Esra Doğan

Esra Doğan

OHAL’de haydi kenetlenelim

OHAL’de haydi kenetlenelim

Zorlu bir gecenin sabahında, ülkemizde her şey değişti. Günlerdir meydanlardayız. Meydanlar salalarla, Kuran tilavetleriyle, dualarla inliyor. Coşku gün be gün artıyor. Binlerce insan akşam oldu mu soluğu meydanda alıyor. Sabah namazını müteakip herkes evine dönüyor.

Darbe girişiminde bulunulduğu gece seksen beş yaşında bir dedemiz yollara düşmüş, kendisine nereye gittiğini sorduğumuzda şöyle dedi: Evladım ihtilal çıkmış, biz Adnan Menderes zamanında ihtilal yapıldığında eve çekildik. Menderes asılırken gizli gizli ağladık. Yıllarca onun pişmanlığını yaşadık. Şimdi evde duramam, öleceksem ben de vatan için öleyim.

Daha önce darbeyi yaşayan insanlar herkesten önce düştü yola. Ön saflarda onlar yer aldı. Yıllarca pişmanlıkları yedi bitirdi onları. Kendileri yaşadılar, çoluk çocukları yaşamasın istediler. Kaç yaşında oldukları önemli değildi, haberi alır almaz adımladılar.

Savaş uçakları semadayken ne yapabilirim diye düşünen ellerinden öpülesi köylü amcamız, belki de tek geçim kaynağı olan tarlasını ateşe verdi. Uçağı durduramazdı belki ama dumanıyla işini engellemek istedi.

Kazanlı amca ihtilal yapıldığını duyunca koşturmuş Akıncılar üssünün önüne. O kadar saf ve halis niyetle yaklaşıyor ki, askere siz yapmışsınız diyemiyor. Komutan acımasızca davranıp oraya koşan insanları taratıyor. Amcamıza yine içlerinden bir asker yardım ediyor.

Amcalarımız daha önce yaşadıkları tecrübelerden dolayı böyle hareket ettiler. Peki gençlerimiz… Onların arasından da nice cengâverler çıktı; kendini vatanına siper eden, ilerleyemesin diye kendini tankların önüne atan. Korkusuzca, deli cesaretiyle, iman kuvvetiyle şahlanan delikanlılar gördük.

Haberi alır almaz soluğu meydanlarda alan; elinde Kuran, yüreğinde iman, vakarlı duran ne analar, bacılar gördük.

Bizim için vatan söz konusuysa kendimizden bile geçeriz, tek ki vatan sağ olsun. Ta ki bayrağımız gönderde her daim var olsun. Memleketimizin bir karışı dahi olsa, içten ya da dıştan saldıran düşmanlardan kurtulsun.

*****

OHAL ilan edildi. Ülkem yenilenecek, yeniden dirilecek. Hainler her kademeden temizlenecek. Bu ülkenin ekmeğini yiyip ülkesine ihanet eden herkes hak ettiğini bulacak. Vahşice planlanan oyunları kendi başlarına döndürülecek.

Tutuklanan sözde(!) komutanların, vatan hainlerinin tek tek fotoğrafları çekilirken çoğu kibirli duruşunu devam ettiriyor. Kimisi ağlıyor, kimisinin yüzünden pişmanlığı okunuyor.

Devletimiz kaç kez uyarıda bulundu. 17 Aralık, 25 Aralık sonrası yanlışlar gösterildi. Çocukların o okullardan, dershanelerden alınması için çağrı yapıldı. Gelin vazgeçin, yanlış yoldasınız denildi. Gerçekleri görüp vazgeçenler oldu, yanlış yolda diretenler oldu.

Şimdi bu darbe girişimi son nokta oldu. Tabiri caizse son sura üflendi ve tüm kapılar kapandı. Dönüşü olmayan bir yola girenler için hükmedilme zamanı geldi, çattı.

Pişman olunsa da artık bir anlam teşkil etmez. Zaman, bu vatana ihanet eden, onları besleyen, onlara destek olan herkesin, kendi başlarına açtıkları belayla baş başa kalma zamanı.

Vatan sevdalıları için şimdi zaman; şükretme, dua etme, kıyama durma, kardeşiyle birbirine daha da kenetlenme zamanı.

Biz bir ümmetiz. Ümmet kardeşliğimizi güçlendirelim. Hiç olmadığı kadar birbirimize destek olalım. Bizi bize kırdırmaya çalışanlara karşı tek yürek olalım. Perdelenen kardeşliğimiz elhamdülillah örtüden arındı. Daim olsun.

OHAL’de haydi birleşelim.

OHAL’de haydi kenetlenelim.

OHAL’de haydi hep birlikte birliğimizin daim olması için dua edelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Esra Doğan Arşivi
SON YAZILAR