Bayram Sürekli

Bayram Sürekli

Öğretmenlik

Öğretmenlik

Milletlerin tarihinde iz bırakan, adı altın harflerle yazılmaya değer insanlar vardır. Fikir hayatında, sanatta, edebiyatta, siyasette yeni bir çağa kapı aralamış, öncülük, önderlik etmiş insanlar…

Binlerce yıllık kadim medeniyetimizin oluşmasında bu topraklarda bu büyük medeniyetin gelişmesinin yegâne kaynağı da tarihten bugüne büyük bir aşkla görevini yapmış, çağ kapatıp yeni bir çağın perdesini aralayan nesiller yetiştiren öğretmenlerimiz olmuştur. Onlar; hayatımızın en kritik dönemlerinde karanlık dünyamızı bir fener gibi aydınlatan kıymetli fedakâr insanlardır.

Kadim kültürümüzde anne ve babasından sonra gelen en az onlar kadar sevip değer verdiği, büyüme ve gelişmesine destek olan, hem hayatı hem de bilgiyi öğreten, rol model aldığı, verdiği bilgilerle yolunu aydınlattığı, vazgeçilmez kişilerdir öğretmenlerimiz. Öğretmenlik tek düze bir bakış açısıyla yapılabilen bir meslek de değildir.

Öğretmenlik fedakârlıktır, Mekke’nin en zengin ailesinin çocuğu olup genç yaşta tüm mal varlığını geride bırakıp, imanından bir adım geri atmadan İslam uğruna, iman uğruna kapı kapı dolaşıp öğretmenlik yapan Medine’yi peygamberler şehri haline getiren Mus’ab bin Umeyr’de olduğu gibi.

Öğretmenlik idealdir, Türkistan’dan yetiştirdiği Alperenleri Anadolu’ya ve Balkanlara göndererek bölgenin Türkleşmesini ve İslamlaşmasının hamurunu yoğuran Hoca Ahmet Yesevi’de olduğu gibi,

Öğretmenlik samimiyettir,  “ Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.” diyen Mevlana’da olduğu gibi.

Öğretmenlik sevgidir tıpkı “Sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz” diyen büyük şair Yunus gibi,

 Öğretmenlik kuvvettir, “Bir olalım, iri olalım, diri olalım” diyen Hacı Bektaş-ı Veli gibi. Öğretmenlik memleketin çocukları okusun terör örgütlerinin maşası olmasın diye her türlü tehlikeyi göze alıp vatan uğruna can feda edebilmektir.  Şehitlik mertebesine ulaşan Necmettin öğretmen Aybüke öğretmen ve daha niceleri gibi.

 Öğretmenlik umuttur, Ülkenin en sıkıntılı günlerinde, en çetin şartlarında olumsuzlukların adeta karabasan gibi ülkenin üzerine çöktüğü dönemde “Üzülmeyin, ye’se kapılmayın, Allah bizimle beraberdir.” diyen binlerce öğretmenimizin yaptığı gibi.

Şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, bu kutsal mesleğe gönül vermiş, güçlü bir medeniyet ve nesil inşasını kendine şiar edinmiş tüm öğretmenlerimizin ve emekli öğretmenlerimizin ´Öğretmenler Günü´nü kutluyorum.

Selam ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Bayram Sürekli Arşivi
SON YAZILAR