nın Ülkemiz ve dahi bölgemizde yapacağı gizli operasyonlara tehdit olarak görmektedir. Diğer taraftan Rus ordusunun Suriye de konuşlu S-400 sistemleri ABD için ve dahi NATO için  tehdit olarak görülmemektedir, Yunanistan ordusuna ait S-300’lerin de kullanıldığı bir tatbikata katılan Amerika için sorun olmayan bu sistemler Türkiye alınca sorun teşkil etmesinin bir tek izahı vardır. Amerika Türkiye toprakları üzerinde gizli bir ajanda kullanmaktadır denilebilir. Çünkü bu yaptırımlar ileriki zamanlar da  Türkiye’yi Amerika’ya  bağlamak istediğinin bir göstergesidir. Bir eyalet gibi yada manda yönetimi gibi diyebiliriz inanın bu yazdıklarım hayal değil çünkü böyle düşünmese PKK veya YPG ye on binlerce tır silah hibe etmezlerdi.

Artık Stratejik ortağımız Amerika ile özellikle Askeri anlamda imzaladığımız anlaşmaları askıya almanın zamanı gelmiştir diye düşünüyorum ve öncelikle İncirlik Askeri hava üssünden Amerikan askerlerini ve Türkiye de bilmediğimiz onlarca Amerika askeri varlıklarını sonlandırmamız gerekir. Diğer taraftan Kürecik radar istasyonunda bulunan Amerika askerilerini görev yerlerini boşaltmalarını yaparak başlayalım. Çünkü İncirlik üssü ve kürecik Radar istasyonu bizden daha çok Amerika ve İsrail’in güvenliğini sağlama hizmeti olarak görülmektedir.  Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dan isteğimizdir, Amerika üstümüze daha fazla gelmeye  başlamadan İncirlik üssünü kapatalım ve açılması için YPG ile iş birliğinin ve silah yardımlarının kesilmesini isteyelim. Catsaa yaptırımlarına daha yüksek tonda İncirliğin kapatılması ve YPG şartını koyalım. 

Saygılarımla 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR