Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Rey irade işidir ve unutmayın irademizden hesaba çekileceğiz

Rey irade işidir ve unutmayın irademizden hesaba çekileceğiz

Yarın sandığa gidiyoruz, “rey” işi vebal işidir, hesabı var, bilginiz olsun. Aziz Nesin’in yüzüne tükürdüğü adamı… “Sivas katili” dedikleri adamı… Dünyanın en kötü bakanı olarak ilan ettikleri adamı… Türkiye’yi Suriye bataklığına çeken insan olarak ilan ettikleri adamı… FETÖ’nün oyuncağı olarak ilan ettikleri insanları… Türkiye’yi müstemlekeye dönüştürdüğünü ilan ettikleri adamları… yanlarına aldılar Recep Tayyip Erdoğan’ı indirmek, Türkiye’yi Amerika’nın, Avrupa Birliğinin oyuncağı yapmak için mücadele ediyorlar, mandacılık yapıyorlar, “manda ve himaye kabul edilemez” diyen ecdada adeta ihanet ediyorlar.

Kumpas, montaj, kaset, ayak oyunu…

Hepsini mubah görüyorlar.

Hal böyle iken seçime gidiyoruz…

Ne yapacağız?

Kime oy vereceğiz?

Milletimizin büyük bir bölümünün kime ve nereye oy vereceğini çoktan netleştirdiğinden de eminim ama bazı hususları da paylaşmak istiyorum.

Sadece bunu bilmemiz gerekir; rey önemli bir şeydir. Rey irade anlamına gelir. İrade ise bizi hesap verebilir hale getirir. İrademizle aldığımız kararlarımızın hesabını vereceğiz.

Reyinizden, verdiğiniz oydan hesaba çekileceksiniz sevgili kardeşler…

Hepimiz aynı durumdayız, verdiğimiz kararlardan o gelmez sanılan gün geldiğinde hesaba çekileceğiz.

Allah’ımızın bize hesap sorduğunda yüz akı ile oy verdiğimizi ifade edebileceğimiz partiye ve lidere oy vermemizi Rabbimiz hepimize nasip etsin.

Stockholm sendromuna tutulmuş, celladını sever olmuş, kendisine katil diyenlerle iş tutmuş, ona ve inancına düşmanlık yapanların siyasi hırs yüzünden oyuncağına dönüşmüş, bir yapının içinde olacaksın, bir parçası olacaksın, buna göre reyini kullanacaksın ve hesap vermeyeceksin…

Allah sana hesap sormayacak…

Böyle iş olmaz sevgili kardeşim.

Sorar, çocuk oyuncağı oynamıyoruz, oy veriyoruz.

Rabbimiz bize diyor ki;

“Kör ile gören, iman edip salih ameller işleyenler ile kötülük yapan bir değildir. Siz pek az düşünüyorsunuz.” (Mü’min Suresi 58. Ayet)

“İnsanlardan öylesi vardır ki; dünya hayatına dair söyledikleri senin hoşuna gider, sözleriyle seni etkiler. O, kalbinde olanın (iyilik, güzellik, ıslah) olduğuna dair Allah’ı şahit tutar. Oysa o, düşmanın en beter olanıdır.” (Bakara Suresi 204. Ayet)

“Kim güzel ve makbul bir iş yaparsa, faydası kendinedir. Kim de kötülük yaparsa, zararı kendinedir. Sonunda hepiniz Rabbinizin huzuruna döndürüleceksiniz.” (Câsiye Suresi 15. Ayet)

Unutmayın, öfkeyle hareket edilecek bir konu değil bu, hırsla hareket edilecek bir konu değil, küskünlükle hareket edilecek bir konu değil. Vebali var, etkisi çok fazla. Türkiye’yi kimin yöneteceğini belirliyoruz. Bu konuyu basit görenlerin yarın oluşacak sıkıntıları başkalarına yüklemeye çalışmalarının da bir anlamı yok, eğer verdiğin rey neticesinde kötüler kazanırsa, yaptıkları her eylemde vebalin var, artık ne olur yaptığın yanlışların da doğru işlerin de sorumluluğunu bil, gör, aklını başına topla.

Birilerine yükleme sorumluluğu, kendi hakkını arar gibi başkasının da hakkını ara. İyiliği de kötülüğü de oluşturan insandır. Allah bu dünyayı böyle yaratmış, irademizin hesabını bize soracak.

Allah korusun, bizim oyumuzla Türkiye Avrupa Birliğinin ve Amerika’nın maymunu haline gelecekse, bizim oyumuzla teröristler devlet kuracaksa, bizim oyumuzla devletimiz bölünecekse, bunun hesabını biz Allah’a nasıl veririz?

Senin verdiğin rey sonunda Türkiye Amerika’ya peşkeş çekilirse, ülkemize FETÖ’cüler çökerse, PKK terör devleti kurar şehirlerimizi işgale başlarsa, sınırlarımızı değiştirmeye kalkarlarsa, Akdeniz’den donanmamız çekilirse, Akdeniz Rum’a peşkeş çekilirse, ülkemiz Rusya ile savaşa sokulursa, mazlum milletler hamisiz kalırsa, bu millet rezil rüsva olursa ne yapacaksın? Nasıl hesabını vereceksin? Bu millete, ecdada, şehitlerimize, topraklarımıza nasıl hesap vereceksin?

Kötüler var mı? Elbette var… Kendisine güvenilen makamları kişisel zenginliği, nefsi için kullanan var mı? Elbette var… Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın adı ile bir sürü yanlış yapan, kalp kıran, insanları üzen var mı? Elbette var… Tamam, onlar var da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bu millete hizmet ediyor ve onun ne suçu var?

Bak İHA yaptı, SİHA yaptı, uçak yaptı, gemimizi yaptı, yol yaptı, sulama kanalı yaptı, köprü yaptı, hepimizi zenginleştirmek için uğraştı, fabrikalar yaptı, hastane yaptı, okul yaptı. Otomobil yaptı… Yedi düvele başımızı eğdirmedi.

Onun bu dik duruşu, net duruşu bizim için bir anlam ifade etmiyor mu? Menfaatimizden daha değerli olan evlatlarımızın geleceği var, bugün üç beş çapulcu malı götürdüğünü sansın, ne olacak, onlara mı kalacak bu dünya? Onlar hesap vermeyecek mi?

Bizim hesabımız bize, yanlışın hesabı yanlış yapana, biz yanlış yapanın verdiği hesabı vermeyeceğiz kardeşim, bundan daha büyük bir kazanç olur mu?

İşte reyimizi bu düşüncelerle kullanalım, bu hesaplarla, bu gerçeklerle hareket edelim.

Allah ülkemize, milletimize zeval vermesin.

Allah hiçbirimizi yolundan ayırmasın, hesabını veremeyeceğimiz eylemleri bize yaptırmasın.

Allah hepimizin, devletimizin, milletimizin yar ve yardımcısı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR