Gülşen Yılmaz

Gülşen Yılmaz

O kim? Sen necisin?

O kim? Sen necisin?

Gaga Bulut 17 yıl hapis cezası aldı.
 
Sonunda!
 
Kimdir bu Gaga Bulut peki?
 
İzmir’de para karşılığı çocuklara iğrenç şeyler yaptırıp videolarını sosyal medya hesabında paylaşan bir çocuk istismarcısı!
 
İnternet fenomeni olan bu şahsın gerçek adı Bulut Altuğ. Ve tahmin edersiniz ki büyük bir takipçi kitlesi var.
 
Mahkeme geçtiğimiz günlerde bu internet fenomenini 17 yıl hapis cezasına mahkum etti.
 
Konu ile ilgili twitter gündemine bakarken inanın çok şaşırdım. Ben tüm bunları yapan ve çocukları kendi pis işlerine alet eden bir insan için daha farklı yorumlar beklerken adeta Gaga Bulut’u savunan tweetler ile karşılaştım.
 
Bazen diyorum ki bizim toplumumuz akıl tutulması yaşıyor galiba. Bunun başka bir izahı olamaz. O videoları meselenin gündeme geldiği dönemde eminim bir yerlerde görmüşsünüzdür. Ben şimdi burada ayrıntılı bahsetmek istemiyorum.
 
Fakat meselenin asıl acı boyutu, minicik çocuklara yapılan bu hareketleri pişkince normalleştirip, birde üstüne bu şahsı savunan tweetler paylaşmak.
 
Zaten çocukları sosyal medyadan ve internetten yeteri kadar koruyamıyoruz! Zaten onlara gerekli ilgi alakayı gösteremiyoruz! Bir de gerçek hayatta aynı şahısların sokaklarda kol gezip çocuklarımıza böylesine çirkin şeyler yaptırmasının neyini alkışlıyorsunuz?
 
Eminim ki bu şahsın yaptıklarına çanak tutan kişilerde aynı sapkın düşüncelere sahip. Birde olayı saçma sapan dinci laik ayrımına götürüp insanları ötekileştirme çabaları yok mu? İnanın takdire şayan…
 
Şu tablonun içinde siyasi görüş ve dini farklılığı nerede buldunuz? Mevzu tamamen buradaki çocukların ruhsal dünyasına işlenmeye çalışılan kötü sahneler olması gerekirken, her meselede olduğu gibi yine sağ sol ayrımına gidilmesi fazla trajikomik…
 
Kaçırıyoruz. Şucu bucu derken gerçekte neci olduğumuzu unutuyoruz.  Bırakın artık gereksiz kaotik söylemleri. Onları yeri geldiğinde fazla fazla konuşup, kendi fikirlerinizi başkalarına empoze etmeye çalışıyorsunuz zaten…
 
Ama şimdi bırakın!
 
Çocuklarımıza kötü muamele eden bir şahıs cezasını buldu. İnanıyorum ki başka konularda da; kadın cinayetlerinde, çocuk istismarlarında, hayvanların toplu kıyımında, aynı şekilde adaletli kararlar verilir.
 
Özellikle Ankara’da 16 köpeğin zehirlenerek öldürülmesine sebep olan şahıslarında emsal nitelikte bir cezaya çarptırılmasını çok isterdim. Çünkü bu olmadığı için Burdur’da ve Kütahya’da da aynı şekilde köpek katliamları oldu. Sebep çok açık! Nasıl olsa ceza verilmiyor şeklinde bir rahatlık var bu canilerde!
 
Umarım bir şeyler değişir de bu katiller ve istismarcılar, ne çocuklara ne kadınlara ne köpeklere dokunmaya cesaret edemezler…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gülşen Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR