Ayşe Atsan

Ayşe Atsan

NEREDE KALMIŞTIK! ‬‬

NEREDE KALMIŞTIK! ‬‬

Yüce milletimiz %85 yüksek katılım oranı ile oyunu kullandı ve tercihini ortaya koydu. Demek oluyor ki; seçmenin sistemden umudu açık.

Referandum sonuçlarının verdiği çok anlamlı ve çok derin mesajlar oldu elbette. Bu referandum sonuçları hem Türkiye Cumhuriyeti siyaseti, hem partilerin kendi dinamikleri bakımından çok şey söylüyor.

Önümüzdeki süreç çok katmanlı olacak. Muhalefet  'evet'e saygı duymalı, iktidar da 'hayır' oranının verdiği mesajı iyi okumalı.

Ey kahbe rüzgâr, artık ne yandan esersen es!

Niyetler halis, herbir vatandaşımız ülkemizin geleceği için uğraşıyor ve akıbet Allah'ın takdiri. Bu bir savaş değil, düşmanı denize dökmek hiç değil!

Türkiye Cumhuriyeti seçmeni, dünyanın en dikkatli ve en bilinçli seçmeni olduğunu bir kez daha ispatladı. Asla çantada keklik olmadı, olmayacak. Zira siyaset onun kendini var kılma yöntemi bence. Seçmenimiz için siyaset, ideolojik aygıt olmaktan öte bir savunma mekanizması. O yüzden seçimlere katılım oranı çok yüksek ve bilinçli. Sonuç; seçmenin özenle siyaseti dizayn etme pratiği oldu. Bundan sonra bunun üzerine düşünmemiz gerekiyor.

Sandıktan çıkan sonuç milletin AK Partiye değil, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsına verdiği yönünde. Evet sana inanıyoruz ve güveniyoruz mesajını içeriyor. Akparti'den gelen giden kayıplar ile MHP'den gelen kazançlar hesap edildiğinde çıkan sonuç bu. Bu durumda kendi tabanını koruyan ise; CHP ve hayır cephesi.

PKK, YPG, PYD, DHKP-C, DEAŞ, FETÖ, AB, BM, Amerika, CHP, HDP, Saadet Partisi ve içimizdeki kriptoların hepsini sandığa gömen bir başarı öyküsü bu. Görmezden gelemeyiz, yok sayamayız. Şer odaklarının içeride ve dışarıdaki manipülasyonlarına algı operasyonlarına rağmen alınmış bir sonuç.

51,4'e sevinilmesin acımasızca eleştirenleri fotoğrafın bütününe bakmaya davet ediyorum. ‪Tek adam dediğiniz Erdoğan 2014 seçimlerinde aldığı %51,7 oyu tazeledi ve güvenoyu aldı. Gerçekten adam tek. Tek başına 51,49 tek bir adamın alacağı sonuç.

Tek adam dediniz, eyalet sistemi dediniz, terörist değiliz dediniz, dedinizde dediniz. Ama gel gör ki sonuçlara yansıtamadınız.‪ Bu milletin ferasetine ve basiretine şapka çıkarmak gerek.

Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılma referandum sonucu %51.9 evet ile, Trump 0,4 farkla Başkan olabiliyorsa bizim referandum sonucumuzda tartışmasız meşrudur.

Şu mühürsüz oy meselesine de bir iki lâf edeyim.

‪Demokrasiden nasibini alamamak çok üzücü. Ana muhalefet referandum sonuçlarını tartıştırmak için olmadık dezenformasyona başladı. Evet-hayır oy farkı 1.5 milyona yakın. Mühürsüz değil, itiraz edilen sandıkların toplam oy sayısı 2.5 milyon. Bu 2.5 milyonun tamamı geçersiz değil, belki içlerinde sandık başına bir, iki oya itiraz edilmiştir. 1.5 milyona yakın evet-hayır arasındaki fark, geçerliliği tartışılan oy sayısı 3 bin. Manipüle mi ediyorsun, gerçekten öyle mi olduğunu sanıyorsun?Sandık tecrübesi olan herkes bunu bilir. Bu tartışma epey sürer şüphesiz. Psikolojik üstünlüğü ele geçirme peşindeler. Yurt dışında şaibe iddiasını pazarlayacaklar ve korkarım tutacak.

Gelinen sonuç Anadolu'nun yiğit insanlarının, Devlet Bahçeli ve gerçek ülkücülerin, vatanperver kürt kardeşlerin ama zafer hepimizin biiznillah.

Halk oylaması sonucunda Türkiye'nin "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa Değişikliği"ne tercihini evet yönünde kullanan vatandaşların devletten ve siyasetten beklentileri artacak.

Bugünden itibaren ilk işimiz; uyum yasaları ve demokratik kazanımları vakit kaybetmeden hayata geçirmek olmalı. Güçlü ekonomik istikrar ile işimiz daha yeni başlıyor.

Tarihimize yeni bir sayfa açıldı.  Bu referandumun kaybedeni yok. Kazanan aziz milletimiz ve Türkiye'dir. ‪

Vatanımıza , milletimize ve insanlığa hayırlı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ayşe Atsan Arşivi
SON YAZILAR