Güleser Keleş

Güleser Keleş

Rahmet Kapısı

Rahmet Kapısı

Allahü teâlâ, biz kullarına merhamet ettiği için, bazı günlere, gecelere ve aylara kıymet vermiştir bu zamanlarda yapmış olduğumuz dua ve tövbeleri kabul edeceğini bildirmiştir.

Cuma günleri, kandil geceleri ve mübarek aylar bu yüzden bizler için en kıymetli zamanlardır. Bu zamanlarda, yapmış olduğumuz günahlardan arınmak, Rabbimize daha da yakınlaşmak ona tövbe ve istiğfarda bulunmak bizi Rabbimiz katında daha kıymetli bir kul haline getirecektir. Her sene daha gelmeden bile içimize huzur veren bu mübarek aylar kim bilir hakkıyla ihya edildiği zaman ne huzurlar ne sevinçler verecek bizlere.

Bu zamanlar biz aciz kullar için bir yakarış bir arayış bir rahmet kapısıdır ve nasıl hakkıyla yaşanırsa mükafatı da fazlaca olacaktır.

İçinde bulunduğumuz senenin Allah'ın izniyle mübarek üç aylarına giriyoruz. Bu aylar kötülüklerden, günahlardan uzak durulması gereken aylardır. Bu faziletili aylara Allah'tan bağışlanma dileyip tövbe ederek girmeliyiz. İbadet, dua, zikir ve hayırlı işlerle meşgul olmamız gereken bu ayları rabbim bizlere sebep kılmıştır.

Üç ayların önemini beş mübarek kandil gecesinden dördünün bu aylar içinde olmasından da anlayabiliriz. Regaib gecesi, Recep ayının ilk cuma gecesine, Miraç gecesi, Recep ayının yirmi yedinci gecesine, Berat gecesi, Şaban ayının on beşinci gecesine, Kadir gecesi ise Ramazan ayının yirmi yedinci gecesine rastlar.

Bu ayların gündüzlerini oruçlu, gecelerini ise bol tövbe ve istiğfar ile geçirmek bizlere geçirdiğimiz tüm senelerin bir telafisi için fırsattır.

Koca bir sene boyunca günaha battığımız, kötülüklere bulaştığımız, maneviyattan uzaklaştığımız, ibadetlerimizde zayıfladığımız günler ve aylar oldu. O nasıl merhametli yüce bir Rabb ki biz günahkar kullarına bu mübarek aylarda tövbe kapısını açıp günahlarımızdan arınma fırsatı veriyor.

O halde bizler de bu ayları en hayırlı şekilde değerlendirelim inşallah.

Resulullah efendimizin de ettiği en güzel dua ile "Ya Rabbi, Receb ve Şabanı bizler için mübarek kıl ve bizi Ramazana eriştir"

Amin amin amin ...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Güleser Keleş Arşivi
SON YAZILAR