Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Partilerin listeleri ve tek dönemlikler…

Partilerin listeleri ve tek dönemlikler…

Malumunuz geçtiğimiz Pazar günü milletvekilliği aday listelerini partiler Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti.

Konya özelinde baktığımızda listelerin, ilginç olduğunu söyleyebiliriz.

AK Parti için baktığımızda, Leyla Şahin Usta’nın Konya yerine Ankara’dan gösterilmesi, 1. Sırada Tahir Akyürek’in olması, Meryem Göka isminin listede olması ve hatta 4. Sırada yer alması, Mehmet Baykan isminin listede olması gibi konuları sürpriz olarak değerlendirebiliriz.

Faruk Özçelik’in Çumra ve havalisinde sevinçle karşılandığını da görebiliyoruz, bunu da not olarak ekleyeyim.

Ercan Uslu’nun seçilmesinin zor olduğu bir sıradan listeye girmesini de, hadi az kaldı, bir dönem sonra bu iş olacak, diyerek değerlendirebileceğimizi düşünüyorum.

Bu listenin getirisi ve götürüsü ne olur, yaşayıp göreceğiz.

Benim asıl üzerinde durmak istediğim konu ise Abdüllatif Şener gibi isimlerin CHP listesinde yer almaması…

Abdüllatif Şener gibi isimler CHP için “tek dönemlik”, göster, kullan, prim elde et ve kurtul siyasetçilerdir.

Abdüllatif Şener’in yanı sıra Cihangir İslam, Abdulkadir Karaduman, Mehmet Bekaroğlu gibi isimler de tek dönemliklere örnek olarak sayılabilir.

Hepsi CHP’nin listesinden geçen dönem TBMM’ye girdiler, kendilerine verilen görevleri bir hakkın yerine getirdiler ve bu dönem tabi ki tek dönemlikler olarak tarihe geçerek, siyaset arenasından çekilmiş oldular.

Özellikle Cihangir İslam’ın TBMM’deki 15 Temmuz ile ilgili konuşması, sanırım milletimizin derin hafızasından hiçbir zaman silinmeyecek. İnanın buna, milletimiz bu adamı hiçbir zaman affetmeyecektir.

Peki, Türkiye genel listesine baktığımızda böyle isimler CHP’de çok fazla da bu dönem Konya’da ki listede “tek dönemlik” bir isim var mı?

Mehmet Bekaroğlu, Abdüllatif Şener gibi isimler kadar tanınan biri olmasa da CHP’nin Konya aday listesinde böyle bir isim var elbette de…

İsim verecek miyim?

Yok, hayır, isim vermeyeceğim…

Ama şunu ifade edebilirim, kim kendini böyle görüyor, kim böyle algılanıyor ona iyi bakmak lazım.

Yerinde durmak, istikrarlı olmak bu dünya makamlarından daha değerlidir, bunu göremeyen insanların çevremizde çokça olması, insanlık açısından elbette ki hepimizi üzüyor ama yapacak da bir şey olmuyor, neticede hayat böyle.

Sadece, Allah’a böyle biri olmadığımız için şükretmemiz gerekiyor.

CHP’liler bu isimleri nasıl sindirecek, asıl konu bence bu?

Sadece Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı motivasyonu ile sindirilecek bir mevzu mu ki bu?

Hadi Konya’dakileri kabul ettiniz, tamam kardeşim de Sadullah Ergin, Cemal Enginyurt gibi isimleri nasıl kabul edeceksiniz?

Mesela Sadullah Ergin’i kendileri FETÖ’nün bakanı olarak ifade ediyorlardı. Bunun için küfretmedik bir tarafını koymuyorlardı, şimdi nasıl olacak da kabullenecekler?

Haysiyet, şahsiyet, karakter, dik duruş…

Hatta ideoloji, fikir, düşünce, dünya görüşü…

Hiçbir anlamı olan şeyler değil mi ki?

Konu siyaset olunca hem de rezene çayı bile içmeden konu sindiriliveriyor mu ki?

Bu arada tabi Fahrettin Yokuş’a da yazık olmuş oldu, bunu da belirtelim. Zira Ünal Karaman gelince Fahrettin Bey bir anda ikinci sıraya düştü.

İYİ Parti Ünal Karaman’a niye bu kadar önemli bir paye verdi onu da anlayabilmiş değilim, ben Konyalıyım, Konya’da Ünal Karaman ismi etkileyici bir isim değil ki, inanın Fahrettin Yokuş kadar bile siyaseten Konyalıları etkilemez Ünal Karaman…

Ama zaten İYİ Partinin biliyoruz ki kafası karışık.

Bu da tabi, İYİ Parti barajı aşsa bile, anketlerde Konya’dan bir vekil çıkarıyor olduğu dikkate alındığında Fahrettin beyin vekilliğinin sonra ereceği anlamına geliyor.

Dava saikı ile “olsun bakalım, dava arkadaşımıza yerimizi vermiş olduk” şeklinde düşünme ihtimalini göz ardı etmeyelim, kendisine de geçmiş olsun, diyelim, değil mi ama başka ne demek düşer bize?

Şunu da ifade edeyim, bu seçimlerde sürpriz bekleyenler, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanacağı üzerine hesap yapanlar, sadece bu listelere baksın, bu listelerden bile yola çıkarak konunun olmazlığını görürler.

Çankayalı CHP’liler mesela bu listeye nasıl oy verecek?

Daha çok şey söyleriz de, şimdilik burada bitirelim,

Yarın devam inşaAllah…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR